Оферта номер: 230238

КОЛЕДА – ВИЕНА – самолет

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Виена и Екскурзии в Австрия.

Дати и цена
Цената включва
- САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
- ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
- САЛОНЕН БАГАЖ;
- 1 ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ.;
- ТРАНСФЕР;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.
Цената не включва
- РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
- БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА АУЕРСПЕРГ;
- КОЛЕДНА ВЕЧЕРЯ;
- ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.
Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с „България Ер”.

ПРОГРАМА

22.12.2019 – 18:05 ч. - отпътуване от летище София. 18:50 ч. - кацане във Виена, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

23.12.2019 - Закуска. Обиколка на Виена с екскурзовод на български: пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. Нощувка.

24.12.2019 - Закуска. Свободен ден. Сутринта - възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 49 лв. за възрастни и 22 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. След обяд - самостоятелно посещение на Пратера. Възможност за Коледна вечеря (с доплащане). Нощувка.

25.12.2019 - Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 56 лв за възрастни и 46 лв за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа. Нощувка.

26.12.2019 - Закуска. Напускане на хотела. Свободен ден. Възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Музея на изящните изкуства – доплащане 45 лв. за възрастни и 22 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите картинни колекции в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно под името „Златното съкровище от Над Сент Миклош”. 18:00 ч. - трансфер до летището. 19:55 ч. - отпътуване от Виена. 22:30 ч. – кацане в София.

Можем да Ви осигурим билети за концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 73 лв. на човек.

Цени на човек според настаняването:
Хотел A B C D E
На човек в двойна стая 899 965 1065 1245 1268
Допл. за инд. стая 149 180 274 297 305
Нам. за 3-ти възр. 39 0 23 31 23
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 110 110 110 110 110
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 70 70 70 70 70

Хотели във Виена, които ползваме при програмите:

A Ibis Mariahilf***
B Mercure Westbahnhof****
C Leonardo****
D K&K Maria Theresia****
E Starlight Suiten Salzgries****

Хотели във Виена:

Хотел Ibis Mariahilf*** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе”; хотел Mercure Westbahnhof**** е разположен до гарата Вестбанхоф, съвсем близо до търговската улица „Марияхилфер щрасе”, на около 25 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”; хотел Leonardo**** е разположен съвсем близо до търговската улица „Марияхилфер щасе”, на около 35 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”; хотел K and K Maria Theresia**** е разположен на 10 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”, 10 мин. пеша от „Марияхилфер щрасе”хотел Starlight Suite Salzgries**** намира се в стария град, на 5 мин. пеша от катедралата „Св. Стефан”.

Цена за коледна вечеря ще бъде предоставена след 15.11.2019 г.

Билети за Виенската опера и за Фолксопер:
При заявка от страна на клиентите „Руал Травел” може да закупи билети за Виенската опера и за Фолксопер.
Виена
Транспорт - Виена Заведения - Виена Хотели - Виена Пазаруване - Виена Събития - Виена Забележителности - Виена
Първи впечатления от приказната Австрия
Почивни дни около 22 септември – 9 идеи за екскурзии в Европа
Не е загуба на време да повтаряш дестинации