Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канкун

Екскурзия в Перу с Eквадор и островите Галапагос

Номер на оферта

/

238370

Дати & цени

28 юли 2024 г. - Цена от 10690 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Панама Сити – Лима и Кито – Панама сити – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж. В пакета е заложена цена от 2200 лева за икономична класа по тези полети.
• Самолетни билети Лима – Куско – Лима с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж. В пакета е заложена цена от 240 лева за икономична класа по тези полети.
• Самолетни билети Лима – Гуаякил и Гуаякил – Галапагос – Кито с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж. В пакета е заложена цена от 900 лева за икономична класа по тези полети.
• 9 нощувки със закуски в централни хотели 3* и 4* в Перу;
• 6 нощувки със закуски в централни хотели 3* в Еквадор;
• 3 обяда в местни ресторанти в Перу;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Билети за влак Олантайтамбо – Мачу Пикчу Пуебло – Олантайтамбо;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач от Апсара Травъл с опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д. за лица до 75 г.

Цената не включва

• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 6 щ.д. на човек на ден);
• Парк Резерва със светлинните фонтаните в Лима с включени трансфери: 20 USD;
• Полет над платото Наска: 115 USD;
• Полудневен тур с бъгита и сенд борд в района на Наска: 55 USD;
• Посещение на Катедралата в Куско: 40 перуански сол, заплащат се на място.

Програма на пътуването

17 дни/15 нощувки
Дата: 25.07 - 13.08.2024

Цена на човек в двойна стая при група от мин. 12 туристи: 10 690 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 (28.07.2024, неделя) СофияИстанбулПанама Сити
Излитане от летище София в 09:25 ч. за Истанбул. Кацане в 10:55 ч. Продължение за Панама Сити в 14:20 ч. Кацане в Панама Сити в 20:05 ч. и продължение за Лима в 21:41 ч. с полет на CM Airlines. Продължителност на дългия полет: 13:45 мин. Кацане на международното летище в Лима в 01:16 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*, разположен в сърцето на Мирафлорес, един от ексклузивните жилищни квартали край бреговете на Тихия океан. Нощувка.

Ден 2 (29.07.2024, понеделник) Лима
Закуска. Този ден е посветен на запознаването ни с „Града на кралете”. Обиколката започва с посещение на крайбрежната променада с фотостоп при вдъхновеният от Парк Гюел на Гауди Парка на любовта с огромната скулптура на Виктор Делфин Целувката. Музеят Ларко Херера има експозицията от над 45 000 предмета, изработени от злато, сребро, керамика, текстил, камък и дърво, принадлежащи на тези общества от миналото. Обяд в местен ресторант.
След обяд ще разгледаме Площад Сан Мартин и историческия център на града. Около Централния площад са разположени Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на архиепископа с мавърските балкони и Кметството. Ще се разходим по историческата уличка Хирон де ла Юнион и ще видим старата жп гара – днес красиво реставрирана и превърната в Център на Литературата. Ще разгледаме Манастира Сан Франциско, впечатляващ комплекс с колониална архитектура, състоящ се от църква, два параклиса, голяма библиотека, Музей на религиозните изкуства и подземна мрежа от тунели и катакомби. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3 (30.07.2024, вторник) Лима – Куско
Закуска. Полет за Куско по обяд. Кацане в Куско ранния следобяд. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Taypikala 3*. Оставяме багажа си в хотела и се отправяме на пешеходна обиколка на забележителностите на „Златния град“. Ще разгледаме централния площад Пласа де Армас – сцена на много ключови за историята на града събития. По желание и срещу заплащане на място може да влезете в Катедралата, построена върху един от най-важните храмове за инките, посветен на бог Виракоча. След това ще се разходим и до пазара на Куско Сан Педро – впечатляващо и колоритно място в сърцето на града. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 (31.07.2024, сряда) Куско
Закуска. Днес ще посетим Храма на Слънцето Кориканча – религиозен и политически център, от където са тръгвали четирите пътя, водещи към четирите краища на Вселената. Ще се изкачим до впечатляващата крепост Саксайуаман, разположена на 2 км северно от Куско. Именно тук сме ви приготвили и участие в специална церемония, посветена на Майката Земя, която ще ви докосне до енергиите на апу, кинту, кока и Пачамама, характерни символи на Перу.
Край Куско се намират и ще разгледаме още:
Храмът Кенко, Пука Пукара и Баните Тамбомачай.
Свободно време за разходка и вечеря в някое от уютните ресторантчета с гледка към Пласа де Армас. Докато отпивате чаша мате, чича морада или писко, може да наблюдавате живота в оживения град. Нощувка.

