Начало / Статии / Статии - Словения

Марибор - интересната страна на Словения

Автор

/

Марибор е вторият по големина град в страната и столица на провинцията Щирия. До Марибор се намира малкия и прекрасен курорт Похорие. От едната страна на Марибор има лозарски хълмове, от другата -  река Драва криволичи покрай него. Разнообразието и качеството, предлагано от този град, го прави една от ключовите туристически дестинации в Словения.

Старият град ви обеща незабравими преживявания: разходете се по поречието на река Драва или по оживени улици и площади, където историята и традициите се смесват с динамика на днешния ден. Оставете се да бъдете омаяни, минавайки покрай старата лоза, която всъщност е и най – старата лоза в света. Можете да разгледате още средновековните кули и останките на градските стени, площадите, кметството, замъка, еврейската синагога, арт галерията или театъра. Това са само няколко от нещата, които имате възможност да посетите.

Всички улиците на града водят до един от най-красивите градски паркове в Словения. А ако се изкачите до Piramida и Kalvarija, пред вас ще се разкрият прекрасни гледки. Можете да посетите и  една от най-старите и най-големите винарски изби в Европа.

Пътуване до зеленият курорт Похорие впечатлява  велосипедисти,  търсещите адреналин туристи, както и любителите на спокойствието на природата. Тук ще намерите всичко, което ви е необходимо. Когато имате нужда от почивка можете по ваш избор да сте в града или в планината, в някой от  уелнес центровете. През зимата, когато Мариборско Похорие се  покрива със сняг, мястото се превръща в един от най-привлекателните центрове за ски в Словения

Марибор и Похорие ще ви предложат незабравими преживявания, било то за един час, ден, седмица или повече. Ще обикнете това място и ще искате да се върнете отново!

>
01 юни 2010 г.

Тагове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти