Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Исландия и Гренландия - екскурзия и круиз в Северният Атлантически океан

Номер на оферта

/

241001

Дати & цени

19 юни 2024 г. - Цена от 3044 €

Цената включва

• Самолетни билети София-Рейкявик-София с прекачване през Франкфурт с АК Lufthansa. 
• Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.  
• 10 нощувки на борда на NCL Norwegian Star в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“– закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
• Всички трансфери по програмата.
• 2 нощувки със закуски в централно разположен 4* хотел в Рейкявик.
• Пешеходна обиколка на Рейкявик.
• Целодневен тур до националния парк Тинкветлир.
• Посещение с включен билет на „ Fly Over Iceland“
• Посещение с включен комфорт билет на Синята лагуна
• Пешеходна разходка на Акурейри
• Полудневен тур до зашеметяващия Eyjafjordur, най-дългият фиорд в Исландия, водопада Godafoss, известен като „Водопадът на боговете“ и езерото Миватн - езеро, образувано преди 2300 години от изригване на базалтова лава.
• Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
• Пристанищни такси.  
• Водач – преводач от агенцията.
• Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 15 000 EUR.

Цената не включва

• SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз. 
• Такса обслужване на борда на кораба - 132 евро/възрастен, 61 евро/дете за цялото пътуване Заплаща се предварително с последната вноска по договора
• Храната в специализираните ресторанти.
• Ползването на сателитен телефон и интернет.
• Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

ИСЛАНДИЯ и ГРЕНЛАДИЯ – Най-добрата приключенска комбинация !

Едно пътешествие в две невероятни земи където краят и безкраят се срещат !
Исландия със своята зашеметяваща природа и драматични пейзажи и Гренландия, където ви очакват масивни айсберги, ледници и инуитска култура

Пътуване в малка група с водач на български език!

14 дни / 12 нощувки

ДАТА: 19.06 – 02.07.2024

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая - РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15.12.2023г
IA / IB Вътрешна каюта - 13 м2 - 3044 eur / 5954 лв
OF/OA Каюта с прозорец 15 м2 - 3348 eur / 6548 лв
B1/BA Каюта с Балкон 19 м2 - 3872 eur / 7573 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Подарете си една незабравима експедиция до Исландия и Гренландия! Северният Атлантически океан примамва откривателите с обещанието за изключителни фиорди, невероятни ледници и едно неповторимо културно преживяване.
Круиза започва от столицата на Исландия - Рейкявик и продължава до няколко невероятни града там - Дюпивогур, Акурейри и Исафьордур.
След това продължава към Гренландия - най-големият остров на планетата и невероятната му замръзнала брегова ивица, която е свидетел на създаването на някои от най-впечатляващите творения на природата.

----------------------

Предимства на програмата:

• Малкa групa до 20 човека
• 10 дневен круиз на Norvegian Star до Гренландия на база пълен пансион
• Централно разположен хотел в Рейкявик
• Опитен водач по маршрута на български език
• Включена туристическа обиколка на Рейкявик
• Включен 4 D тур „Fly Over Iceland“
• Пешеходна разходка на Акурейри
• Полудневен тур до зашеметяващия Eyjafjordur, най-дългият фиорд в Исландия, водопада Godafoss, известен като „Водопадът на боговете“ и езерото Миватн - езеро, образувано преди 2300 години от изригване на базалтова лава.
• Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
• Изживейте гренландската столица Нуук
• Круиз по крайбрежието на най-големия остров в света - Гренландия
• Насладете се на среднощното слънце
• Включен целодневен тур до един от най интересните маршрути в Исландия – Златният кръг
• Включено посещение на геотермалната зона „Синята Лагуна“
• Търсете арктически диви животни в тундрата и в морето

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: 19.06.2024 г. СофияФранкфуртРейкявик
Среща на летище София, Терминал 2 в 16:40 ч. за полет до Рейкявик през Франкфурт в 18:40 ч. Пристигане на летище Кефлавик в Рейкявик в 23:30 ч. Трансфер до хотел Center Hotel Laugavegur 4* или подобен. Нощувка.

ДЕН 2: 20.06.2024 г. Рейкявик
Закуска. Начало на туристическа обиколка на Рейкявик, най-северната столица на планетата, разположена в югозападната част на страната, в залива Факсафлой на Атлантическия океан. Столицата е сцена на вълнуващ културен и нощен живот, има много първокласни ресторанти и нетрадиционни музеи. Името ? в превод означава „пушещият залив“, а това е така, защото тук изобилства от термални води – промишленото и битово отопление се осигурява от тях. Разходката ни ще започне от центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век. Ще видим Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa. Ще посетим и символа на града - огромната катедрала Hallgr?mskirkja (Хатлгримскиркя). Строена е цели 34 години в периода: 1940-1974, като височината на камбанарията ? е 75 м – може да бъде видяна от разстояние 20 км. Много характерни са колоните от двете страни на главния кораб, които наподобяват вулканичен базалт – любим „природен” мотив на държавния архитект Гудьон Самуелсон. Ще продължим към старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г.,. Свободно време за обяд.
Следобяд ще посетим атракцията „Fly Over Iceland“. Не напразно тази атракция е на второ място в класацията на TripAdvisor "неща за правене в Рейкявик". С този интерактивен полет, който разполага със система от шест степени на движение, мултисензорни специални ефекти включително вятър, мъгла и миризми, съчетани с плавно движение и впечатляващите реалистични визуални ефекти както и 20-метров сферичен екран, ще ви помогнат да се движете заедно с арктическите ветрове и да се извисите над сушата, морето и леда на Исландия.
Вечерта свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: 21.06.2024 г. Рейкявик отплаване в 18:00 ч.
Закуска. Свободно време в Рейкявик за посещение на някои от интересните музеи в града или 3 часов тур/доп. заплащане от 240 лв. за възрастни и 115 лв. за деца и младежи до 11 г. / whale watching („наблюдаване” на китове в буквален превод), заради богатите на планктон води – през лятото тук идват до 11 различна вида, сред които гърбат кит, син кит и кит-джудже (последният тежи „само” колкото 2-3 слона). С помощта на специално обучени натуралисти и морски биолози ще научете всичко за невероятната дива природа на Исландия. Великолепната природа заобикаля целият район и създава уникален контраст с необятния океан, където със сигурност ще видите спиращи дъха гледки към хоризонта. Освобождаване на хотела и трансфер до круизното пристанище на Рейкявик. Чекиране и качване на борда на NCL Norwegian Star. Нощувка

ДЕН 4: 22.06.2024 Дюпивогур Престой в Дюпивогур от 11:00 ч. – 19:00 ч.
Закуска. Днес ще открием Източните фиорди на Исландия преминавайки през три фиорда Беруфьордур, Хамарсфьордур и Алфтафьордур. Пътят ни продължава по крайбрежието, докато стигнем до малкото рибарско селце Дюпивогур, където се намира Егин-и-Глетивик или „Яйцaта на залива“ - склуптура от 24 гигантски гранитни яйца, направени от известния склуптор Сигурдюр Гудмундсон в чест на 34 вида птици, които гнездят в района.
Селището е и дом на Лангабуд – една от най-старите търговски сгради в Исландия. Южният край датира от 1790 г., но сградата придобива сегашния си вид едва когато северната част е построена през 1850 г. Тя е служила за много цели, включително склад и кланица. Днес е дом на кафене, музей на наследството и изложба на местния скулптор Рикардур Йонсон. Нощувка

ДЕН 5: 23.06.2024 Акурейри Престой в Акурейри от 10:00 ч. – 20:00 ч.
Закуска. Днес ни очаква един великолепен ден в северната част на Исландия и разглеждане на вторият по големина град в Исландия – Акурейри, наричан още «Столицата на Севера».
Предстои ни полудневен тур /включен в цената /по време на който ще се насладим на природата и гледките около езерото Миватн, откъдето се открива сюрреалистичната визия на геотермалната зона Намаскарт, наподобяваща лунен пейзаж с горещите извори и бълбукащите кални вулкани. Следващата ни спирка е водопадът Годафос. Името му се превежда като „Божия водопад“ и е един от най-известните, красиви и атрактивни водопади в Исландия. Завръщане в Акурейри. Свободно време за разходка в центъра на Акурейри, започвайки от Алеята на художниците, центъра на културния живот в града, последван от спирка в лютеранска църква, чийто модерен дизайн се е превърнал в символ на града. Завръщане на круизния кораб. Нощувка

ДЕН 6: 24.06.2024 Исафьордур Престой в Исафьордур от 07:00 ч. – 15:00 ч.
Закуска. Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords(Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да посетят Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Динянди (екскурзия срещу доплащане). Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната. По времето на този тур ще може да се насладите на зашеметяващи пейзажи– от тесни проходи през остри планински хребети до дълбоки, красиви фиорди, където фермите и селата се сгушват на тясна ивица земя. Завръщане на круизния кораб. Нощувка

ДЕН 7: 25.06.2024 Плаване в открито море
Закуска. Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.
От горе до долу и от носа до кърмата, корабите Norwegian Star имат достатъчно дейности на борда, за да запълнят всяка минута от вашия круиз. Отдайте се на освежаващо плуване, коктейл или сладолед в The Oasis Pool. Опитайте късмета си казино Sea® или се поглезете в Mandara Spa. Вечерта ви очакват представления в стил Бродуей и Вегас с коктейли преди или след вечеря в традиционна европейска зала в стил опера, достигаща до три палуби. Нощувка

ДЕН 8: 26.06.2024 Какорток, Гренландия Престой в Какорток от 11:00 ч. – 20:00 ч.
Закуска. Добре дошли на най големия остров в света - Гренландия, където царува слънцето и тъмнината през нощта е прогонена. Днес ще открием Южните фиорди на Гренландия, мястото където в края на 10в. Ерик Торвалдсон или Ерик Червения основава първото норвежко селище и дава името на Гренландия. Пътят ни продължава по крайбрежието, докато стигнем Какорток - най-големият град в южната част на Гренландия. Интересен факт е, че името му означачава "бял" на местния език, въпреки че това е най-зелената област от скования с лед остров. Какорток е най-добрата отправна точка за посещение на викингските руини в обявения за обект на световното културно наследство Куятаа. (екскурзия срещу доплащане).
Първите следи от заселване в Какорток датират още от праисторически времена. Цветните къщи и спокойната атмосфера в града предразполагат посетителите да опознаят богатата култура на местното население. Днес може да разгледате местният музей, където може да видите отблизо редки находки от Инуитите, да се насладите на зеленината с разходка край близкото езеро или да се доближите до местното ежедневие с Kaffemik (букв. „с кафе“). Тази среща на по чаша кафе може да продължи цял ден като различни гости идват и си отиват. Често с кафето се предлагат и домашно направени сладки, кексчета или дори рибена супа и месо от северен елен или бик.
Какорток е основният образователен център в Южна Гренландия с гимназиално училище, бизнес училище, професионално училище за възрастни и училище за управление на туризма и обучение на водачи. Освен това градът разполага с няколко големи компании, като например Great Greenland, с цеховете за кожа и шиене за създаване на красиви дрехи от тюленова кожа. Градът е известен с проекта „Камък и човек“, който се състои от повече от 30 скулптури, които са издълбани в гранитната скала от различни художници. Тази постоянна изложба прави разходката из града много специално изживяване. И накрая, най-старият фонтан на Гренландия се намира на градския площад до пристанището. Тук можете да седнете и да наблюдавате как ловците и рибарите продават улова на деня на близкия рибен пазар.
Завръщане на круизния кораб. Нощувка

ДЕН 9: 27.06.2024 Паамиут, Гренландия Престой в Паамиут от 08:00 ч. – 19:00 ч.
Закуска. Следващата ни спирка по нашият маршрут е Паамиут, намиращ се в югозападна Гренландия. Градчето е разположено на брега на Лабрадорско море в южния край на малък естуар, а името му означава "Онези, които живеят до устата (на фиорда)". В района на Паамиут се намира най-голямата популация от белоопашати орли (Nattoralik) в Гренландия. Подобно на орлите, които се реят без задръжки около близките планини, тази малко посещавана дестинация предлага на авантюристите на открито пълна свобода. Колоритните исторически къщи, които разказват истории за лов на китове и търговия с кожи, бързо отстъпват място на провинция, пресечена с древни пътеки, които все още чакат да бъдат открити от съвременните пътешественици. Градът има една от най-красивите църкви в Гренландия, построена през 1909 г. от дърво в норвежки стил. (екскурзия срещу доплащане). Завръщане на круизния кораб. Нощувка

ДЕН 10: 28.06.2024 Нуук, Гренландия Престой в Нуук от 06:00 ч. – 16:00 ч.

Закуска. Денят ще посветим на най-северната "столица" в света - Гренландската столица Нуук. Място, което за първи път е било обитавано от викингите, последвано от инуитите и датчаните, днес е най големия град на Гренландия с население около 17 000 човека. Фиорда около града е известен с водопади, гърбати китове и айсберги. Малките къщи, боядисани в ярки цветове се открояват на снежно белия фон на планината Сермитсиак. В Нуук ще видим Националния музей на Гренландия и ще се запознаем с историята и културата на страната, ще видим отблизо както истински 500-годишни мумии и инуитски лодки, така и предмети от съвременния начин на живот на местното население. По време на пешеходната обиколка ще спрем и при красивия център за изкуства Катауак – чиято фасада е оформена като северното сияние, ще минем и през красивия стар квартал с Катедралата и къщата на Ханс Егеде, гледаща през стария колониалното пристанище, фиордът и планинската верига в далечината. Следобяд ще си оставим време за разходка из магазините за сувенири в града, продавайки всичко от малки, деликатни обеци до кожени палта от тюленова кожа. Завръщане на круизния кораб. Нощувка

ДЕН 11: 29.06.2024 Плаване в открито море
Закуска. Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

ДЕН 12: 30.06.2024 Плаване в открито море
Закуска. Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

ДЕН 13: 01.07.2024 Рейкявик
Ранна закуска и освобождаване на кораба след 06:00 ч. В днешния ден ще се отправим по един от най интересните маршрути на Исландия – Златният кръг. Преди обяд ще пристигнем в националния парк ?ingvellir (произнася се Тинкветлир) – място, което съчетава геология и история. Ясно ще можем да видим континенталния разлом между американската и евразийската тектонични плочи; освен това тук е и локацията на Al?ingi (Алтинге) – основан през 930 г., той е считан за най-стария парламент в света. Продължаваме към впечатляващия водопад Gullfoss (Гълфос), в буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява във водите му, падащи в дълбок 32 м процеп. Следваща ни спирка е Geysir (Гейсир), откъдето произлиза и станалата международна дума за горещ извор, изхвърлящ рязко водите си нагоре. Изригванията му могат да достигнат 70 м височина, но са с различна честота и сила. Свободно време за обяд. Следобяд се отправяме към п-в Рейкянес с кратка спирка на моста Leif the Lucky"s Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 21:30ч. трансфер до летище Кефлавик за полет през Франкфурт в 00:25 ч.

ДЕН 14: 02.07.2024 София
Полет от Франкфурт 08:10ч. Кацане в София 11:20ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Полетно разписание с Lufthansa 19.06.24 - 02.07.24:
LH1431/ 19.06 София 18:40ч. – Франкфурт 20:10ч.
LH 868 / 19.06 Франкфурт 21:50ч. - Рейкявик 23:30ч.
LH 869 / 02.07 Рейкявик 00:25ч. Франкфурт 05:55ч.
LH1456/ 02.07 Франкфурт 08:10ч. - София 11:20ч.

Доплащане за пакет Free At Sea, който вклюва All Incluisve: 199 евро на човек като се включва:
• Premium All Incluisve пакет с напитки (за всички навършили 21 г.)
• 4 вечери в специализиран ресторант;
• 250 интернет пакет;
• кредит за брегови екскурзии // 50$ кредит при покупка на брегови екскурзии. Кредитът се предоставя за каюта, за пристанище.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1 до 5 дни от сключване на договора: 1000 лв/човек
Депозит 2 до 25.01.2024: 1000 лв/човек
Доплащане до 10.05.2024 г.

Неустойки при анулация:
До 12.12.2023 – 300 лв.
12.12.2023 – 25.01.2024 – 1000лв.
26.01. – 25.03.2024 – 40%
26.03. – 26.04.2024 – 70%
След 26.04.2024 – 100%

Маршрут на круиза по дни:
1 Рейкявик Исландия - 16:00
2 Дюпивогур Исландия 11:00 19:00
3 Акурейри Исландия 10:00 20:00
4 Исафьордур Исландия 07:00 15:00
5 В открито море
6 Нанорталик Гренландия 10:00 20:00
7 Paamiut, Гренландия 08:00 19:00
8 Нуук Гренландия 06:00 17:00
9 В открито море
10 В открито море
11 Рейкявик Исландия 06:00

Времето през м. Юни
Рейкявик - ср. Температура - 7 – 11 ?C
Исафьордур, Исландия - ср. Температура - 6 – 11 ?C
Какорток, Гренландия - ср. Температура - 3 – 9 ?C
Нуук, Гренландия - ср. Температура - 3 – 10 ?C

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Круизи 2024 - Исландия |  Круизи 2024 - Рейкявик

Избрани оферти