Начало / Статии / Статии - Мексико

Марома - уединен комплекс в Ривиерата на маите

Автор

/

Марома е малък хотелски комплекс бижу, разположен върху крехък морски бряг, на 50 км надолу по пътя, но на светлинни години далеч от напомпаната грамада на своя крайбрежен съсед Канкун. Мексиканският архитект собственик на „Марома“ го вижда като бракосъчетание между развитие и съхраняване на природата.

Марома, Канкун, Мексико

Сгушен в своята собствена километър и половина дълга ивица див карибски плаж близо до значимите руини на маите в Тулум, „Марома“ е наполовина мавритански, наполовина маянски анклав сред 1600 декара, покрити с мангрови горички, джунгла и кокосови палми.

Докато Канкун продължава да се разраства безконтролно, „Марома“ изобщо не крои планове за разширяването си. Той е най-амбициозният (и определено най-луксозният) хотел в областта, изповядващ кредото „малкото е хубавото“. От кръглите, прохладни, със сламен покрив тераси и многоцветни хамаци, достатъчно големи за двама, гледките на тюркоазеното море са достатъчни, за да спрат трудно впечатляващи се пътешественици по техния път.

Добра храна, добро вино и коктейли „Маргарита“, СПА-център и намиране на идеалното местенце върху един широк, пуст плаж оформят средния, идеално прекаран ден. Търсещите лъскав нощен живот трябва да се отправят към центъра на Канкун, но повечето гости на „Марома“ търсят да избягат от всичко, което прилича на тълпа.

Къде: Марома, 48 км южно от Канкун, Мексико
Най-добро време: юли-август, октомври и декември-май.

>
05 юли 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

острови

плажове

романтика

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти