Начало / Екскурзии / Екскурзии - Соренто

ЮЖНА ИТАЛИЯ

Номер на оферта

/

221096

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
• Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари с при настаняване на дек / палуба /.
Настаняване на дек означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други , в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.

• 3 нощувки в хотел 3* в района на Неаполитанския залив/ Соренто
• 3 закуски и 3 вечери
• Сити такса
• Туристическа програма Неапол, Соренто, Бари, Алберобело
• Разглеждане на Помпей с местен екскурзовод
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• Медицинска застраховк

Цената не включва

Екскурзия до остров Капри - - 110 лв. Цената включва двупосочен трансфер с корабче Соренто - Капри - Соренто, обиколка с екскурзовод и посещение на град Капри. / В свободното време по време на тази екскурзия има възможност и за допълнителна панорамна разходка с корабче около остров Капри и възможност за посещение на Лазурната пещера - най-известната пещера в света - корабчето около острова и входната такса за пещерата не са включени в цената на целия тур. Тези мероприятия могат да бъдат осъществени в свободното време /

Входни такси за посещаваните обекти:
Помпей – входна такса 13 € за група
• Входна такса за Синята пещера - около 13- 14 € + градски транспорт 1,80 евро в посока
• Входна такса за Везувий – около 10 евро
• Капри - входни такси за вила "Сан Микеле" 7 евро, църквата "Сан Микеле" (2 евро и градините на Август 1 евро.
Забележка:
Доплащане за каюта на ферибота на човек в една посока, при заплатена базисна пакетна цена на настаняване на дек/палуба Резервацията за каюти подлежи на допълнително потвърждение и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите разполагат с от 2 до 4 легла и самостоятелна баня.
• в каюта с 4 легла – 24 €; - на човек в една посока
• в каюта с 3 легла – 34 €; - на човек в една посока
• в каюта с 2 легла – 44 € - на човек в една посока

Програма на пътуването

БАРИ - НЕАПОЛ – СОРЕНТО – ПОМПЕЙ – ВЕЗУВИЙ – АРБЕЛОБЕЛО


1-ви ден: Отпътуване от София в 9.00 ч. По маршрут СолунИгуменица. Вечерта пристигане в Игуменица, качване на ферибота Игуменица - Бари. Нощен преход с ферибота.

2-ри ден: Сутринта пристигане в Италия, Бари. за Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Отпътуване за Неапол. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово.Свободно време. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Помпей и Везувий. Помпей и Везувий - вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий - висок 1281м., това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална Европа. Отпътуване за Соренто. Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Изкачването до кратера на вулкана е пеша. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4- ти ден: Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 110 лв на човек). До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и зъбчата железница. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5- ти ден: Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане, разглеждане на Алберобело. Вечерта отпътуване с ферибот за
Игуменица.
6-ми ден: Пристигане в Игуменица. Отпътуване по маршрут ИгуменицаСолунБлагоевградСофия. Вечерта пристигане в София

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при записване, доплащане - 7 дни преди отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста

Срок за уведомление при недостигнат брои турист - 5 дни преди датата на пътуване

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от двамата родители.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Гърция и Италия

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Соренто |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Соренто |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Соренто

Избрани оферти