Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Kулинарен тур в Тайланд -Арой Мак Мак-: Уникално преживяване!

Номер на оферта

/

151232

Дати & цени

Цената включва

В цената влизат: всички екскурзии по програма; екскурзовод на руски по маршрута- 4-6 души; входни билети за храмовете, националните паркове,и за развлекателни програми; храненето съгласно програмата; всички дегустации съгласно програмата; трансфери по време на целия маршрут на микробуси с климатик;
вътрешни полети Банкок – Чианг Рай, Чианг Май – Банкок с полети на авиокомпанията Air Asia;1 урок по тайландска кухня; сертификат за изкаран курс по тайландска кухня.;

Цената не включва

В цената не влизат:самолетен билет с летищни такси –София-Истанбул - Банкок-Истанбул- София-750 евро към 22.11.2019• Цената на самолетния билет и летищните такси са към дата 22.11.2019г. и могат да се променят към датата на резервиране на самолетните билети!;
виза за Тайланд;
застраховка асистънс на стойност 30 000 евро –за туристи до 60 г-15 евро; за туристи от 60 до 65-г.- 30 евро; за туристи над 65 г.- 60 евро; бакшиши за екскурзовод- 10 евро дневно; разходи от личен характер

Програма на пътуването

Това е повече от пътешествие. Това е запознаване с националната култура на Тайланд чрез вкусовите усещания. Освен наситената екскурзионна програма Ви очаква дегустация на тайландски деликатеси, плодове, вино, чай, а също така запознаване с типичните тайландски подправки и посещение на автентични тайландски пазари.

Да не забравим най-важното – готварски курс за приготвяне на блюда от местната кухня.

Тайландските блюда са признати за едни от най-вкусните в света, и ние ще се постараем да Ви убедим в това!


ДАТИ: 02.03 – 11.03.2020 г.

11 дни / 8 нощи 02.03-12.03.2020г.

Какво е „Арой Мак Мак”? – Ще разберете сами!
Пожелаваме Ви приятен апетит и
незабравими гастрономически преживявания в Тайланд!

ПРОГРАМА:

1 Ден- 02.03. – Отпътуване от София през Истанбул

2 Ден 03.03. Пристигане в Банкок н в 15.10
«Здравей, Таиланд!». Банкок.
Среща с екскурзовод с руски език на летището в Банкок. Трансфер до хотела в Банкок, свободно време, почивка.
Вечерта- круиз по река Чао Прая c вечеря. Запознаване с кухнята на столицата – блюда от риба, морски продукти, месо и тайландски салати и необичайни десерти.
Ще се насладим на гледката на очарователния нощен Банкок, ще преминем под най-известните мостове на столицата на Тайланд, ще се полюбуваме на Кралския дворец и Храма на утринната зора „Ват Арун” на вечерно осветление. Връщане в хотела.

3 Ден -04.03 «Калейдоскоп от усещания в града на Ангелите». Бангкок.
Закуска в хотела.

Запознаването с Града на Ангелите ще започне с екскурзията „Светините на Банкок”: Кралския дворец, Храма на Изумрудения Буда, древната школа за масаж и Храмът на Легналия Буда .
Време е за гастрономически приключения. За да усетим вкуса и аромата на блюдата от местната кухня ще се разходим из старинния квартал на Банкок и от собствен опит ще разберем защо Банкок е първи в света в категорията за най-добра улична храна в света според сайта http://www.virtualtourist.com , като след него се нареждат Сингапур, Пенанг и много други градове.
Очаква ни дегустация на знаменитата улична храна- всички видове юфка, шишчета на бамбукови пръчици, морски продукти, супа от плавниците на акула, салата от медуза и други екзотични деликатеси. Любителите на екстремалните преживявания ще могат да опитат печени щурци, хлебарки, копринени буби и скорпиони. За десерт ще опитаме ароматно тропическо манго с лепкав ориз и кокосов сос.

Вечерта ще посетим световно известното хумористично кулинарно шоу „Нанта”, на което ще се повеселим от все сърце час и половина. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден 05.03 «Экзотиката на Северерен Таиланд». Чианг Рай.

Закуска в хотела.
Трансфер до аерогарата Дон Муанг. Излитане за град Чианг Рай. Пристигане и начало на екскурзионната програма..

През този ден ни очаква посещение на необикновения Бял Храм - Wat Rongkhun и на селото на жените с дълги вратове -Падаунг, жените от племето носят огърлици от чисто злато, които понякога достигат до 8 кг. Ще посетим също така и други племена – Акха, Карен, Яо, Мео.

Вечеря в традиционен тайландски ресторант.
Настаняване в хотела. Свободно време. По желание посещение на нощния пазар или нощен тур из града с местен транспорт тук-тук (срещу допълнително заплащане).

5 Ден 06.03 «Легендите на Златния триъгълник». Чианг Рай.

Закуска в хотела.
Посещение на кралската градина Дой Тунг и Пагодата Дой Тунг. В кралското кафене ще изпием по чашка ароматно кафе местно производство (срещу допълнително заплащане). Отпътуване до пограничния град Мае Сай –най-северният град на Тайланд, център на резбата по нефрит.

Обяд в национален ресторант.
Посещение на Мианмар за два часа-разходка в град Тачилек на тук-тук; посещение на китайския женски манастир; на традиционен Бирмански будистки храм; на Златната пагода и националния пазар. Пътуване до знаменития Златен триъгълник на Сиам, където се срещат границите на Тайланд, Лаос и Мианмар.
Посещение на Лаос: преплуване на скутер през река Меконг до местния пазар, където можем да си закупим сувенири и да дегустираме знаменитото уиски с кобра и скорпиони, а също така и лаоска бира, произведена по рецепта на чешки пивовари. След завръщането посещение на единствения в света Музей на Опиума, а също така на гигантската статуя на Буда и паметника за 60 годишнината от възкачването на престола на Краля на Тайланд Рама IX.
Връщане в хотела.
Внимание, посещението в Мианмар и Лаос е възможно след разрешение на сътрудниците на митническия контрол!

6 Ден 07.03. «Империята на Чая и Удивителния стил Ланна» Чианг Рай – Чианг Май.

Закуска и напускане на хотела.
Посещене на чайна плантация в градчето Сантикхири (бивше Маесалонг) – обзорна площадка и китайски пазар. Дегустация на чай и възможност за покупка на зелен, червен, жълт, пресован чай от различни елитни сортове.

Посещене на градчето Татон, Обяд в традиционен тайландски ресторант.
Посещение на горещите минерални извори и магическата пещера на изпълнение на желанията Чианг Дао.
Пристигане в Чианг Май. Настаняване в хотела.
Вечерта ни очаква вечеря в стил Кан Ток (Khan Tok) – традиционен стил в древната тайландска държава Ланна. На ниска масичка Кан Ток (от там и произлиза наименованието на вечерята) са сервирани различни блюда и кошнички с лепкав ориз. Всички седят на пода около масата и се хранят с пръсти, вместо с вилици и лъжици. Изпълнение на тайландска народна музика и традиционни племени танци.
Връщане в хотела.

По желание разходка из нощния пазар и запознаване с народната кухня (храната се купува със собствени средства) . Свободно време.

7 Ден 08.03. «Светинята на Севера» Чианг Май.

Закуска и напускане на хотела. Посещение на храма Прахат Ват Дой Сутхеп, един от най-почитаните будистки храмове в страната, в който се съхранява частица от Буда. Храмът се намира на върха на планината на височина 1601 метра над морското равнище, и оттук се открива великолепна гледка към град Чианг Май.Трансфер до аерогарата в Чианг Май. Излитане за Банкок. Пристигане в Банкок и трансфер до Патая. Настаняване в хотела.

8 Ден 09.03.«Всички вкусове в Тайланд за един ден » Патая

Закуска в хотела.
През този ден, без да напускаме града ще дегустираме блюда от всички райони на Тайланд- от севера до юга и ще опитаме местните плодови вина от личи, мангостин и ананас. Обяд в традиционен тайландски ресторант.
Посещение на ферма за производство на мед –дегустация на пчелни продукти: мед, пчелно млечице, пчелен прашец, сладкиши и меден оцет. Посещение на ферма за отглеждане на кобри – шоу с кобри, след което ще можем да дегустираме инфузия от жлъчка на кобра и срещу допълнително заплащане ще можем да опитаме печена сиамска кобра.

Ще посетим и уникалния плаващ пазар – там е представено кулинарното изкуство от всички краища на страната. Возене на лодка, дегустация на тайландски вина, сладкиши и плодове.

Ще посетим също така и музея и градината за подправки- запознаване с процеса на отглеждане и приготвяне на известни и редки подправки. Възможност да си закупим подправки от магазина, в който има възможно най-богат избор от подправки в Тайланд и кулинарни брошури с рецепти на руски език. В магазина има и билкови смеси и био козметика. Връщане в хотела. Свободно време.Нощувка.

9 Ден 10.03. «На гости на Том Ям». Патая

Закуска в хотела.
Отпътуване за пазара, покупка на подправки, дегустации. Трансфер до кулинарното училище..
Курс по тайландска кухня. Учим се да готвим Том Ям Кунг и още 3 тайландски блюда.
Връщане в хотела. Прощална вечеря в традиционен тайландски ресторант.
Връчване на сертификати.

10 Ден 11.03 Закуска в хотела. Трансфер до летището в Банкок и отпътуване за България с полет през Истанбул 22,45.

11 Ден 12.03.Пристигане в София в 08.55.

Цена 3820лв. от човек при група от 4-6 души – настаняване в 4 звездни хотели.

Цена 4260 лв. от човек при група от 4-6 души – настаняване в 5* хотели

В случай, че необходимият брой туристи не бъде набран, най–късно до 10 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени от тях депозити.

Внимание: ТО си запазва правото на промени в цените и програмата, поради независещи от него причини, и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Допълнителна информация

ЗА ТУРИСТИ, ЗАПИСАЛИ СЕ, И ЗАПЛАТИЛИ 50% ОТ СУМАТА, ДЪЛЖИМА ЗА ЕКСКУРЗИЯТА, ДО 22.12.2019г.: НАМАЛЕНИЕ ОТ 100 ЛВ.НА ЧОВЕК.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  3 Март 2024 - Тайланд |  3 Март 2024 - Банкок

Избрани оферти