Начало / Статии / Статии - Унгария

Ресторант Гундел - голям, величествен и традиционен

Автор

/

Най-луксозният и най-прочут ресторант в Будапеща е смятан от мнозина и за най-добрият в страната – а може би и в Източна Европа.

Ресторант Гундел, Будапеща, Унгария

Повторно отворен с много шум в 1992 г. след ремонт от родения в Унгария американски ресторантьор Джордж Ланг (собственик на нюйоркските Cafe des Artistes), аристократичната магия на неговия дебют през 1894 г. може все още да бъде усетена, от ерата, когато Будапеща е била Париж на Източна Европа.

Менюто е прелестно старомодно, с множество класически ястия, приготвени както през славните времена на „Гундел“. Някои от най-добрите унгарски вина никога не напускат страната, а те могат да бъдат открити в дългата листа, най-впечатляващата в столицата, включително едно благородно токайско десертно вино, сред многото с етикета на „Гундел“.

В съседство е популярната посестрима на „Гундел“ – „Замъкът на бухала“ (Bagolyvar), чието меню е по-съкратено, по-евтино и по-домашно – собственикът Ланг иска туристите и местните хора да имат избор между помпозна вечеря, завършваща с цигани цигулари, и една уютна домашна алтернатива.

Къде: Будапеща, Унгария
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Будапеща!

Виж още:

Екскурзия в Прага

Екскурзия във Виена

Екскурзия в Загреб

>
26 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти