Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Екскурзия в ШРИ ЛАНКА - приключение на Лъвския остров

Номер на оферта

/

236539

Дати & цени

25 февруари 2025 г. - Цена от 4780 лв.
02 март 2025 г. - Цена от 4780 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж;
• 9 нощувки в подбрани хотели 3* и 4*;
• 8 закуски, 4 обяда и 9 вечери по програма;
• Всички трансфери и турове с частен климатизиран автобус, съобразен с броя на групата. В автобуса е осигурена вода за пиене;
• Полудневно джип сафари в парк Минерия и наблюдаване на слонове;
• Полудневно джип сафари в парк Яла в търсене на леопард;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка: 50 щ.д., плаща се и се издава предварително (формулярите се попълват изцяло от туроператора, без заплащане на допълнителни такси);
• Доплащане за единична стая: 530 щ.д.;
• Доплащане за сутрешно сафари в Яла: 80 щ.д.;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки, входни такси за обектите по желание и лични разходи.

Програма на пътуването

11 дни/ 9 нощувки
Дати: 25.02 - 07.03.2025
02.03 - 12.03.2025

Цена на човек в двойна стая при ранно записване до 31.07.2024 - 4780 лв.
Цена на човек в двойна стая при записване след 31.07.2024 - 4980 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 СофияИстанбулКоломбо
Излитане от летище София в 09:50 ч. за Истанбул. Кацане в 12:20 ч. и продължение за Коломбо в 19:25 ч. Нощувка в самолета.

Ден 2 Коломбо – Сигирия
Кацане в Коломбо в 06:10 ч. местно време. Посрещане на летище и отпътуване към Дамбула. Разстоянието от 160 км ще го изминем за около 3,30 часа. Настаняване в хотел Amaya Lake 4* и кратка почивка.
След това се отправяме към Лъвската скала в Сигирия с известната Цитадела на върха й. Гигантската скала крие много тайни. Според археолозите първите следи от човешки поселения тук датират от 5 век. Красиви водни градини днес ограждат известната скала и приветстват съвременните пътешественици. Сложна система от стръмни каменни стъпала (над 1200) и тесни коридори водят до върха и до красивите фрески на Сигирия, изобразяващи „Небесните нимфи“. За освежаване след обиколката на комплекса сме приготвили изстудени кърпи, вода и свежи плодове.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 3 Полонарува – Минерия
Закуска. Отпътуване за древните руини на град Полонарува (70 км, 1,30 ч.). Ще видите останките от Кралския дворец, Приемната зала, Лотусовата баня, езерото на Крал Паракрамабаху Велики, Храма на Шива, Дагобата Кири Вихаре, комплекса Гал Вихара, състоящ се от три прекрасни каменни статуи на Буда и други.
Ще спрем за обяд в местен ресторант, където ще опитате домашно приготвена храна, приготвена на открит огън и сервирана в глинени съдове и бананови листа.
Продължаваме към Национален Парк Минерия, намиращ се на 20 км от Сигирия. Ще се качим на джипове, за да се насладим на едно неповторимо фото сафари сред стадата от диви слонове, живеещи там.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 4 Дамбула – Канди
Закуска. Преди обед посещение на Дамбула – едно от най-почитаните и най-известните места в страната. Ще се изкачите по 200-та стъпала към пет скални пещери-храмове, посветени на живота и учението на Буда.
По пътя си към Канди ще спрем за почивка в Градините за подправки Матале за обяд. Тук ще имате възможност да се запознаете с целебните свойства на най-известните растения на острова, използвани в аюрведа.
Пристигане в Канди следобед. Настаняване в хотел Cinnamon Citadel 4*, разположен на брега на река Махавели.
Вечерта ще посетим Храмът на зъба на Буда, определено най-почитаното място в цялата страна. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 5 Канди
Закуска. Ще се откъснем от забързаното ежедневие на града и ще се отправим към храма Ланкатилаке, разположен на 45 мин. в покрайнините на Канди. Величественият храм е изсечен в твърдата скала през 14 век и днес е една от най-забележителните постройки от времето на кралство Гампола. От него се разкрива красива панорамна гледка към планинската верига Хантана.
Следва посещение на местно училище за традиционни танци и барабани. Тук нашите домакини ще ни разкрият магията на фолклорните си обичаи и ще имате възможност да научите повече за традиционният за Канди танц и повторите някои от стъпките под вещото ръководство на местен учител. Обяд в училището по танци.
Връщане в Канди, където ще разгледаме красивата Кралска Ботаническа градина Перадения.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 6 Канди – Нуара Елия – Ела
Закуска. Отпътуване за Нуара Елия, наричан още „Равният град“ или „Градът от светлина“. Разстоянието е 80 км и ще го изминем за около 3 часа.
По пътя ще спрем да разгледаме Фабрика за чай и чаените плантации около нея. Това е най-известният регион за производство на чай в света.
Пристигаме в Нуара Елия, където ще спрем за обяд.
Пътуването продължава сред зелените хълмове към Ела (60 км, 2 часа). Пристигане и настаняване в хотел Heavens Edge 3*. Живописната местност ни приканва да се втурнем навън и да се гмурнем в морето от зелени чаени поля, ярко контрастиращи с безоблачното синьо небе. Изкачването до връх Малък Адам ще ни разкрие прекрасни гледки към огретите от меките лъчи на залязващото слънце хълмове, а преди да се приберем в хотела за вечеря, ще се разходим по оживените улички и ще седнем за освежаващ коктейл в някой от многобройните барове. Нощувка.

