Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

Екскурзия до Неапол със самолет 4 нощувки - без водач от България!

Номер на оферта

/

233673

Дати & цени

27 февруари 2024 - 22 септември 2024 г. - Цена от 690 лв.

Цената включва

Самолетен билет София - Неапол - София;
Летищни такси;
Ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
4 нощувки със закуски в хотел NUOVO REBECCHINO 3* или подобен в Неапол;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва

салонен багаж до 10 кг с размери /55x40x20 см/и качване с предимство - 40 лв. на посока;
Чекиран багаж – до 10кг - 50 лв на посока; 20 кг - 60 лв. на посока;
/цените са валидни при заявяване и заплащане на багажа в момента на направата на резервацията, ако се добавят в последствие ще бъдат на по-високи цени;
пешеходна разходка в Неапол с екскурзовод на български език:
при минимум 4 човека - 58 евро на човек;
при минимум 6 човека - 45 евро на човек;
посещение на Помпей с екскурзовод на български език:
при минимум 4 човека - 58 евро на човек;
при минимум 6 човека - 45 евро на човек;
билет за влак /или автобус 2.60 евро на посока;
Туристическа такса в Неапол: 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се на рецепцията на хотела при освобождаване);
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;
шатъл автобус от летището до центъра на Неапол - 4 евро на посока;
индивидуален трансфер летище-хотел-летище - 40 евро на човек при минимум 4-ма; 60 евро на човек при минимум 2-ма;
входна такса за Помпей - археологическа зона - 23 евро;
Везувий - качване до най-горните кратери - 20 евро;
влак до Помпей - 4 евро на посока и Соренто - 5 евро на посока;
автобусна екскурзия до Соренто, Позитано и Амалфи - 110 евро на човек
билет за корабче от Неапол до о. Капри - около 45 евро двупосочно закупува се на място
Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Забележка: Цените на багажа се променят в зависимост от сезона от авиокомпанията.

Програма на пътуването

Програмата е ИНДИВИДУАЛНА и не включва водач от България! Не е необходим минимален брой туристи!

Дата Възрастен в двойна стая

27.02.2024 г. 850 лв.
05.03.2024 г. 850 лв.
19.03.2024 г. 850 лв.
19.04.2024 г. 770 лв.
03.05.2024 г. 960 лв.
24.05.2024 г. 810 лв.
07.06.2024 г. 790 лв.
21.06.2024 г. 790 лв.
05.07.2024 г. 690 лв.
19.07.2024 г. 740 лв.
09.08.2024 г. 740 лв.
23.08.2024 г. 770 лв.
06.09.2024 г. 770 лв.
20.09.2024 г. 810 лв.
04.10.2024 г. 740 лв.
18.10.2024 г. 740 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Неапол е столица на региона Кампания и на провинцията Неапол.Разположен на невероятен залив,на характерния фон на вулкана Везувий,градът е възпяван още от дълбока древност от поети и живописци като едно от най-красивите и благословени места по земята. Намира се между две вулканични територии – Везувий и Флегрейските полета, на брега на залива Неапол. Градът е известен с богата си история, изкуство, култура и гастрономия. Неапол е синоним на пицата – тук е поставено нейното начало.
Малко по на юг се простира известното Амалфийско крайбрежие ,най-красивата крайбрежна ивица в Италия,както и идиличните курорти на островите Капри и Иския.

=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден:
Полет от София за Неапол. Пристигане и придвижване до хотела /централно разположен/.Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Свободно време за разглеждане и екскурзии. По желание/срещу заплащане/ пешеходна обиколка с екскурзовод на български език . Обиколката включва: църквата „Сан Франческо ди Паола”- огромна църква увенчана с куполи,построена по подобие на Пантеона в Рим, намираща се на "Пиаца дел Плебишито"-централният площад на Неапол; Кралския дворец (отвън); Театърът "Сан Карло" Teatro di San Carlo – най – старата опера на италианския полуостров;Музеят парк "Каподименте"- основна атракция на Неапол. Свободно време или по желание/срещу заплащане/ екскурзия до Помпей с екскурзовод на български език. През 79 г. едно от най-разрушителните вулканични изригвания в историята – описано от Плиний Млади, който го е наблюдавал от разстояние – погребва града под повече от 6 метра дебел слой пепел , който ще го консервира, докато не бъде преоткрит в края на ХVІ в. До средата на ХVІІІ в. не са предприемани големи разкопки, а две трети от града (около 240 декара) си остават погребани дори днес. Пищността на Помпей може да бъде видяна в неговите сложни мозаечни подове и вили с богати фрески, макар много от декоративните и художествените произведения от града да са били откраднати отдавна или пренесени в Националния археологически музей в Неапол с оглед безопасното им съхраняване. Връщане в Неапол. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време или по желание автобусна екскурзия до Соренто, Позитано и Амалфи с екскурзовод на английски език.Първо ще се отправите към Соренто, живописен град, кацнал над морето, отличаващ се с малки алеи и занаятчийски работилници и многобройните лимонови дървета, които изпълват въздуха на града със своя приятен аромат. След като се насладите на вкусен обяд, приготвен с местни продукти, ще се отправите към Позитано и Амалфи на незабравимо живописно пътуване по цялото крайбрежие на Амалфи, предлагащо зашеметяваща панорамна гледка към синьото море от едната страна и планините Латари от другата. Панорамата която ще видите е незабравима ще се любувате на скалите, надвиснали над морето, естествените заливи и старинните градчета, разположени като скъпоценни камъни на брега на морето. След което предстои фото спирка в Позитано с невероятна гледка след което се отпътува към Амалфи. Тук ще имате свободно време да се полюбувате на изящната катедрала на града и да опитате „bab?“/ един от най-типичните десерти за региона на Неапол/, в една от най-известните сладкарници в града. Връщане в Неапол вечерта след невероятен ден в разглеждане на най-красивите градове по крайбрежието на Амалфи. Цена на възрастен 90 евро - обиколката включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на английски език, обяд без напитки, свободно време в Соренто, Амалфи и Позитано/продължителност на екскурзията около 8 часа/ Връщане в Неапол. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време. По желание самостоятелно посещение на остров Капри живописен нископланински остров, прочут като морски курорт. Островът е рай за туристи - синьо небе, бели скали, пещери, руини от миналото, живописни селища с тесни улички. До връх Соларо може да се качипе по Финикийските стъпала на Капри - стръмно каменно стълбище, което обединява населеното място на Капри с това на Анакапри, основната атракция на селото. Посетете La Piazzetta, градския площад и един от центровете на островния живот, идеално място за капучино или шприц. Насладете се на разходка в градините на Август /Giardini di Augusto/, където можете да видите флората на острова и да се насладите на панорамна гледка към острова. Полюбувайте се на Фараглиони - три гигантски скални отклонения, които са се превърнали в символи на острова. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Полет от Неапол за София.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Неапол

Избрани оферти