Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Екскурзия в ШРИ ЛАНКА - приключение на Лъвския остров

Номер на оферта

/

236539

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Доха – Коломбо – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• 10 нощувки в подбрани луксозни хотели 4*+ и 5*;
• 9 закуски, 5 обяда и 10 вечери по програма;
• Всички трансфери и турове с частен климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Билет за влак по панорамния маршрут от жп гара Нану Оя до Елла;
• Полудневно джип сафари в парк Минерия и наблюдаване на слонове;
• Полудневно джип сафари в парк Яла в търсене на леопард;
• Традиционно посрещане с цветя при пристигане;
• Минерална вода по време на всички трансфери с автобус;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Задължителна местна застраховка за COVID-19 с покритие 75 000 USD, съгласно изискванията за влизане в Шри Ланка;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв.

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка: 40 щ.д., плаща се и се издава предварително;
• Доплащане за единична стая: 655 щ.д.;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.
• Такси за снимане с камера и фотоапарат на туристическите обекти;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост);

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• Гарантирано най-добрият сезон за посещение с преобладаващо сухо и ясно време;
• Подбрани луксозни хотели 4*+ и 5*, отговарящи на новите здравни изисквания;
• 9 закуски, 5 обяда и 10 вечери с автентична местна кухня;
• Водач от България с многогодишен опит в Азия, познаващ в детайли културата на региона;
• Пълна обиколка на Шри Ланка с включено посещение на: Старата столица Полонарува, Парк Минерия с джип сафари, Лъвската скала на Сигирия, Пещерните храмове в Дамбула, Градина с екзотични подправки, Храма на „Зъба на Буда“ и Храма Ланкатилаке край Канди, Местно училище за традиционни танци и барабани, Кралската Ботаническа градина Перадения, Чаена плантация в района на Нуара Елия, Джип сафари в Национален Парк Яла и възможна среща с леопард, Фотостоп при Фара на най-южния нос Дондра и разходка във Форт Гал, Обиколка на главния град на острова Коломбо;
• Включена специална изненада по време на тура, която ще разкрием на място;
• Възможност за тур с наблюдение на китове и делфини от Мириса;

12 дни/ 10 нощувки
Дата: 19.01 - 30.01.2023

Цена на човек в двойна стая: 5 480 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /19 януари, четвъртък/ София – Доха
Излитане от летище София в 16:35 ч. за Доха. Продължителност на полета: 4:35 ч. Кацане в 22:15 ч. Престой на летище: 3:15 ч.

Ден 2 /20 януари, петък/ Доха - Коломбо - Негомбо
Продължение за Коломбо в 01:30 ч. Кацане в Коломбо в 08:45 ч. местно време. Продължителност на полета: 4:50 ч. Аюбован или Добре дошли в Шри Ланка! Посрещане на летище, трансфер и настаняване в хотел Jetwing Blue 4*+ в Негомбо. Комплексът е красиво разположен на брега на Индийския океан. Свободно време за обяд и почивка в хотела или по желание разходка из традиционното рибарско градче Негомбо. Включена вечеря и нощувка.

Ден 3 /21 януари, събота/ Негомбо – Сигирия
След закуска отпътуваме за Сигирия. Разстоянието от 150 км ще го изминем за около 3:30 ч. Настаняваме се в хотел Habarana Village by Cinnamon 4*, след което продължаваме с разглеждане на Лъвската скала в Сигирия с известната Цитадела на върха ?. Днес Цитаделата на Сигирия се вижда отдалеч, тя изниква сякаш от нищото и се изправя самотно сред гъстата джунгла. Гигантската скала крие много тайни. Сложна система от стръмни каменни стъпала (над 1200) и тесни коридори водят до върха и до красивите фрески на Сигирия, изобразяващи „Небесните нимфи“. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 4 /22 януари, неделя/ Полонарува – Минерия
Ранна закуска. Отпътуване за древните руини на град Полонарува. Полонарува е втората столица на Шри Ланка, издигната през 11 и 12 в. Част е от световното наследство на ЮНЕСКО. Може да видите останките от Кралския дворец, Приемната зала, Лотусовата баня, езерото на Крал Паракрамабаху Велики, Храма на Шива, Дагобата Кири Вихаре, комплекса Гал Вихара, състоящ се от три прекрасни каменни статуи на Буда и др.
Ще спрем за обяд в местен ресторант, където ще опитате домашно приготвена храна, приготвена на открит огън и сервирана в глинени съдове и бананови листа.
Продължаваме към Национален Парк Минерия, намиращ се на 20 км от Сигирия. Ще се качим на джипове, за да се насладим на едно неповторимо фото сафари сред стадата от диви слонове, живеещи там.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 5 /23 януари, понеделник/ Дамбула - Канди
Закуска. Преди обед посещение на Дамбула – едно от най-почитаните и най-известните места в страната. Ще се изкачите по 200-тата стъпала към пет скални пещери-храмове, посветени на живота и учението на Буда.И днес от пещерите ни гледат над 150 статуи на Буда, най-голямата от които е с дължина 14 метра. Дамбула е известна и с най-голямата планина от розов кварц в Южна Азия и с Гората от железни дървета Намал Уяна.
По пътя си към Канди ще спрем за почивка в Градините за подправки Матале, където ще опитаме традиционен обяд. Тук ще имате възможност да се запознаете с целебните свойства на най-известните растения на острова, използвани в аюрведа.
Пристигане в Канди следобед. Градът е живописно разположен сред хълмовете в долината Канди, заобиколен от зелена тропична гора и чаени плантации. Настаняване в хотел Cinnamon Citadel 4*+, разположен на брега на река Махавели. Вечеря и нощувка.

