Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - Златният триъгълник и сафари в Рантамбор

Номер на оферта

/

222511

Дати & цени

17 ноември 2023 г. - Цена от 1810 €

Цената включва

самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии със салонен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 20 кг;
посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
7 нощувки със закуски и вечери;
1 нощувка в Национален парк Ranthambore със закуска, обяд и вечеря;
Сафари в Ranthambore
всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
езда на слонове (еднопосочно) или изкачване с джипове до върха на крепостта Амбър в Джайпур;
входни такси за всички туристически обекти, които се посещават по програма;
водач от България по време на пътуването, който съдейства за организацията и помага за превода на български език;
медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с изискуемото покритие на посещаваната държава за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи при евентуално заболяване от COVID 19.

Цената не включва

индийска туристическа виза – 45 щатски долара и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
бакшиши за екскурзовод и шофьори /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма, които се заплащат на място.
бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги;
допълнителни мероприятия:
Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 36 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия)
разходи от личен характер;
храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И НАЦИОНАЛЕН ПАРК РАНТАМБОР

София - Истанбул - Делхи – Алсисар - Джайпур – Рантамбор - Агра – Делхи - Истанбул - София

10 дни/ 8 нощувки

ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА БЕЗ ДОПЛАЩАНИЯ;ЛУКСОЗНИ 5* ХОТЕЛИ ПО ЦЕЛИЯ МАРШРУТ; ОПТИМАЛНА ПРОГРАМА С ПОСЕЩЕНИЕ НА ВСИЧКИ НАЙ-ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ; ПОСЕЩЕНИЕ НА МАНДАВА И САФАРИ В РАНТАМБОР; ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАЕМИТЕ ОБЕКТИ; ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В 5* ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА; ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛОТО ПЪТУВАНЕ;

ДАТА: 17.11.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1810 евро/ 3540 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

# Малки групи с водач от България!

# Удобни полети от София с АК „Turkish airlines”

# Настаняване в хотели с ТОП локация!

# Цялостна програма по целия маршрут!

# Посещение на Мандава!

# Едно различно сафари!

******

ПРОГРАМА

1 ДЕН
17.11.2023 (петък) СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Среща в 14:00 ч. на летище София с водача на групата. Полет в 16:00 ч. за Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 18:25. Кратък престой на летището. Свързващ полет за Делхи в 20:50 ч.

2 ДЕН
18.11.2023 (събота) ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ закуска и вечеря
екскурзия до индияПристигане в Делхи в 05:15 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до близък хотел за закуска и освежаване.
Сутрешна туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort) – масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Посещение на Мемориала на Махатма Ганди - Raj Ghat .
Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари.
Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м, архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят.
Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
екскурзия до индияПосещение на Gurudwara Bangla Sahib - една от най-известните сикхски гурдвара или сикхски дом за поклонение в Делхи, и известен с връзката си с осмия сикхски гуру, Гуру Хар Кришан, както и с езерото в неговия комплекс, известен като "Саровар". За първи път е построен като малко светилище от сикхския генерал Сардар Бхагел Сингх през 1783 г., който ръководи изграждането на девет сикхски светилища в Делхи.
Вечеря и нощувка в Делхи - Radisson Blu Dwarka - 5* или ITC Welcome Dwarka - 5*.

3 ДЕН
19.11.2023 (неделя) ДЕЛХИ – АЛСИСАР (264 км/около 5-6 ч.) закуска и вечеря
Закуска в хотела.
Отпътуване за Алсисар и настаняване в хотела.
Алсисар е малък град в Северен Раджастан. Районът около града е безводна полупустиня. Това място е известно с температурата си, варираща от 48 °C през лятото до под нулата през зимата. Подобно на други места в Шехавати, Алсисар е известен със своя замък, хавели и кенотафи. Няколко века назад заможни търговци от Марвари са построили изящни хавели (имения) и изрисували екстериора и интериора в брилянтни изображения от митологията и фолклора. Именията привличат внимание едва през последните две десетилетия, когато посетителите започнали да се натъкват на открита галерия с размери, несравними никъде. Именията, мемориалите, храмовете, кладенците са изрисувани със стенописи и мотиви от всякакъв вид в богати цветове.
Следобед посещение на Mandawa (20 км). В полупустинния регион Shekhawati се намира Mandawa, компактен малък град, който е заселен през 18 век. Укрепен от доминиращите търговски семейства, Mandawa приютява някои от най-хубавите рисувани хавели в региона, а крепостта, датираща от 1760 г., доминира в града.
Вечеря и нощувка в хотел Alsisar Mahal

4 ДЕН
20.11.2023 (понеделник) АЛСИСАР – ДЖАЙПУР (165 км/около 3-4 ч.) закуска и вечеря
Закуска в хотела.
Отпътуване за Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела.
Разходка из Джайпур – „Розовият град“.
Вечерта посещение на Бирла Мандир /Birla Mandir/, познат също като Лакшми Нараян и възможност да наблюдавате церемонията “Aarti” – хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете. Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от центъра от Джайпур. Въпреки че, не e много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуския Бог Вишну и съпругата му богинята Лаксми. В този храм има по-малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията.
Вечеря и нощувка в хотел Crown Plaza – 5* или Holiday Inn City Center – 5*.

