Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марибор

Екскурзия до Словения с автобус за 24-ти май

Номер на оферта

/

241730

Дати & цени

23 май 2024 - 26 май 2024 г. - Цена от 499 лв.

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
*3 нощувки със закуски в хотел *** в Марибор
*Пешеходна обиколка на Марибор
*Екскурзии до Клагенфурт, Блед, Любляна, Птуй и Жалец
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Туристическа такса за хотела: около 3,20 евро на ден на човек /заплаща се задължително на водача/
*Входна такса за Бледския замък: около 14 евро /заплаща се на място/
*Входна такса за парка в миниатюри „Minimundus“: около 20 евро /заплаща се на място/
*Входна такса за Птуйската крепост: около 10 евро /заплаща се на място/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
*NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Програмата съчетава най-доброто от Словения – малкото бижу на северозападните Балкани. Освен прекрасното езеро Блед и очарователните Марибор и Птуй, ще посетим и единствения в света бирен фонтан в град Жалец.
=============================================================================
ДАТИ:
23.05.2024 – 26.05.2024

ЦЕНИ:
*Възрастен в двойна и тройна стая: 539 лв.
*Доплащане за единична стая: 180 лв.
*Дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 439 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

1 ден: София - Марибор
Отпътуване в 05.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане в Марибор, вторият по – големина град в Словения, разположен на река Драва. Настаняване в хотел в центъра на града. Пешеходна обиколка из Стария град – площадът с Кметството, старото казино и паметникът на чумата, Катедралата, търговската улица, Университетът. Възможност за романтична вечеря в някое от уютните ресторантчета по поречието на Драва. Нощувка.

2 ден: Марибир – Клагенфурт ам дер Вьортерзее – Блед
Закуска. Отпътуване към Австрия. Разходка в град Клагенфурт ам дер Вьортерзее в провинция Каринтия. Възможност за посещение на парка с миниатюри „Минимундус“. Там, за около час и половина ще видите повече от 150 световни архитектурни забележителности, включително и Рилския манастир. Продължаваме към Национален парк „Триглав“. Спирка в гр. Блед, разположен край едноименното езеро. Свободно време за разглеждане на града и по желание посещение на Бледския замък. Връщане в хотела в Марибор. Нощувка.

3 ден: Марибор – Птуй – Жалец – Любляна
Закуска. Отпътуване за очарователния Птуй, най-старият град на Словения. Разходка в центъра и възможност за посещение на крепостта. Продължаваме към Жалец, известен с огромните си насаждения с хмел. Там през 2016 г. е открит първият в света фонтан от бира. Ако очаквате бирата да се лее безспирно и вие да гребете безкрайно от фонтана, не е така. Купува се халба, на дъното на която има чип и могат да се опитат шест вида бира. След това халбата остава като сувенир. Последна спирка словенската столица. Разходка из центъра на Любляна: Люблянския замък, катедралата „Св. Николай“, моста на Драконите, Трите моста, площад Прешернов. Свободно време. Връщане в Марибор. Нощувка.

4 ден: Марибор - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
==============================================================================
Депозит: 30% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Марибор |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Марибор |  Майски празници - Словения |  Майски празници - Марибор

Избрани оферти