Ден 6 /24 януари, вторник/ Канди
Закуска. Посещение на прочутия Храм на зъба на Буда.
Ще се откъснем от забързаното ежедневие на града и ще се отправим към храма Ланкатилаке, разположен на 45 мин. в покрайнините на Канди. Величественият храм е изсечен в твърдата скала през 14 век и днес е една от най-забележителните постройки от времето на кралство Гампола. От него се разкрива красива панорамна гледка към планинската верига Хантана.
Следва посещение на местно училище за традиционни танци и барабани. Тук нашите домакини ще ни разкрият магията на фолклорните си обичаи и ще имате възможност да повторите някои от танцовите им стъпки под вещото ръководство на местен учител.
Включен е обяд с ястия от националната кухня.
Връщане в Канди, вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7 /25 януари, сряда/ Канди – Нуара Елия
Закуска. Сутринта ще разгледаме приказно красивата Кралска Ботаническа градина Перадения. Тук има над 4000 вида тропични дървета, храсти, увивни и тревисти растения. Някои от тях са рядко срещани ендемити. Най-атрактивни са Градината с подправките и Градината на Орхидеите.
Отпътуване за Нуара Елия, наричан още „Равният град“ или „Градът от светлина“. Разстоянието е 80 км и ще го изминем за около 3 ч. Градът е разположен в сърцето на острова на 1868 м н.в. и е заобиколен от склоновете на най-високата планина в Шри Ланка – Пидуруталагала. Това е най-известният регион за производство на чай в света. Ще спрем да разгледаме Чаените плантации и Фабрика за чай. Обяд в местен ресторант.
Настаняване в хотел Araliya Red 4*, разположен сред зелените хълмове на Нуара Елия. Вечеря и нощувка.

Ден 8 /26 януари, четвъртък/ Нуара Елия – Яла
Закуска. Днес ни предстои вълнуващо пътуване с влак сред красивата природа на зеления остров – ще се насладим на обширните чаени плантации, на красивите водопади и на цветните им храмове. Пътуването ни започва от жп гара Нану Оя и свършва при Елла, продължава 3 часа и е обявено за едно от най-атрактивните и вълнуващи пътувания с влак в света.Включен сух пакет за обяд.
Продължение към гвоздеят на нашата програма Национален парк Яла, основан през 1900 г., за да охранява богатия животински свят на Шри Ланка. Тук популацията на леопарди е най-високата в света и почти винаги туристите успяват да зърнат красивата дива котка в естествена среда. Срещата с това магнетично създание се помни цял живот! Разстоянието от Елла до Яла е 100 км и ще го изминем за около 3 ч.
Настаняване в уникалния хотел Cinnamon Wild 4*+, разположен на брега на красиво езеро. Свободно време за почивка край басейна. Вечеря и нощувка.

Ден 9 /27 януари, петък/Яла - Уелигама
Ранно ставане и сутрешно фото сафари в търсене на леопард в парк Яла. Тук е и домът на стада от водни биволи, петнист елен, елен замбар, диво прасе, мангусти, крокодили, слонове, 130 вида птици, включително фламинго, пеликани и щъркели, морски костенурки и др. Връщане в хотела и закуска.
Отпътуване на югоизток край красивото крайбрежие на Шри Ланка. Ще спрем за снимки при фара на нос Дондра – най-южната точка на Шри Ланка, както и на плажа при атрактивните „рибари на кокили“, извисяващи се на забити в пясъка пръти с въдица в ръка. Те могат да бъдат видени единствено тук на Южното крайбрежие на острова.
Следобед настаняване в хотел Weligama Bay Marriott Resort & Spa 5*, разположен на брега на морето в един от най-хубавите плажове на Южното крайбрежие. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10 /28 януари, събота/ Уелигама
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка на брега на океана.
По желание сутринта може да се качите на корабче, което ще ви отведе навътре в океана сред царството на китовете и делфините, обитаващи бреговете на острова.
Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 /29 януари, неделя/ Уелигама - Гал - Коломбо
Закуска. Отпътуване към град Гал и разглеждане на форта, построен от португалците през 16 век и по-късно разширен от холандците и англичаните. Днес Фортът на Гал е част от обектите на ЮНЕСКО – той огражда днешния град, чиято история е много по-стара от идването на първите европейци.
Продължаваме за Коломбо (150 км, около 2 часа). Градът е икономически и финансов център на страната, съчетал динамиката на съвремието с колониалния дух от миналото. По време на панорамната обиколка ще видим Кметството, Националния музей, Площада на независимостта, храма Гангарамая и други значими сгради на Коломбо. Ще спрем при Старата Холандска болница – построената преди 4 века сграда днес е реновирана и превърната в район с бутици, барове и ресторанти.
Вечеря и настаняване в хотел The Fairway 4* за почивка преди полета.

Ден 12 /30 януари, понеделник/ Коломбо - Доха - София
Трансфер до летище и полет за Доха в 03:00 ч. Кацане на летище Доха в 05:30 ч. Продължителност на полета: 4:50 ч. Продължение за София в 08:30 ч. Престой на летище: 3:00 ч. Кацане в България в 12:35 ч. Продължителност на полета: 04:50 ч. Край на програмата и до нови срещи.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Луксозно пътуване - Шри Ланка |  Луксозно пътуване - Коломбо

Избрани оферти