Начало / Почивки / Почивки - Любляна

ПОЧИВКА В СЛОВЕНИЯ НА ПОЛУПАНСИОН –

Номер на оферта

/

235285

Дати & цени

18 юни 2024 г. - Цена от 995 лв.
21 септември 2024 г. - Цена от 995 лв.
03 декември 2024 г. - Цена от 956 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
5 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ ZDRAVILISKI DVOR****;
ПОЛУПАНСИОН (БОГАТА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ НА ШВЕДСКА МАСА)
НЕОГРАНИЧИНО ПОЛЗВАНЕ НА ПЛУВНИЯ БАСЕЙН С МИНЕРАЛНА ВОДА;
НЕОГРАНИЧИНО ПОЛЗВАНЕ НА ФИТНЕС ЦЕНТЪР;
ХАЛАТ ЗА БАНЯ И ЧЕХЛИ;
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПИЕНЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА ОТ ИЗВОРА АМАЛИЯ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

Цената не включва

ОБЕДИ;
МЕДИЦИНСКИ И СПА ПРОЦЕДУРИ;
ФАКУЛТАТИВНИТЕ ЕКСКУРЗИИ;
БИЛЕТ ЗА ЛОДКА В ЕЗЕРОТО БЛЕД;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА МУЗЕИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) И ТАКСА РЕГИСТРАЦИЯ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ УСЛУГИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.????;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Спа центърът Римске Терме се намира в курорта Римске Топлице, в подножието на Юлийските Алпи - едно от най-красивите места в Словения. Това е място за онези, които искат да си починат от напрегнатото ежедневие и да се докоснат до успокояваща природа, здраве, благополучие и релаксация. Още през 39 г.пр.н.е. древните римляни, които разбират за лечебните сили на местните термални извори, построяват първите басейни с топла и студена вода на мястото, на което днес се намира курортът Римске Терме. Изминават векове и изворите стават все по-популярни. Членове на кралските семейства посещават Римскe Терме, вярвайки, че са открили чудотворни лечебни води. Дълго време спа центърът е достъпен само за членовете на висшата класа и за висшите военни офицери. Едва през последните няколко години той е отворен за всеки, който желае да изпита лечебните му сили.
Минералната вода на Римске Терме е една от най-богатите и най-изцеляващи в Словения. Доказано е, че тя подпомага лечението на ортопедични проблеми, ревматични заболявания, неврологични разстройства, белодробни, респираторни и стомашно-чревни заболявания. Двата извора в Римске Терме се намират на около 1000 метра под земната повърхност. Водата от извора на Амалия има температура 38.4 ° C, а водата от Римския извор е с температура 36.3 ° C. Природата, сред която се намира спа центърът, кристално чистият въздух и приказният пейзаж на девствените гори също влияят благотворно върху здравето на човека.
Хотел Zdraviliski dvor**** e прекрасен хотел, с изключителен СПА център и много богата и вкусна храна на бюфет за закуска и вечеря.

Програмата е шестдневна и включва 5 нощувки на полупансион в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor**** в спа център Римске Терме в Римске Топлице, факултативни екскурзии до Любляна и пещерата Постойна, Загреб, езерото Блед и Грац.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:

18.06.2024 – 23.06.2024
21.09.2024 – 26.09.2024
*03.12.2024 –08.12.2024

*Предколедна програма, по време на която можете да се насладите на коледните базари в Любляна, Загреб и Грац.

18.06.2024 – 23.06.2024
21.09.2024 – 26.09.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 995 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1213 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни- 889 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен- 935 лв.

*03.12.2024 –08.12.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 956 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1174 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни- 889 лв.
Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен- 935 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 03:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив; 03:30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 06:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София – Сектор 43. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребРимске Топлице (880 км). Вечерта – пристигане в Римске Топлице. Настаняване в хотел Zdraviliski dvor****. Вечеря на бюфет. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 28 евро на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта - отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта. Свободно време. Около обяд – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. В късния следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Загреб. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г. и се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб - старата част - квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Следобед - завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до езерото Блед. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 18 евро, не е включена в цената на екскурзията). Следобед - завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание целодневна екскурзия до Грац. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Грац (140 км). Престой в Грац. Разходка из старата част на града и разглеждане на катедралата, пл. „Хауптплац”, моста над река Мур, изкуствения остров Муринзел. По желание – изкачване с фуникуляр по хълма Шлосберг, от който се открива прекрасна гледка към града. Вечерта - завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за София. Късно вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив. В Пазарджик и Пловдив се пристига в ранните часове на следващия ден.
===================================================================

ВАЖНО: При нощувки в Словения туристите заплащат задължително градска такса от 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди + 3 евро на човек на престой такса регистрация. Тези такси не са включени в пакетната цена и се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.
=====================================================================

При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Хотел Zdraviliski dvor**** е един от трите исторически хотела, намиращи се в комплекса Римске Терме. Всяка стая разполага с баня и тоалетна, плазмен телевизор, телефон, минибар, сейф, климатик и интернет връзка. Хотелът предоставя неограничено ползване на комплекса с термална вода, безплатен достъп до фитнес центъра, минерална вода за пиене от термален извор Амалия, анимационна програма.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Любляна |  Почивки - Словения |  Почивки - Любляна |  Ранни записвания 2024 - Словения |  Ранни записвания 2024 - Любляна

Избрани оферти