Начало / Екскурзии / Екскурзии - Одрин

ИСТАНБУЛ - ОДРИН - ТРЕТИ МАРТ 2024

Номер на оферта

/

228480

Дати & цени

01 март 2024 г. - Цена от 1 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В ИСТАНБУЛ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА СТАРАТА ЕВРОПЕЙСКА ЧАСТ НА ИСТАНБУЛ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА „СВ. СТЕФАН“;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ТОПКАПЪ;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА „СРЕЩА НА ДВА КОНТИНЕНТА“;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ДОЛМАБАХЧЕ;
ЕКСКУРЗИЯ С КОРАБЧЕ ПО БОСФОРА;
ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ „ГАР ГАЗИНО“;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
БИЛЕТИ ЗА МУЗЕИ, КОРАБЧЕТА И ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Истанбул и разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 01.03.2024: 06:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. 08:00 ч. – спирка в Пловдив пред хотел „Тримонциум”, 09:30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване за Истанбул. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. Продължаване към Истанбул. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 02.03.2024: Закуска. Пешеходна обиколка на старата европейска част на Истанбул (някогашния Константинопол) с екскурзовод на български: пл. „Султан Ахмед“, пл. „Хиподрума“; Синята джамия (отвън); Йеребатан.сарай (отвън), „Св. София” (отвън). Свободно време. В свободното време всеки може да влезе в „Св. София“ и да я посети самостоятелно. Входът е безплатен. При посещение на „Св.София“ е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Факултативно посещение на двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 28 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 18 – 20 EUR (заплаща се в турски лири), както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се заплащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Факултативна панорамна обиколка „Среща на два континента“ с екскурзовод на български език – с доплащане 24 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място, провежда се при група от минимум 20 участника. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Обиколката е по маршрут мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 03.03.2024: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия с корабче по Босфора с екскурзовод на български език - с доплащане от 46 лв. на човек; провежда при минимум 25 записани туристи; заявява се и се заплаща в България, а не на място. Следобед - по желание - факултативно посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език - с доплащане 26 лв. на човек + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е около 18 – 20 EUR (заплаща се в турски лири), се заплаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника. Възможност за вечеря в ресторант „Гар Газино“ с доплащане 64 лв. на човек, 38 лв. за деца от 7 до 11 г. и безплатно за деца до 6 години. Цената включва богато меню, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и богата програма с ориенталски танци и оркестър, изпълняващ евъргрийни. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.03.2024: Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса, откъдето, от височина 236 м, можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис. Входната такса за качване на панорамната тераса, която е около 20 EUR (заплаща се в турски лири), не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Около 13:00 ч. - отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдивСофия. Вечерта – пристигане на Централна автогара София.

ДАТА: 01.03.2024 - 04.03.2024

ЦЕНА: 368 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 299 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 319 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 110 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 110 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки, валидни за екскурзиите ни:
-3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване;
-отстъпки за деца до 17 години.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Одрин |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Одрин |  3 Март 2024 - Турция |  3 Март 2024 - Одрин

Избрани оферти