Ден 5 (01.08.2024, четвъртък) Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване с автобус към Свещената долина на Инките – едно от най-красивите места в Перу. Днес ще посетим солените мини при Марас и Морай – експерименталните площадки на инките за селектиране на нови сортове царевица, картофи и зърно. Обяд в местен ресторант.
Продължаваме за Олантайтамбо – типично инкско селище с важно административно и религиозно значение, построено при управлението на най-успешния Инка Пачакутек.
Продължаваме с влак до Мачу Пикчу. Настаняване в хотел Taypikala Machu Picchu 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 (02.08.2024, петък) Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с автобус за Мачу Пикчу и следвайки древните стъпки на жреците инки, изкачваме стълбите на Свещения град. Това ще е гвоздеят на нашата програма и този момент няма да го забравите никога. Връщане в хотел Taypikala 3* в Куско със следобедния влак. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7 (03.08.2024, събота) Куско – Лима – Наска
Закуска. Трансфер до летище и полет до Лима. Кацане в Лима и отпътуване с автобус на юг покрай бреговете на Тихия океан към град Наска. За да стигнем до оазисът Хуакачина, ще минем през град Ика, основан от испанците през 1563 г. в плодородна долина, покрита с лозя. Включен обяд и отпътуване към Наска. Настаняване в хотел Casa Andina 3*. Свободно време за почивка, вечеря и нощувка.

Ден 8 (04.08.2024, неделя) Наска
Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на пустинния район. Сутринта ще имате възможност да направите полет със самолет над прословутите линии на Платото Наска, завладели въображението и умовете на редица изследователи и учени като Пол Кюсък, Мария Райхе и Ерих фон Деникен.
Следобед по желание предлагаме приключение с бъгита сред пясъчните дюни. Ще посетим Акведуктите на наските и древния религиозен център Кахуачи.
Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 (05.08.2024, понеделник) Наска – Лима
Закуска в хотела. Връщане обратно в Лима. Настаняване в хотел Jose Antonio de Miraflores 4*. Свободно време за вечеря или по желание посещение на Парк Резерва с Магическия кръг на водата. Това са 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика вечерно време. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 (06.08.2024, вторник) Лима – Гуаякил
Закуска. Трансфер до летище и полет до Гуаякил. Посрещане на летище и разглеждане на централната зона на града и крайбрежния булевард Малекон. Настаняване в хотeл Ramada 3*. Нощувка.

Ден 11 (07.08.2024, сряда) Гуаякил – островите Галапагос
Закуска. Трансфер до летище и полет за островите Галапагос в 09:56 ч. Кацане на летището в Балтра в 11:53 ч. и трансфер с лодка до о-в Санта Крус. Настаняване в хотел El Descanso del Guia 3* в Пуерто Айора. Островите Галапагос омагьосват със своята непокътната природа и изключително биоразнообразие. В рая на дивата природа живеят гигантски костенурки, тюлени, пингвини, игуани и многобройни птици. Този следобяд ще посетим Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”. Това ще е първата ни среща с гигантските костенурки и ще научим повече за усилията, които се полагат за поддържане на популациите им. Свободно време за плаж и вечеря. Нощувка.

Ден 12 (08.08.2024, четвъртък) о-в Санта Крус
След закуска се отправяме към пристанището, откъдето с лодка ще направим круиз в залива на острова. На плажа Ла Лоберия ще наблюдаваме морски лъвове. При възможност и според атмосферните условия слизаме за плаж. Следващата ни спирка е Канала на акулите, заобиколен от застинала вулканична лава. Следва още едно чудесно място за снимки – Каналът на Любовта. Ще стигнем до Залив Франклин, за да видим морски костенурки и пеликани. Отправяме се към Ла Гриета. Ще се разходим с лодка между скалните образувания сред кактуси, игуани и птици. Стигаме до „Кучешкия плаж“, за да видим колониите раци и морски игуани. Свободно време за обяд в Пуерто Айора.
След обяд ще посетим планинската част на острова и ще видим вулканичните образувания Лос Хемелос. След това се отправяме към Резервата за гигантски костенурки.
Връщаме се обратно в Пуерто Айора. Свободно време за вечеря. Нощувка.ю

Ден 13 (09.08.2024, петък) о-в Изабела
Закуска. Екскурзията ни започва от пристанището за яхти и лодки в Пуерто Айора. Ще пътуваме 2:30 ч. със скоростна лодка от Санта Крус до о-в Изабела. Акостираме в Пуерто Виямил. Първо посещаваме част от острова, наречена „Лас Умедалес“, която е естествен дом на над 170 вида от фауната и флората на острова. Ще можем да видим фламинго, морски костенурки и игуани. Продължаваме обиколката със спирка в Центъра за отглеждане на костенурки-бебета. Спираме за обяд, включен в програмата.
След обяд се отправяме с лодка към плажа „Конча Перла“, за да направим шнорхелинг в тюркоазените води. Екскурзията ни завършва с посещение на островчето Лас Тинторерас, разположено на юг от Пуерто Виямил. Ще срещнем представители на типичнта фауна на Галапагоския архипелаг. Връщаме се на пристанището, за да поемем по обратния път към Пуерто Айора. Нощувка.

Ден 14 (10.08.2024, събота) Балтра – Кито
Закуска. Сбогуваме се с о-в Санта Крус и Пуерто Айора и се отправяме към летището в Балтра за полет до Кито в 13:21 ч. Кацане на летището в Кито в 17:55 ч. Трансфер до центъра на града и настаняване в хотел San Francisco De Quito 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 15 (11.08.2024, неделя) Кито
Целодневна екскурзия на Кито и Митад дел Мундо. С туристически автобус се качваме до хълма Ел Панесиьо, на чиито връх се намира статуята на „Пазителя на града“. Ще разгледаме символа на изпълнителната власт в страната – Пласа Гранде, където се намират Паметникът на Свободата, Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на Архиепископа и Градският съвет. Ще се разходим из живописните улички на Стария град, за да посетим различни църкви с впечатляваща архитектура и богато орнаментирани интериори. Посещаваме и частната колекция на Музея „Ла каса дел Алабадо“, където се помещават експонати от епохата на инките.
Отпътуваме за Митад дел Мундо. На около час път от Кито се срещат Северното и Южното полукълбо на място, наречено „Средата на света“. Ще разгледаме Природо-научния център, където ще ни покажат как физическите закони се променят на линията на Екватора. Връщане обратно в хотела в Кито. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 16 (12.08.2024, сряда) КитоПанама сити – Истанбул
Закуска. Свободно време преди обяд за разходка. Трансфер до летището и полет за Панама сити в 14:10 ч. със CM Airlines. Кацане в Панама сити в 16:08 ч. Продължителност на полета 1 час и 58 минути. Продължение за Истанбул в 19:50 ч. Продължителност на дългия полет: 12:50 ч. Нощувка в самолета.

Ден 17 (13.08.2024, неделя) ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 16:40 ч. Продължение за София с полет в 19:00 ч. Кацане в София в 20:20 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Краен срок за записване и събиране на групата: 31.03.2024.
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 5 000 лева на човек;
• Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 60 дни преди датата на отпътуване;
• При влизане в Перу и в Еквадор не се изисква виза;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В хотелите в Перу и в Еквадор настаняването е след 14:00 ч., а освобождаването в 11:00 ч.
• Цените са базирани на перуанските и еквадорски данъци към 01.02.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Канкун |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Канкун

Избрани оферти