5 ДЕН
21.11.2023 (вторник) ДЖАЙПУР закуска и вечеря
екскурзия до индияЗакуска.
Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amber Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични и срещу малка такса, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясък, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи, от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Фото пауза пред храма JAL MAHAL – „Водният дворец“.
екскурзия до индияСледобед разглеждането на забележителностите на Джайпур започва с Градския дворец (City Palace). Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове и сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.
По време на разходката си из Джайпур ще опитате и от емоцията да се возите и на традиционните рикши. Вечеря и нощувка в Джайпур.

6 ДЕН
22.11.2023 (сряда) ДЖАЙПУР – РАНТАМБОР (180 км /около 3ч.) закуска, обяд и вечеря
Закуска и отпътуване към Ranthambore. Пристигане и настаняване в хотела.
Национален парк Ranthambore е един от най-големите национални паркове в Северна Индия. Намира се на 14 километра от квартал Sawai Madhopur и на около 180 километра от Джайпур в югоизточен Раджастан в Индия. Смята се за едно от най-добрите места за наблюдаван на мощния величествен хищник - индийския тигър. Националният парк Ranthambhore е основна туристическа атракция за дивата природа и привлича вниманието на любителите на дивата природа и фотографите. Националният парк е заобиколен от хълмовата верига Vindhyas и Aravalis и резерват Ranthambhore Tiger Reserve, разположен на площ от около 1410,64 кв.км.
Обяд в хотела.
Следобед се насладете на Джип сафари в джунглата!
Вечеря и нощувка в Jungle Vilas или Clarks Safari

7 ДЕН
23.11.2023 (четвъртък) РАНТАМБОР – АГРА (265 км/около 5-6 ч.) закуска и вечеря
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Агра. Пристигане и настаняване в хотела.
Посещение на Mehtab Bagh. Mehtab Bagh (Лунна градина) е построена от император Бабур в началото на 1500 г., като големината на градините се изравнява с тези на Тадж Махал. Тогава той е известен като „градината на лунните удоволствия“, когато император Шах Джахан го определя като идеалното място, от което да се любувате на мавзолея.
Вечеря и нощувка в хотел Double Tree by Hilton – 5* или Taj Convention Centre – 5*.

8 ДЕН
24.11.2023 (петък) АГРА закуска и вечеря
екскурзия до индияЗакуска. Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също и за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя.
Посещение на гробницата на Itimad-ud-Daulla. Гробницата бележи прехода от първата фаза на моголската архитектура към втората. Основно се състои от индо-ислямска архитектура, с използването на сводести входове и осмоъгълни кули. Ако се погледне паметника от птичи поглед, той изглежда като кутия за бижута, поставена в градина. Този великолепен мавзолей, построен на брега на Ямуна, е трябвало да вдъхнови изграждането на едно от чудесата на света "Тадж Махал" в по-късните години.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения (90 минути от 18:00 до 19:30) – срещу допълнително заплащане и заявяване на място (билети от 36 евро)
Вечеря и нощувка в Агра.

9 ДЕН
екскурзия до индия
Рано сутринта посещение на Тадж Махал (включено в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света. Закуска в хотела и отпътуване от Агра за Делхи.
Вечеря и нощувка в хотела - Radisson Blu Dwarka - 5* или ITC Welcome Dwarka - 5*.

10 ДЕН
26.11.2023 (неделя) ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ закуска (сух пакет)
Закуска и трансфер до международното летище за полет в 06:55 ч. Кацане на летище Истанбул в 11:30.
Полет за България в 14:55 ч. Кацане на летище София в 15:10 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в
17.11.2023 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:25
17.11.2023 ИСТАНБУЛ 20:50 ДЕЛХИ 05:15 (кацане на 18.11)
26.11.2023 ДЕЛХИ 06:55 ИСТАНБУЛ 11:30
26.11.2023 ИСТАНБУЛ 14:55 СОФИЯ 15:10 Полетното разписание е в местно часово време.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 01.11.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия към настоящия момент.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Условия за записване:
При записване се внася депозит в размер на 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
Офертата важи при минимум 14 туристи.
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 5*, идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане; 1 актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels); За издаване на електронното одобрение за туристическа виза за Индия е необходимо да се предоставят сканирани цветни копия на паспорта и снимката и попълнен формуляр, който се предоставя от туроператора най-късно един месец преди датата на отпътуване, т.е. 16.10.2023 г. Изисквания за сканираните документи: сканирано цветно копие на паспорта в PDF format (размер минимум 10 KB, максимум 300 KB) и 1 сканирана актуална цветна снимка паспортен формат в JPEG (размер минимум 10 KB, максимум 1 MB)
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 36 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2023 - Индия |  Екзотична почивка 2023 - Делхи

Избрани оферти

1368 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН