Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Кения - От двете страни на екватора

Номер на оферта

/

114318

Дати & цени

05 май 2024 г. - Цена от 6920 лв.
05 юни 2024 г. - Цена от 6920 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Найроби – Истанбул – София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени такси, багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг;
7 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*:
6 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
1вечеря в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване;
Трансфери при пристигане и отпътуване, пътуване между населените места с джипове 4х4 и опитен шофьор-екскурзовод,
Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси,
По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
Кратка обиколка на Найроби,
Екскурзия до Центъра за жирафи,
Водач-преводач от фирмата.

Цената не включва

Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Допълнително се заплащат:
Такса обслужване на местните шофьори – 150 лв.
Сафари с балон над Масай Мара – 460 евро.
Доброволна застраховка „Flying Doctor” ( транспортиране с хеликоптер до най-близката болница) – 25 евро

Програма на пътуването

Маршрут: СофияИстанбул - Ол Педжета – Суийтуотърс / Самбуру – Абърдеър 1н – езерото Накуру 1н –Масай Мара 2н – НайробиИстанбулСофия

10 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
05.05.2024 - 14.05.2024
05.06.2024 – 14.06.2024 - последни 2 места

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3531 € / 6920 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Сафарито в Кения е мечта на всички любители на природата, дивите животни и самобитната африканска култура. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари – резерватите Масай Мара и Найваша. Програмата предлага богат сафари маршрут в националните паркове на Кения, отлично настаняване в лоджове и спиращи дъха гледки към исполина Килиманджаро. В безспорния диамант – резерватът Масай Мара - един от трите най-популярни резервата в цял свят, заедно със Серенгети и Нгоронгоро, Ви очаква Голямата петорка на Африка – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Тук животинският свят е изключително разнообразен – над 80 вида млекопитаещи живеят или мигрират през резервата – зебри, газели на Томпсън, антилопи Гну, орикси, импали, биволи и др. Ловците тук са лъвове, гепарди, хиени, чакали и крокодили, дебнещи в реките за непредпазливи тревопасни, а птичият свят наброява над 450 вида птици, от които на най-голям интерес се радват щрауси, лешояди, орли, марабу, кенийски яребици и др. Езерото Найваша е второто най-голямо сладководно езеро в Кения, в което се наблюдава изключително разнообразие от риби, водни птици – 350 вида. Интерес будят пеликаните и кормораните, сернистожълтото канарче, големия гмурец, черната чапла, сивата сврачка и много други. Водите на Найваша привличат по бреговете огромно разнообразие от диви животни, така че ще видите – стада жирафи, водни биволи, зебри, водни козли, антилопи, газели, лъвове, маймуни, мангусти, видри, леопарди и, разбира се, хипопотами.
Но освен богатство на дивата флора и фауна, Кения предлага и прекрасни възможности за почивка, затова сме предвидили няколко дни наслаждение на брега на индийския океан!

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София
В 15:45 ч. полет TK1032 от София за Истанбул. 19:05 пристигане в Истанбул.

2 ден Истанбул Найроби – Резервата Ол Педжета (165 км)
В 19:05 ч. полет TK 637 от Истанбул, пристигане в Найроби в 01:50 ч.
Посрещане и отпътуване на юг по живописния път към планината Кения, по пътя ще направим кратки спирки за наблюдение на дивите животни. Пристигане в лагера Суийтуотърс за обяд. По-късно следобед продължаваме със следобедно сафари в резервата. Ако имаме късмет още първия ден може да срещнем Голямата петорка и няколко вида шимпанзета, които са изчезващ вид. Връщане в лоджа за вечеря и нощувка.

Залез по време на сафари в Кения

3 ден Резервата Самбуру (165 км) (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (330км/5ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Тук се срещат видове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака, за да се храни). Вечеря и нощувка.

Антилопи - сафари в кения

4 ден Резервата Самбуру (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес ни предстоят две невероятни сафарита. Често по залез слънце се наблюдават леопардите обитаващи резервата. Вечеря. Нощувка.
* По желание посещение на едно от племената Самбуру.

леопарди по време на сафари в кения

5 ден Самбуру – Абърдеър 185 км (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Тръгване за Абърдеър . Планинската верига Абърдеър започва от Найроби, простира се на 160 км. до най-източната част на Големия разлом, а най-високата ? част е 3998 м. Абърдеър е национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Територията на парка съществува на картите от 1953 г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия докато е на сафари тук. Целогодишно климатът е влажен, а природата е омагьосваща – красиви водопади, древни гори, леденостудени потоци и блатисти местности ? дом на застрашения от изчезване черен носорог. Много от видовете не се срещат другаде. Тук може да се видят 52 от общо 67 вида редки животни, които обитават африканските тропически планини като антилопата бонго, гигантското африканско диво прасе, африканската златна котка, има редки птици и влечуги. Павианът и маймуните колобус и сайкс също обитават тези места. Има хиени, биволи, слонове и гепарди, които излизат на лов вечер. Пътят, по който минаваме, е разположен на 3350 м. и ще видим странни растения – мутанти, характерни само за тези места. Пристигане за обяд в Aberdare Country Club. Трансфер и настаняване в The Ark Сафарито тук е необикновено – дивите животни се наблюдават от терасата на лоджа. Вечеря и нощувка.

сафари в Кения - слон

6 ден Абърдеър – езерото Накуру 145 км (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата, разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ? част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Минаване покрай Маунт Лонгонот ? кратер на спящ вулкан, обграден от вулканич-ни каньони. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ? рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ? стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

Фламингота - сафари в кения

7 ден езерото Накуру – Масай Мара 200 км. (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара. Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ? най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

Симба на сафари в кения

8 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
*По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.

Бивол - сафари в кения

9 ден Масай Мара – Найроби (закуска)
Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Попътен престой за обяд (заплаща се на място). Следобед пристигане, кратка обиколка на Найроби и спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. Екскурзия до Центъра за жирафи, основан с цел да се защити застрашения Ротшилдски жираф, който се среща само в Източна Африка. Той е създаден през 1979 г. от Джок Лесли Мевил, внукът на шотландския граф Кений и съпругата му, които довеждат в имението си Лангата две бебета жирафи и започват програма за отглеждане на жирафи, която има огромен успех. Няколко розмножаващи се двойки са изпратени в кенийските национални паркове. Основната атракция тук е храненето на жирафи от повдигната платформа, но може и да ги погалите, или даже целунете. Вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Нощувка.

Жирав в Кения

10 ден Найроби Истанбул (закуска, обяд)
Трансфер до летището. В 03:30 ч. полет TK 638 от Найроби, пристигане в Истанбул в10:30 ч. 13:35 полет за София. 14:55 пристигане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
Данни по лична карта, копие на паспорта, сключване на договор и заплащане на депозит:

Срокове и начин на плащане:
Авансово плащане в размер на 3500 лв. при записване
Пълно плащане до: 01.04.2024 г.
Заплащането се извършва по банков път.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2
свободни страници;
За лица под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за
напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 14
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до 03.06.2024 г.
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 11 – се доплащат 279 лв.

Визов режим:
Пътуващите в Кения български граждани се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната. На летището се подава попълнен визов формуляр с 1 снимка (3,5 x 4,5 см) и се заплаща такса 50 щ.д.

Медицински изисквания:
При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини.
Препоръчителни са характерните ваксини за държавите от Източна Африка (жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария).
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid- 19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет, 4х4 Land Cruiser

Полетно разписание:
TK 1032 София, Т2 – Истанбул 15:45 – 17:15
TK 637 ИстанбулНайроби 19:05 – 01:50
TK 638 НайробиИстанбул 03:35 – 10:30
TK 1031 ИстанбулСофия T2 13:35 – 14:55

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти