Начало / Статии / Статии - Италия

Остров Капри в Италия - скъпоценен италиански афродизиак

Автор

/

Този грубо шлифован скъпоценен остров е бил предпочитано място за летни забавления, откакто римският император Тиберий го прави седалище на своето управление през 26 г. Почти всеки художник, дизайнер, кинозвезда, оперна дива, политик, писател, кралска особа и едър финансист оттогава се е появявал за малко на островната сцена Пиацета, описана от Ноел Кауард като „най-красивата оперетна сцена в света“.

Действащ като афродизиак климат, тучни средиземноморски градини и драматични изгледи от свободните от автомобилен трафик градове Капри и Анакапри поддържат репутацията на този островен рай от 8 км2, заобиколен от изумрудено зелени води.

Слънцето, морето, хубавото вино и прекрасната храна се съчетават чудесно върху една тераса с шарена сянка под бамбуковия покрив на „Фонтелина“. Видът на характерните за Капри faraglioni, три игловидни скали – най-високата е почти 120 м, – извисяващи се като кули само на минути от тази непринудена ресторантска позиция на каменистия бряг, е несравним.

„Фонтелина“ служи и като най-популярното място за къпане, където хранещите се могат да се пекат на слънце и да плуват, преди и след един обяд, който вероятно ще включва много чаши от специалитета на ресторанта – пълната с плодове сангрия. Обядът може да бъде просто салата Капрезе, островния специалитет от свръхпрясна моцарела и сладки, нарязани на тънки резенчета домати; не прилича на нищо, което сте хапвали преди.

Въпреки безкрайния поток от модни знаменитости, това не е луксозен остров и простотата се цени. Претенциите се държат под контрол в хотел „Скалинатела“, убежището in excelsis на Капри. Скромна сестра на далеч по-екстравагантния хотел „Кисисана“ (и притежаван от едно и също семейство), „Скалинатела“ е преднамерено подценяван, но в много отношения по-стилен. Той има атмосферата на отпускащия лукс на частна вила.

Вечеряйте в „Да Паолино“, един от най-приятните ресторанти на Капри. Разположен в тучна лимонова горичка, където плодове с големина на фенери висят от клоните над вашата маса. Тези лимони са приети като лайтмотив; стилизирани версии се появяват върху платата, върху униформите на сервитьорите. Първокачествени продукти гарнират прясната риба, която е плувала в местните води само преди часове. Проста, добра cucina caprese се сервира тук в атмосферата на festa и празнуването на отплаването на последния за деня кораб обратно към Неапол. Не се връщайте в града за задължителното флиртуване късно през нощта в Пиацета, без да опитате десерта специалитет на „Да Паолино“ – отгатнахте, черпак домашен лимонов шербет.

Капри: 45 минути с кораб на подводни криле от Неапол, 20 минути от Соренто.

Виж актуалните оферти за пътуване до остров Капри!

Допълнителна информация:

Фонтелина: свързан с един 10-минутен преход с кораб до Марина Пикола през залива, където гостите се събират и оставят на пристана. Иначе една приятна 45-минутна разходка до или от Пиацета.
 Кога: отворен от Великден до октомври. .

Ресторант „Да Паолино“
Кога: отворен от Великден до октомври.
Най-добро време: избягвайте горещината и тълпите през август.

Виж актуалните оферти за пътуване до остров Капри!

Виж още:

Екскурзия в Неапол

Екскурзия в Соренто

Почивка в Сицилия

Снимки: Thinkstock/Gulliver

>
24 август 2023 г.

Тагове

летен туризъм

лукс

острови

плажове

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти