Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

Кратки бягства от реалността: Екскурзия до Будапеща за един уикенд !

Номер на оферта

/

241640

Дати & цени

03 октомври 2024 - 06 октомври 2024 г. - Цена от 290 лв.
01 ноември 2024 - 04 ноември 2024 г. - Цена от 290 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в Будапеща в хотел 3*
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* възможност за трансфер от/до гр. ... / при минимум 10 човека /
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка – 25 евро (включва едночасова разходка по Дунав с чаша шампанско и екскурзоводско обслужване по време на пътуването на български език)
* Екскурзия до Гьодьоло - малкото градче, достойно за крале – 20 евро (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, билета за двореца НЕ е включен в цената)
* Посещение на Парламента – 20 евро (включва такса резервация, входната такса за посещението, екскурзоводско обслужване на български език)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Кратки бягства от реалността Екскурзия до Будапеща за един уикенд!

Маршрут: СофияБудапещаСофия


4 дни/ 2 нощ.

дата:
03.10.2024 - 06.10.2024
01.11.2024 - 04.11.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 290 лв.

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч. по маршрут СофияБелград – БУДАПЕЩА. Пристигане в унгарската столица късния следобед. Настаняване в хотел. Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка. Разходката по реката дава една съвсем друга гледна точка към града и накацалите по стръмния склон на Буда, впечатляващи сгради. Вечер те са умело осветени, а останалата част от хълма умишлено затъмнена. Така у нас остава усещането сякаш тези сгради, макар и внушителни, феерично се реят във въздуха като в някоя вълшебна приказка. По време на разходката се виждат всички забележителни сгради на Будапеща, като започнем от Парламента, минем през Рибарските кули, Цитаделата, Дворцовия хълм и стигнем до Националния пазар, интересната сграда на чисто новия Национален театър и всички мостове над Дунав, най-забележителния сред които Верижният мост Сечени. Нощувка.

2 ден: Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, построен по повод честването на 1 000 години от основаването на унгарската държава. Тук могат да се видят статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и тези на всички важни крале и държавници, оставили по-важни следи в историята на страната. От двете страни на площада се намират Музея на изящните изкуства и Изложбената зала, и двете построени в неокласически стил. Зад площада можем да видим замъка Вайдахуняд, в който са представени сгради от различни краища на страната в разни архитектурни стилове и от различни епохи. Тук са също e и най-известната унгарска обществена баня Сейчени и Зоопарка. Обиколката продължава покрай сградата на Парламента – една от най-представителните парламентарни сгради в света, често сравнявана със сградата на парламента в Лондон; мостовете над Дунав, Рибарските кули, построени на мястото на рибарски квартал и рибарски пазар, от където идва и името им. От тук се открива прекрасна панорамна гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града. Обиколката продължава с Будайската крепост, Кралския дворец и дворцовата градина, декоративните фонтани на Замъка, Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ни отвежда към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. "Тарнок", достигайки до храма на Матяш и площада "Св.Троица". Свободно време в пешеходната част на Будапеща – по улица Ваци до Кметството. По желание и срещу допълнително заплащанеекскурзия до Гьодьоло - малкото градче, достойно за крале.Още през 18-ти век градчето с доста сложно за произнасяне име, завладява сърцето на благородниците, а по-късно Кралският дворец, построен тук сред огромен парк, става любимо място на императрица Сиси. Внушителната сграда на двореца датира от 1740 година. Тя е най-голямата барокова постройка в Унгария и е втората по големина в света след Версайския дворец. При посещението на двореца може да разгледате автентично обзаведените помещения от замъка, постоянна сбирка от произведения на изобразителното изкуство, както и различни гостуващи изложби. Паметникът на императрица Сиси краси парка от 1901 г. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден за посещения по интереси (нужно е ползването на градски транспорт). Възможност за посещение на Парламента - Сградата на унгарския парламент се отличава със своята величественост и красота. Има 365 кули – за всеки ден от годината, а височината от 96 метра е свързана с навършването на хиляда години от пристигането на маджарите в Панония през 1896 г. Сградата е повече от внушителна със своите размери: дълга 268 м и широка 123 м. , но също и със своята богата фасада, украсена с 242 скулптори на унгарски и трансилвански владетели и на известни военни, като Арпад, крал Ищван и Янош Хуняди. Над прозорците могат да се видят изобразени гербовете на крале и херцози. Интериорът включва 691 стаи и повече от 200 сервизни помещения. При бомбардировките през Втората световна война е бил почти напълно разрушен, но след войната е възстановен и днес унгарците са горди с величествената постройка, една от най-красивите парламентарни сгради в Европа. На брега на реката, близо до Парламента, ще видите редици от чугунени обувки, изляти в памет на евреите, жертви на нацистите. Обувките през Втората Световна война били скъпи и затова преди да бъдат разстреляни, евреите трябвало да се събуят. Този ден можете да се разходите из градския парк Varosliget и да посетите замъка Вайдахунияд, да се разходите по бул. Андраши, да влезете в базиликата Свети Стефан или да посетите Голямата синагога. Синагогата е интересна с това, че макар да е еврейски храм, архитектурата й е в арабски стил, а вътре има орган, което е характерно за християнските църкви. Вечерта отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София, пл. Руски паметник, сутринта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО!
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* Кралския дворецът в Гьодьоло – 4 200 HUF (15 евро)възрастен, 2600 HUF (10 евро)деца и студенти.
* Замъка Вайдахуняд - 2500 HUF (7 евро) възрастен, 1200 HUF ( 3,20евро ) деца и студенти
* Зоологическата градина: 4500 HUF (12 евро) възрастен, 3200 HUF ( 9евро ) деца и студенти
* Банята Сечени: 10 500 HUF (28 евро) възрастен (понеделник – четвъртък), 12000HUF ( 32евро) възрастен (петък – неделя)

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуски в Будапеща в хотел 3*

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Есен 2023 - Унгария |  Есен 2023 - Будапеща

Избрани оферти