Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Круиз - Шотландия, Исландия и Гренландия - с водач от България

Номер на оферта

/

235921

Дати & цени

01 юли 2023 г. - Цена от 6850 лв.

Цената включва

-Самолетни билети София – Берлин – София с прекачване.
-Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
-21 нощувки на борда на MSC Poesia в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
-1 нощувка със закуска в централно разположен хотел 3/4* в Берлин.
-Всички трансфери по програмата.
-Всички забавления на борда, анимация.
-Водач от агенцията при минимум 10 записани.
-Пристанищни такси.
-Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

Цената не включва

-SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
-Такса обслужване на борда - 10 евро/човек/ден
-Храната в специализираните ресторанти
-Ползването на сателитен телефон и интернет
-Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
-Застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

Представяме ви едно пътешествие до две северни кралици – Исландия и Гренландия. От една страна, Исландия – страната на огън и лед, гейзери и вулкани, която въпреки името си е предимно зелена, а от друга страна, Гренландия – най-големият остров на света. Името й означава „Зелена земя“, но над 85% от площта й е покрита със сняг. За 21 нощи на борда на MSC ще имате възможност да се разходите из най-северната столица в света – Рейкявик, да се потопите в Синята Лагуна и да видите най-бързия ледник в света – Sermeq Kujalleq.

Маршрут: София – Варнемюнде – Къркуол – Сторноуей – Рейкявик – Принс Кристиан Сунд – Нуук – Илулисат – Какорток – Исафьордур – Акурейри – Копенхаген – Варнемюнде – София

23 дни / 21 нощувки

ДАТА: 01.07.2023 год. - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!
Търсим мъж за комбинация.

ЦЕНИ на човек в двойна каюта:

Bella - Вътрешна каюта - 6850 лв
Fantastica IR2 (12-15 палуба) - Вътрешна каюта - 7120 лв
Bella - Каюта с прозорец(възможна е ограничена видимост) - 7420 лв
Fantastica OR1 (5 палуба) - Каюта с прозорец - 7600 лв
Bella - Каюта с балкон - 7980 лв
Fantastica BR2 (10-15 палуба) - Каюта с балкон - 8400 лв
Fantastica BL2 (12-15 палуба) - Каюта с балкон - 8560 лв


=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

- Самолетни билети СофияБерлинСофия с включен чекиран куфар и летищни такси
- 21 нощувки на борда на MSC Poesia в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
- Посещение на 3 пристанища в Исландия
- Посещение на 3 пристанища в Гренландия
- 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел 3/4* в Берлин.
- Всички трансфери по програмата.
- Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
01.07.2023 г. СофияБерлин
Сутрешен полет СофияБерлин с прекачване. Трансфер до хотела, настаняване. Допълнително, срещу доплащане, обзорна екскурзия на Берлин. Имате възможност да видите Берлинската телевизонна кула – най-високата точка на Германия, Берлинската катедрала – най-голямата евангелска църква в Германия. Под свода на Бранденбургската врата ще оцените триумфа на мира и обединението на страната. Ще се докоснете до бетонните блокове на Мемориала на жертвите от холокоста. Ще видите колоните на паметника на загиналите съветски войници в Тиргартен. На финала на разходката, ще посетите Правителствения квартал и Райхстага.

ДЕН 2:
02.07.2023 г. Варнемюнде, отплаване в 17:00 ч.
Закуска. Свободно време. Около 09:00 ч, следва трансфер до круизния терминал във Варнемюнде. Чекиране и настаняване на кораба.

ДЕН 3:
03.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 4:
04.07.2023 г. Къркуол, Шотландия, 09:00 – 17:00 ч.
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

ДЕН 5:
05.07.2023 г. Сторноуей, Шотландия, 08:00 – 16:00 ч.
Сторноуей е административен център на Западните острови на Шотландия и е следващият по големина след Къркуол. Открит през 9 век от викингите, градчето бързо е станало главна точка за всички пътуващи заради естествено образуваното пристанище. Тук ще имате възможността да видите красивата сграда на кметството, паметника в чест на загиналите войници от Първата Световна война, замъкът Lews от Викторианската епоха в неокласически стил.

ДЕН 6:
06.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 7:
07.07.2023 г. Рейкявик, Исландия, 07:00 – 20:00 ч.
Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме две екскурзии(срещу доплащане). Първата е до "Златния кръг" - първата спирка от него е Националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. След това ще се насочим към геотермалната зона Хаукадалур (Haukadalur) и Гейзер – мястото дало наименование на всички бълващи горещи извори в света. Гейзерът Строкур (Strokkur) изригва през няколко минути и понякога достига до 30 метра височина! Тук е време да извадим фотоапаратите и да се подготвим за невероятни снимки на изригващия Строкур.
Следващото място, което ще покорим е водопада Гълфос, който се превежда като „Златният водопад”. Той е едно от най-популярните природни чудеса на Исландия. Представлява два водопада с каскада, спускащи се от повече от 30 метра височина. Втората ни екскурзия в този ден представлява. разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ? е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.

ДЕН 8:
08.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления

ДЕН 9:
09.07.2023 г. Принс Кристиан Сунд, Гренландия, 11:00 – 17:00 ч.
Каналът Принс Кристиан Сунд е кръстен в чест на датския крал Кристиан VIII. Този ден ще премине в плаване между Северния Атлантически океан и най-южните фиорди на Гренландия. Тук може да се насладите от едната страна на заснежените върхове на планините, а от другата – на бялата красота на ледниците, отразяващи следобедното слънце. Докато преминаваме през Принс Кристиан Сунд ще бъдете заобиколени от най-впечатляващите примери за северна красота.

ДЕН 10:
10.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 11:
11.07.2023 г. Нуук, Гренландия, 06:00 – 16:00 ч.
Днес пристигаме в столицата на Гренландия. Нуук е най-големия град с площ около 690 км2 и население около 17 000 човека. Фиордът около града е известен със своите водопади, гърбати китове и айсберги. Малките къщи, боядисани в ярки цветове се открояват на снежно белия фон на планината Сермитсиак. В Нуук може да посетите Националния музей на Гренландия и да се запознаете с историята и културата на страната и да видите отблизо както истински 500-годишни мумии и инуитски лодки, така и предмети от съвременния начин на живот на местното население. В града ще видите както старите сгради на Катедралата и къщата на Hans Egede, така и ултра-модерната сграда на парламента.

ДЕН 12:
12.07.2023 г. Илулисат, Гренландия, акостиране в 16:00 ч.
Илулисат е крайбрежен град в западна Гренландия и третият по големина в цялата страна. Интересен факт е, че кучетата за теглене на шейни са почти толкова на брой, колкото е и населението на града (малко над 4000 човека). Градът също е известен с ледения фиорд, който носи неговото име и е част от Световното наследство на UNESCO, а също и с огромните айсберги край залива Disko. Те са част от ледника Сермек Куялек (от гренландски: „Южен ледник“) с площ около 110 000 км2 и дебелина около 2000 м. Той е известен като най-бързия ледник в света. Ледниците, също като реките, се движат постоянно и този снежен представител се движи с почти 40 м за 24 часа. Всяка година от него се отчупват средно 35 млрд тона айсберги като някои от тях могат да достигнат височина до 1 км.

ДЕН 13:
13.07.2023 г. Илулисат, Гренландия, отплаване в 18:00 ч.
Днес може да се разходите до старото селище на местните Инуити или да се полюбувате на огромните айсберги наоколо с преливащите нюанси на бяло, синьо и сиво. Дори и най-начинаещите фотографи със сигурност ще се върнат с впечатляващи снимки от тези гледки.

ДЕН 14:
14.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 15:
15.07.2023 г. Какорток, Гренландия, 10:00 – 22:00 ч.
Първите следи от заселване в Какорток датират още от праисторически времена. Цветните къщи и спокойната атмосфера в града предразполагат посетителите да опознаят богатата култура на местното население. Днес може да разгледате местният музей, където ще видите отблизо редки находки от Инуитите, ще се насладите на зеленината с разходка край близкото езеро или да се доближите до местното ежедневие с Kaffemik (букв. „с кафе“). Тази среща на по чаша кафе може да продължи цял ден като различни гости идват и си отиват. Често с кафето се предлагат и домашно направени сладки, кексчета или дори рибена супа и месо от северен елен или бик.

ДЕН 16:
16.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 17:
17.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 18:
18.07.2023 г. Исафьордур, Исландия, 07:00 – 18:00 ч.
Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

ДЕН 19:
19.07.2023 г. Акурейри, Исландия, 07:00 – 15:00 ч.
Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

ДЕН 20:
20.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 21:
21.07.2023 г. Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 22:
22.07.2023 г. Копенхаген, Дания, 10:00 – 20:00 ч.
През 2008 г. Копенхаген е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради "съжителстват" безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие - особеност на столицата на най-старата европейска монархия. Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа. Не пропускайте и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветсва посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва. Ще посетим и зимната резиденция на датската кралска фамилия - дворецът "Амалиенборг". Разположен в сърцето на столицата., дворецът представлява четири идентични сгради в стил рококо, построени между 1750 и 1754 година. В центъра на дворцовия комплекс се намира парк със статуя на основоположника на Амалиенборг - крал Фридрих V; обиколката продължава с разходка по една от най-дългите пешеходни улици в Европа. Панорамна обиколка на центъра, парламента, операта, Тиволи и общината.

ДЕН 23:
23.07.2023 г. Варнемюнде, Германия, освобождаване на кораба след 07:00 ч.
След освобождаването на каютите ще се отправим към летището в Берлин за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1 - 1200 лв/човек за записвания до 13.12.2022
Депозит 2 - 3000 лв/човек до 03.04.2023
Пълно плащане - до 01.05.2023

Условия за анулации:
До 13.12.2022 - 300 лв/човек
14.12-03.04 - 20% от стойността на круизния пакет
04.04-01.05 - 50%
02.05-01.06 - 70%
02.06-16.06 - 80%
След 16.06 - 100%

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Круизи 2023 - Исландия |  Круизи 2023 - Рейкявик

Избрани оферти