Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Шри Ланка - Обиколка на острова + 4-дневна почивка!

Номер на оферта

/

176568

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет на авикомпания QATAR AIRWAYS, летищни такси
1 брой чекиран багаж до 30 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг
7 нощувки със закуски в хотели 4**** от които, 2 – в района на Дамбула, 1 – в Канди, 4 – в Бентота
7 вечери в хотели/местни ресторанти
всички трансфери по програмата
местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата
туристическа програма на български език – посещение на Сигирия, Полонаруа, скалния храм в Дамбула, Канди, Коломбо, резервата за слонове в Пинавела, разходка в Кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди
всички входни такси за посочените обекти
водач - преводач от агенцията, придружаващ групата през цялото време
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/
eднодневна екскурзия до Балапития и Гал – 45 EUR при мин. 10 тур., групата се придружава от българския водач /заплаща се с основния пакет
екскурзия до Мериса за наблюдаване на китове, делфини и морски бозайници – 110 EUR при мин. 4 туристи /заплаща се с основния пакет/.

Програма на пътуването

ШРИ ЛАНКА – островът като сълза, богат на дива природа и останки от ранни цивилизации! Обиколка на острова + 4-дневна почивка!

София – Доха - Коломбо – Пинавела – Дамбула - Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Бентота – Балапития - Гал - Коломбо – Доха - София

10 дни/ 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

ДАТА: 09.11.2023 - Има записана жена за комбинация в двойна стая.

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек в двойна стая: 3670 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София – Доха
Отпътуване от София в 12.50 ч. с полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 18.30 ч. Полет за Коломбо в 19.25 ч.

2 ден Коломбо - Пинавела - Дамбула
Кацане в 02.30 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор. Отпътуване за Дамбула с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Настаняване в хотел в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

3 ден Сигирия – Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване и посещение на Полонаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Продължаване по маршрута. На път за Канди се предвиждат попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила. Пристигане в Канди (UNESCO) - втория по големина град на острова. Вечерна разходка в последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел в Канди. Вечеря. Нощувка.

5 ден Канди – Бентота
Закуска. Отпътуване за Бентота с попътна спирка и разходка из Кралската ботаническа градина. Пристигане в района на Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най- красивия курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

6 ден Бентота – Балапития - Гал
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозападното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гал. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация, както и ферма за костенурки. Пристигане в Гал и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в хотела в Бентота. Вечеря. Нощувка.

7 ден Бентота – Мериса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. През този ден ви предлагаме екскурзия до южния бряг на острова и по конкретно до Мериса, където в ранните сутрешни часове можете да видите сини китове, делфини или някой от другите видове морски бозайници. Връщане в хотела в Бентота. Вечеря. Нощувка.

8 ден Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

9 ден Бентота – Коломбо - Доха
Закуска. Отпътуване от хотела към столицата Коломбо панорамна обиколка за придобиване на впечатления от града, минавайки покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Трансфер до летището в Коломбо за полет до Доха в 04.00 ч.

10 ден Доха – София
Кацане в Доха в 06.30 ч. Полет за София в 07.45 ч. Кацане на аерогара София в 11.50 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели, предвидени по програмата: Sigiriana Resort by Thilanka 4*/ Fresco Water Villa 4* или подобен в района на Дамбула, hotel Thilanka – Kandy 4* / Radisson Kandy 4* или подобен в Канди, Avani Bentota Resort 4*/ Turyaa Kalutara 4* или подобен в Бентота.

Доплащане за: единична стая – 598 лв.
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 42 лв.
виза за Шри Ланка – 36 USD /заплаща се с основния пакет/. Туристическата агенция съдейства при онлайн подаването на визата, заплащането е предварително заедно с основния пакет. Полагането на визата е на място при влизане в страната.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Шри Ланка.

Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
АИзползвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус •

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти