Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Круиз - Исландия и Шотландия - с водач от България

Номер на оферта

/

235921

Дати & цени

Цената включва

-Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване.
-Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
-11 нощувки на борда на MSC Orchestra в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
-Всички трансфери по програмата.
-Обзорна екскурзия на Хамбург.
-Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
-Пристанищни такси.
-Водач от агенцията при записани 15 човека.
-Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
-Застраховка „Отмяна на пътуване“.
-Такса обслужване на борда.

Цената не включва

-SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз.
-Храната в специализираните ресторанти.
-Ползването на сателитен телефон и интернет.
-Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.

Програма на пътуването

Исландия и Шотландия - две северни страни обвити в мистерия и легенди. Предлагаме ви възможно най-приятното пътуване и достъп до уникалните природни забележителности на Исландия. Шотландия ви очаква със своята богата история, замъци и легендата за езерото Лох Нес. Заедно с екскурзията в Хамбург, те оформят един завършен северен маршрут.

Група с водач от България!

Маршрут: София - Хамбург - Къркуол - Рейкявик - Исафьордур - Акурейри - Инвергордън - Хамбург - София

РЕЗЕРВИРАЙТЕ БЕЗ ДЕПОЗИТ ДО 08.03.2022

ДАТА: 29.05.2022 - 09.06.2022 г. - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА - жена за комбинация за вътрешна кабина, клас Bella

ЦЕНИ на човек - категория, тип кабина, описание, цена:

Fantastica Вътрешна каюта Каюта без прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 3750 лв

Bella Каюта с прозорец Каюта с прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 3900 лв

Fantastica Каюта с прозорец Каюта с прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 4100 лв

Bella Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 4400 лв

Fantastica Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 4660 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

-Включени самолетни билети София-Хамбург-София с чекиран багаж
-11 нощувки на борда на MSC Orchestra в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
-възможност за:
- посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години - Скара Брей, Шотландия
-посещение на езерото Лох Нес
-посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий
-разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия
-преминаване през "Ледения фиорд" и наблюдение на китове, тюлени, чайки
-къпане в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава
-Обзорна екскурзия на Хамбург.
-Водач от агенцията при записани 15 човека.
-Застраховка „Отмяна на пътуване“.

ВНИМАНИЕ: Круизният оператор изисква пълна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1:
29.05.2022 София-Хамбург
Полет София-Хамбург с прекачване. Трансфер летище-круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

Ден 2:
30.05.2022 Плаване
Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 3:
31.05.2022 Къркуол, Шотландия 08:00-18:00
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

Ден 4:
01.06.2022 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

Ден 5:
02.06.2022 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00
Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ? е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.

Ден 6:
03.06.2022 Рейкявик, Исландия – отплаване в 18:00
Днес ще се отправим към националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.

Ден 7:
04.06.2022 Исафьордур 07:00-19:00
Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

Ден 8:
05.06.2022 Акурейри 08:00-18:00
Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

Ден 9:
06.06.2022 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

Ден 10:
07.06.2022 Инвергордън, Шотландия 12:00-20:00
Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци, много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“.

Ден 11:
08.06.2022 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

Ден 12:
09.06.2022 Хамбург – напускане на кораба след 07:00
В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург. По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:

Депозит – 400 лв/човек при потвърждаване на резервация
Доплащане до 14.03.2022 г.

Неустойки при анулация:
До 14.03.2022 – 400 лв
До 14.04.2022 – 50%
До 08.05.2022 – 60%
След 08.05.2022 – 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Круизи 2022 - Исландия |  Круизи 2022 - Рейкявик

Избрани оферти