Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Екскурзия до ШРИ ЛАНКА – приключение на Лъвския остров

Номер на оферта

/

236266

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• 10 нощувки в подбрани хотели 4*;
• Ранно настаняване в хотела в Негомбо при пристигане;
• 9 закуски, 2 обяда, 1 сух пакет за обяд във влака и • 10 вечери по програма;
• Всички трансфери и турове с частен климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Билет за влак по панорамния маршрут от жп гара Нану Оя до Елла;
• Полудневно джип сафари в парк Минерия и наблюдаване на слонове;
• Полудневно джип сафари в парк Яла в търсене на леопард;
• Минерална вода по време на всички трансфери с автобус;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.;

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка: 50 щ.д., плаща се и се издава предварително (формулярите се попълват изцяло от туроператора, без заплащане на допълнителни такси);
• Доплащане за единична стая: 485 щ.д.;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• Гарантирано най-добрият сезон за посещение с преобладаващо сухо и ясно време;
• Балансирана програма и пълна обиколка на Шри Ланка;
• Водач от България с многогодишен опит в Азия, познаващ в детайли културата на региона;

12 дни/ 10 нощувки

ДАТИ: 19.01 – 30.01.2024
Последни 2 места! Жена за комбинация! Мъж за комбинация!

Цена на човек в двойна стая при група от мин. 12 туристи: 4 450 лв.

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /19.01.2024, петък/ СофияИстанбулКоломбо
Излитане от летище София в 09:50 ч. за Истанбул. Кацане в 12:20 ч. и продължение за Коломбо в 19:25 ч. Нощувка в самолета.

Ден 2 /20.01.2024, събота/ Доха – Коломбо – Негомбо
Кацане в Коломбо в 06:10 ч. местно време. Посрещане на летище, трансфер и ранно настаняване в хотел Goldi Sands 4*, разположен на плажа в Негомбо. Свободно време за обяд и почивка в хотела или по желание разходка из традиционното рибарско градче Негомбо. Включена вечеря и нощувка.

Ден 3 /21.01.2024, неделя/ Негомбо – Сигирия
След закуска отпътуваме за Сигирия. Ще разгледаме Лъвската скала в Сигирия с известната Цитадела на върха ?. Днес Цитаделата на Сигирия се вижда отдалеч, тя изниква сякаш от нищото и се изправя самотно сред гъстата джунгла. Гигантската скала крие много тайни.За освежаване след обиколката на комплекса сме ви приготвили, изстудени кърпи, вода и свежи плодове. Настаняване в хотел Habarana Village by Cinnamon 4*, след което ще се отправим с лодка по езерото за първа среща със слоновете на Шри Ланка, където ще имате възможност да храните и къпете тези мили гиганти. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 4 /22.01.2024, понеделник/ Полонарува – Минерия
Ранна закуска. Отпътуване за древните руини на град Полонарува. Полонарува е втората столица на Шри Ланка, издигната през 11 и 12 в. Може да видите останките от Кралския дворец, Приемната зала, Лотусовата баня, езерото на Крал Паракрамабаху Велики, Храма на Шива, Дагобата Кири Вихаре, комплекса Гал Вихара, състоящ се от три прекрасни каменни статуи на Буда и др.
Ще спрем за обяд в местен ресторант, където ще опитате домашно приготвена храна, приготвена на открит огън и сервирана в глинени съдове и бананови листа. Продължаваме към Национален Парк Минерия, намиращ се на 20 км от Сигирия. Ще се качим на джипове, за да се насладим на едно неповторимо фото сафари сред стадата от диви слонове, живеещи там.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 5 /23.01.2024, вторник/ Дамбула – Канди
Закуска. Преди обед посещение на Дамбула – едно от най-почитаните и най-известните места в страната. Ще се изкачите по 200-тата стъпала към пет скални пещери-храмове, посветени на живота и учението на Буда.
Дамбула е известна и с най-голямата планина от розов кварц в Южна Азия и с Гората от железни дървета Намал Уяна.
По пътя си към Канди ще спрем за почивка в Градините за подправки Матале, където ще опитаме традиционен обяд. Тук ще имате възможност да се запознаете с целебните свойства на най-известните растения на острова, използвани в аюрведа.
Пристигане в Канди следобед. Ще посетим прочутия Храм на зъба на Буда, преди да се отправим и настаним в хотел Cinnamon Citadel 4*, разположен на брега на река Махавели. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /24.01.2024, сряда/ Канди
Закуска. Ще се откъснем от забързаното ежедневие на града и ще се отправим към храма Ланкатилаке, разположен на 45 мин. в покрайнините на Канди. Посветен е на божествата Вишну, Саман, Вибхишана, Ганапати, Скандхакумара и Кумара Бандара.
Следва посещение на местно училище за традиционни танци и барабани. Тук нашите домакини ще ни разкрият магията на фолклорните си обичаи и ще имате възможност да научите повече за традиционният за Канди танц и повторите някои от стъпките под вещото ръководство на местен учител.
Връщане в Канди, където ще разгледаме приказно красивата Кралска Ботаническа градина Перадения. Днес тук има над 4000 вида тропични дървета, храсти, увивни и тревисти растения. Най-атрактивни са Градината с подправките и Градината на Орхидеите. Пет алеи, обрамчени с величествени палми, красят градината. Най-стара е Алеята с кралски палми от 1905 г., а най-впечатляваща е Алеята с Кокосови палми от Сейшелските острови, чиито кокосови орехи са най-големите семена в света.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 /25.01.2024, четвъртък/ Канди – Нуара Елия – Ела
Закуска. Отпътуване за Нуара Елия, наричан още „Равният град“ или „Градът от светлина“. Градът е разположен в сърцето на острова на 1868 м н.в. и е заобиколен от склоновете на най-високата планина в Шри Ланка – Пидуруталагала. Това е най-известният регион за производство на чай в света. Ще спрем да разгледаме Чаените плантации и Фабрика за чай. Високата влажност на въздуха, честите мъгли, които като реки от мляко се разливат в ниските долини на Нуара Елия и валежите през дъждовния сезон правят това място истински рай за производство на висококачествен чай.
Следобеда ни предстои вълнуващо пътуване с влак сред красивата природа на зеления остров – ще се насладим на обширните чаени плантации, на красивите водопади и на цветните им храмове. Пътуването ни започва от жп гара Нану Оя и свършва при Ела, продължава около 3 часа и е обявено за едно от най-атрактивните и вълнуващи пътувания с влак в света – то е истинско културно преживяване, което дава възможност да се докоснете до ежедневието на местните жители. Включен сух пакет за обяд. Пристигане в Ела и настаняване в хотел Ella Flower Garden 3*, разположен сред зелените хълмове. Вечеря и нощувка.

Ден 8 /26.01.2024, петък/ Ела – Национален парк Яла
Закуска. Сутринта ще спрем за снимки при Мостът с Деветте Арки, безспорно една от най-популярните забележителности в Шри Ланка, построен през 1921 г. сред най-добрите примери за колониално строителство в страната.
Продължение към гвоздеят на нашата програма Национален парк Яла. Разстоянието от Ела до Яла е 100 км и ще го изминем за около 3 ч. Паркът е основан през 1900 г., за да охранява богатия животински свят на Шри Ланка. Тук популацията на леопарди е най-високата в света и почти винаги туристите успяват да зърнат красивата дива котка в естествена среда. Срещата с това магнетично създание се помни цял живот! Настаняване в хотел Chaarya Resort & Spa 4*. Следобедно фото сафари в търсене на леопард в парк Яла. Тук е и домът на стада от водни биволи, петнист елен, елен замбар, диво прасе, мангусти, крокодили, слонове, 130 вида птици, включително фламинго, пеликани и щъркели, морски костенурки и др.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 9 /27.01.2024, събота/ Яла – Гал - Балапития
По желание ранно ставане и сутрешно фото сафари в търсене на леопард в парк Яла. Връщане в хотела и закуска.
Отпътуване на югоизток край красивото крайбрежие на Шри Ланка. Ще спрем за снимки на плажа при атрактивните „рибари на кокили“, извисяващи се на забити в пясъка пръти с въдица в ръка. Те могат да бъдат видени единствено тук на Южното крайбрежие на острова.
Отпътуване към град Гал и разглеждане на форта, построен от португалците през 16 век и по-късно разширен от холандците и англичаните. Днес Фортът на Гал е част от обектите на ЮНЕСКО – той огражда днешния град, чиято история е много по-стара от идването на първите европейци.
Следобед настаняване в хотел Shinagawa Beach 4*, разположен на брега на морето в един от най-хубавите плажове на Западното крайбрежие. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10 /28.01.2024, неделя/ Балапития
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка на брега на океана.
По желание сутринта може да се качите на корабче, което ще ви отведе навътре в океана сред царството на китовете и делфините, обитаващи бреговете на острова.
Може да се разходите с лодка из мангровите гори на река Маду, да посетите Спасителния център за костенурки в Кошгода, да научите повече за фолклора и традициите в изработването на цветни маски от дървесина, типични за района или да се качите на велосипед и да опознаете околностите.
Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 /29.01.2024, понеделник/ Балапития – Коломбо
Закуска. Отпътуваме за Коломбо (100 км, около 2 часа). Градът е икономически и финансов център на страната, съчетал динамиката на съвремието с колониалния дух от миналото. Често е определян за столица, но всъщност от 1982 г. официалната столица на Шри Ланка е град Шри Джаяварданапура Коте. Стратегическата позиция на Коломбо по маршрута между Изтока и Запада е превърнала пристанищният град в оживен търговски център още за древните мореплаватели. По време на панорамната обиколка ще видим Кметството, Националния музей, Площада на независимостта, храма Гангарамая и други значими сгради на Коломбо. Ще спрем при Старата Холандска болница – построената преди 4 века сграда днес е реновирана и превърната в район с бутици, барове и ресторанти.
Настаняване в хотел The Fairway 4*, вечеря и нощувка.

Ден 12 /30.01.2024, вторник/ КоломбоИстанбулСофия
Ранен трансфер до летище и полет за Истанбул в 07:40 ч. Кацане на летище Истанбул в 14:15 ч. Продължение за София в 20:30 ч. Кацане в България в 20:45 ч.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 45 дни преди датата на отпътуване.
• При посещение на храмове е валидно правилото коленете и лактите да са покрити, а обувките да са събути;
• Никога не се обръщайте с гръб към статуите в храмовете по време на снимки;
• Сервирането и консумирането на алкохолни напитки е ограничено по време на религиозните празници в страната;
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 20.06.2023 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост ще получите актуална информация относно техния размер към датата на доплащане.
• В Шри Ланка хотелите настаняват туристи в 14:00 ч., а освобождаването е в 12:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,82 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на местни данъци към 20.06.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти