Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плитвички Езера

Екскурзия до Хърватия и Словения - автобус

Номер на оферта

/

231409

Дати & цени

23 май 2024 - 26 май 2024 г. - Цена от 395 лв.
10 август 2024 - 13 август 2024 г. - Цена от 395 лв.
06 септември 2024 - 10 септември 2024 г. - Цена от 395 лв.
20 септември 2024 - 23 септември 2024 г. - Цена от 395 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в Словения в хотел ***
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заплащат на място:
* входни такси за музеите и обектите по програмата
* задължителна сити такса

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
*посещение на Национален парк Плитвички езера:
- Възрастен: 25 € за месец април, май и октомври / 40 € за юни - септември
- Деца до 18 г.: 7,50 € за месец април, май и октомври / 16 € за юни - септември
* възможност за трансфер от/до гр. Русе – 60 лв. /в двете посоки/; гр. В. Търново – 50 лв., гр. Плевен – 40 лв. Пловдив 40 лв / при минимум 10 човека /
* възможност за избор на седалка – за информация се свържете с нас
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Програма на пътуването

Дестинация: Екскурзия до Хърватия и Словения

Маршрут: СофияЗагребПостойна – замъка Предяма – Любляна – Плитвички езера – София

ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ РУСЕ, ПЛЕВЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПЛОВДИВ – за повече подробности свържете се с нас.

4 дни/ 2 нощ.

дата:
03.05.2024 – 06.05.2024
23.05.2024 – 26.05.2024
10.08.2024 – 13.08.2024
06.09.2024 – 09.09.2024
20.09.2024 – 23.09.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси: 395 лв.
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 04:45 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб. Туристическа програма с екскурзовод на български език в Загреб - град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в Словения. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване и по желание посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Посещение на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Наричали барона словенския Робин Худ… легендата разказва как той обирал каляски, които преминавали през областта, а парите раздавал на бедните. Криел се в замъка, който сгушен в скалите и труднодостъпен, представлявал идеалното убежище. В замъка имало таен проход, естествено издълбан в скалата. Тайният маршрут излиза до върха на скалата и позволявал на Еразъм да влиза и излиза от замъка незабелязан. Всичко това и други интересни легенди ще чуем при посещението на замъка. Туристическа програма с екскурзовод на български език в столицата на СловенияЛюбляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срещу допълнително заплащане туристическа разходка с екскурзовод на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София рано сутринта.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Пещерата Постойна: 28,50 € възрастен, деца до 15 г. - 17,10 €
Замъкът Предяма: 12,40 € възрастен, деца до 15 г. 7,40 €

==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в Словения в хотел ***
=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Плитвички Езера |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Плитвички Езера |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Плитвички Езера

Избрани оферти