Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

Екскурзия в Будапеща и Виена преди Коледа

Номер на оферта

/

238308

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
- Паркинги и пътни такси
- 3 нощувки със закуски, при настаняване в двойни и тройни стаи в хотел 3* в Будапеща
- Целодневна екскурзия до Виена
- Пешеходни и автобусни обиколки на Будапеща и Виена
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 8 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Разходка с кораб по р. Дунав в Будапеща с екскурзовод на български език, парче торта и чаша шампанско: 20 евро на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Слушалки по време на обиколката в Будапеща: 2 евро на човек
- Вечеря в типичен унгарски ресторант Чарда с фолклорна програма: 30 евро на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Входни такси
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Потопете се в магическата атмосфера и обаянието на Будапеща, напълно заслужаваща прозвището си – „Царицата на Дунава“, а когато това е гарнирано с коледни светлини, уханни сладкиши и коледен дух – няма по-прекрасен подарък за сетивата!
Будапеща е известен със своите големи коледни пазари, където местните жители и гостите на града могат да се слеят с празнична атмосфера на Будапеща.

ДАТИ:
01.12.2022 - 04.12.2022

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 439 лева
- Възрастен в единична стая: 639 лева
- Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 299 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



===============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Будапеща (750 км)
Отпътуване от София в 06.00 часа по маршрут НишБелградБудапеща. Пристигане в унгарската столица привечер. По желание /срещу допълнително заплащане/ разходка с корабче по река Дунав с екскурзовод на български език. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка.

Ден 2: Будапеща
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с автобус и пешеходен тур: Мостовете на река Дунав, Парламента, Рибарските кули, църквата “Свети Матияш”, Площада на героите, Комплексът „Вайда Хунияд” и др. Свободно време за разходка по красивата пешеходна улица „Ваци” и за разглеждане на коледните базари на площад Вьорошмарти. Над сто дървени къщички предлагат традиционни, фолклорни, дизайнерски занаяти и подаръци наред с музика, куклен театър и кулинария. Фигури от дърво на Младенеца, Божията майка, Св. Йосиф и влъхвите от Витлеем се гушат под двайсетметрова елха, а след нея започват къщичките с истинските вълшебства: захаросани червени ябълки; въртящи се шишове, на които се пече коледният ролник – това е тънка козуначена кора, която се опича върху въртящи се валове, ароматизирана с карамел, кокос или бадеми. Типичното за „карашонит“ (унгарската Коледа) са глинените грънци. Затова пазарът прелива от чаши, захарници, тави и даже керамични играчки за елхата. Връщане в хотела. По желание, вечеря в чарда, традиционна унгарска винарна с типична национална кухня и увеселителна фолклорна програма с музика и танци /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

Ден 3: Будапеща - Виена (250 км)
Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на града: забележителностите на Рингщрасе – Операта, императорският комплекс Хофбург, Парламента, Кметството; къщите на Хундертвасер, Пратера с Виенското колело, Сградата на ООН /UNO City/, Дворецът „Белведере”, „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите. Пешеходна обиколка: площад „Мария Терезия” с двата музея, площад „Грабен” с колоната на Чумата катедралата “Свети Стефан” и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време за посещение на „Кристкиндлмаркт” – прочутият коледен базар на площада пред Кметството. Вечерта връщане в Будапеща. Нощувка.

Ден 4: Будапеща - Белград - София
Закуска. Отпътуване за България. Спирка и кратък престой в Белград. Свободно време за разходка или обяд в центъра на сръбската столица. Пристигане в София късно вечерта.

==============================================================================

Условия за резеравции:
Депозит: 30% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Предколедни екскурзии - Унгария |  Предколедни екскурзии - Будапеща

Избрани оферти