Ден 7 Ела – Национален парк Яла
Закуска. Сутринта ще спрем за снимки при Мостът с Деветте Арки, безспорно една от най-популярните забележителности в Шри Ланка, построен през 1921 г. сред най-добрите примери за колониално строителство в страната.
Продължение към гвоздеят на нашата програма Национален парк Яла. Разстоянието от Ела до Яла е 100 км и ще го изминем за около 2,30 ч. Паркът е основан през 1900 г., за да охранява богатия животински свят на Шри Ланка. Тук популацията на леопарди е най-високата в света и почти винаги туристите успяват да зърнат красивата дива котка в естествена среда.
Настаняване в хотел Chaarya Resort & Spa 4*. Следобедно сафари в търсене на леопард в парк Яла. Тук е и домът на стада от водни биволи, петнист елен, елен замбар, диво прасе, мангусти, крокодили, слонове, 130 вида птици, включително фламинго, пеликани и щъркели и др. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 8 Яла – Гал – Балапития
По желание ранно ставане и сутрешно сафари в търсене на леопард в парк Яла. Връщане в хотела и закуска.
Отпътуване на югоизток край красивото крайбрежие на Шри Ланка. Ще спрем за снимки на плажа при атрактивните „рибари на кокили“, извисяващи се на забити в пясъка пръти с въдица в ръка. Те могат да бъдат видени единствено тук на Южното крайбрежие на острова. Ще продължим към град Гал, където ще разглеждаме форта, построен от португалците през 16 век и по-късно разширен от холандците и англичаните. Ще имате свободно време за самостоятелна разходка по оживените улички, изпъстрени с множество магазини, ресторанти и кафенета.
В късния следобед отпътуваме към Балапития (40 км, 1 час) и се настаняваме в хотел Shinagawa Beach 4*, разположен на брега на морето в един от най-хубавите плажове на Западното крайбрежие. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 9 Балапития
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка на брега на океана. По желание сутринта може да се качите на корабче, което ще ви отведе навътре в океана сред царството на китовете и делфините, обитаващи бреговете на острова. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10 /06.03.2025, четвъртък/ Балапития – Коломбо
Закуска и лежерен предиобед за почивка или последна разходка по плажа. Отпътуваме за Коломбо (100 км, около 2 часа). По време на панорамната обиколка ще видим Кметството, Националния музей, Площада на независимостта, храма Гангарамая и други значими сгради на Коломбо.
Настаняване в хотел The Courtyard by Marriott 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 11 КоломбоИстанбулСофия
Ранен трансфер до летище и полет за Истанбул в 07:40 ч. Кацане на летище Истанбул в 14:15 ч. Продължение за София в 20:30 ч. Кацане в България в 20:45 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 75 дни преди датата на отпътуване.
• Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 45 дни преди датата на отпътуване.
• За посещението на Шри Ланка няма задължителни ваксини;
• При посещение на храмове е валидно правилото коленете и лактите да са покрити, а обувките да са събути;
• Никога не се обръщайте с гръб към статуите в храмовете по време на снимки;
• Сервирането и консумирането на алкохолни напитки е ограничено по време на религиозните празници в страната;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Шри Ланка хотелите настаняват туристи в 14:00 ч., а освобождаването е в 12:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на местни данъци към 15.05.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Ранни записвания 2024 - Шри Ланка |  Ранни записвания 2024 - Коломбо

Избрани оферти