Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ванкувър

Круиз Аляска, Ниагара и Канада - с водач - 04.06.2024 г.

Номер на оферта

/

240448

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София-Ванкувър-Торонто и Монреал-София с прекачване. Включен чекиран куфар до 23 кг и голям ръчен багаж до 8 кг
7 нощувки на борда на m/s Zaandam с изхранване на база „пълен пансион” – закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет
1 нощувка със закуска във Ванкувър в хотел ***
3 нощувки със закуска в Торонто в хотел ***
2 нощувки със закуска в Монреал в хотел ***
Обзорна екскурзия на Ванкувър
Тридневна екскурзионна програма по маршрут Торонто-езерото Онтарио-Отава-Квебек-Монреал
Всички трансфери по маршрута
Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
Представител на туроператора по време на цялото пътуване

Цената не включва

Екскурзиите организирани срещу доплащане
Сателитен интернет на борда на кораба
Консумацията на алкохолни напитки
Такса за издаване на виза за САЩ - 185 USD (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
Съдействие за оформяне на документи за кандидаттване за виза за САЩ - 120 лв/човек
Такса за издаване на електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
Такса за обработка и подаване на документи за еТА – 40 лв.

Програма на пътуването

Круизен пакет АЛЯСКА И КАНАДА С НИАГАРА

Маршрут: София-Ванкувър-Фиорд Трейси Арм-Джуно-Скагуей-Глейсиър Бей-Кечикан-Ванкувър-Торонто-Монреал-Онтарио-Отава-Квебек-Торонто-София

15 дни / 13 нощувки

ДАТА: 04.06.2024 г. - ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2023г.
вътрешна - 8780 лв / 8980 лв
кабина с прозорец - 9130 лв / 9330 лв
кабина с балкон - 10890 лв / 11090 лв

============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Аляска е легендарна дестинация, с изключителна, макар и сурова природа. Не по-малко интересна е и историята на полуострова. В нашето приключение има от висчко. Белите нощи и незалязващото слънце по това време на годината са още един бонус към пътуването. Във втората му част, ще ви срещнем с друга легенда - Ниагарския водопад, в съчетание с емблематичните канадски градове Торонто, Монреал, Отава, Квебек.

Акценти на програмата:

-Включени самолетни билети с 1 бр. чекиран куфар
-7 нощувки на круизен кораб в Аляска
-1 нощувка със закуска във Ванкувър в хотел 3*
-3 нощувки със закуска в Торонто в хотел 3*
-2 нощувки със закуска в Монреал в хотел 3*
-Включена в цената обзорна екскурзия на Ванкувър
-Включена в цената 3-дневна екскурзионна програма с посещение на Квебек, Отава, Монреал, езерото Онтарио.
-Пътуването е в периода на белите нощи

При запитване, можем да предложим и други категории кабини, различни от посочените в офертата.

Внимание: За това пътуване се изисква виза за САЩ!

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
04.06.2024 София-Ванкувър

Сутрешен полет София-Ванкувър с прекачване. Кацане във Ванкувър в 14:15, трансфер до хотела. Настаняване, свободно време. Нощувка.

ДЕН 2:
05.06.2024 Ванкувър

Освобождаване на хотела около обяд. Трансфер до круизния терминал. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 16:00 ч.

ДЕН 3:
06.06.2024 Плаване покрай фиордите на Аляска(вътрешен маршрут)

Вътрешният маршрут е защитена мрежа от водни пътища, които преминават покрай отсечени заледени фиорди и буйни гори по назъбения бряг на Югоизточна Аляска. Безспорно, това е един от най-впечатляващите круизни маршрути на света. Той ни дава възможност да наблюдаваме някои от емблематичните за Аляска животни – гърбати ктова, плуващи във водите край кораба; гологлави орли, прелитащи над главите ни; кафяви мечки, пристъпващи тежко на сушата.

ДЕН 4:
07.06.2024 Трейси Арм, 09:00-09:30, техническа спирка само за слизане

Стръмни скали и покрити с лед планини рисуват този фиорд. Тук се намира най-голямата непокътната дъждовна гора в САЩ. Вековните дървета са превзели входа на фиорда още в края на ледниковия период, но по-нататък ледената хватка е все още силна. Тук ледниците се спускат от върховете, чак до морето, задържащи в себе си вода замръзнала преди десетилетия, дори столетия. Трейси Арм е част от около 23000 квадратни километра недокосната природа, защитена от Националната гора Тонгас. Тук често могат да се видят мечки, планински кози, китове.

ДЕН 5:
07.06.2024 Джуно, 13:00-22:00

Предстои ни посещение на най-изолираната, най-красива и странна столица на щат в САЩ. Заобиколени от вода, гори и планински склонове, посетителите могат да прекарат деня в катерене по ледниците, ядене на прясно уловена риба и разглеждане на града. Населението му е около 32 000 души, основно рибари, но този малък град всяка година приема над 1 млн. туристи и е една от топ дестинациите в САЩ.

ДЕН 6:
08.06.2024 Скагуей, 07:00-21:00

В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей. В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота. Всяка следваща крачка тук ви потапя все повече във времето на златната треска. В прочутия салон Red Onion все още се пази пистолета, оставен от Уайът Ърп по пътя му към Кондайк. Запазена е и теснолинейката, някога преминаваща през суровите планини, край водопади и ледници, свързваща Скагуей и котловината Уайтхорс в Юкон. По-голямата част от Скагуей е съхранена като част от националния парк Златна треска Клондайк.

ДЕН 7:
09.06.2024 Плаване в Залива на ледниците, 07:00-16:00

Затворете очи и се заслушайте в звуците на ледниците – скърцането на „живия” лед, крясъците на чайките и орлите, плясъка на гърбатите китове. Замръзнали върхове извисяващи се над мъхести гори и 7 ледника са част от пейзажа, който ни заобикаля в този ден. Облечени топло, можем комфортно да го наблюдаваме от откритата палуба на кораба.

ДЕН 8:
10.06.2024 Кечикан, 11:00-19:00

Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци. Няма да пропуснем да се разходим в градчето и по историческата улица Крийк, където да се снабдим със сувенири, пушена сьомга или предмети на местното изкуство. Ще разгледаме и музея „Dolly’s House” съхранил част от някогашния квартал на червените фенери.

ДЕН 9:
11.06.2024 Плаване по вътрешния маршрут

Днес ще имаме възможност за последно да се насладим на гледките от АЛяска, които остават зад нас. Този ден е възможност за почивка преди втората част на нашето пътешествие – Канада и Ниагарския водопад.

ДЕН 10:
12.06.2024 Ванкувър, напускане на кораба след 07:00 ч

Днес освобождаваме кабините и се впускаме в обзорна екскурзия на Ванкувър(включена в цената). Ще се запознаем с неговите туристически забележителности: От круизния терминал Canada Place до Парка Стенли с индианските тотеми, Английският залив с невероятните си гледки към океана, Китайският град и най-старият квартал на града Гестаун. Също така няма да пропуснем олимпийското селище и екзотичният остров Гренвил Айлънд -задължителна спирка за всички гости на града: улични музиканти, уникални подаръци и много екзотични продукти. Очакват ни гледките (и ароматите) на многото арт галерии, магазини, ресторанти и кафенета. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до Торонто. След кацането ни там, ще се настаним в хотел. Нощувка.

ДЕН 11:
13.06.2024 Торонто

По време на днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще видите най- известните забележителности на Торонто, една, от които е замъкът Каса Лома (отвън). Със своите 98 стаи, той остава най-големият частен дом в Канада. Освен това ще видим Китайският квартал, крайбрежната улица Queens Quay, Финансовият център, Старият град, сградите на общината, парламента, университета и други.

Ще посетим историческия район Distillery district, обявен за световно културно налседство на UNESCO с характерните си сгради от 19ти век, галерии и ресторанти. Ще отделим време да се потопим в атмосферата му и да се разходим по уличките на този квартал, където до 1860 г. се е помещавала най-голямата дестилираща компания в света The Gooderham and Worts Distillery, а днес е основна сцена за много културни и развлекателни мероприятия.

Екскурзията завършва пред CN Tower -със своите 553 м тя е най-високата телевизионна кула в света. Не пропускайте да се качите на обзорната площадка (без екскурзовод), от където ще може да направите панорамни снимки на града, разположен на езерото Онтарио.

ДЕН 12:
14.06.2024 Ниагарски водопад

След закуска, отпътуваме в посока Ниагарския водопад (екскурзия срещу доплащане). Ще имаме възможност да се насладим на най-зрелищната гледка в Канада – така наречената „Подкова“ – по-красивата страна на водопада, естествено оформена във формата на подкова. Ако говорим за големи неща, ето едно от тях: Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. По време на автобусната екскурзия ще почувстваме как тази природна стихия “измива” границите между САЩ и Канда и създава усещането за безвремие. Ще научим за произхода му и ще чуем легендите за ирокезите. Ще се запознаем с един от най-очарователните градове в Канада - Ниагара на езерото (Niagara on the lake). В края на деня ще се върнем в хотела. Нощувка.

ДЕН 13:
15.06.2024 Торонто-Монреал

Закуска. Освобождаваме стаите и се отправяме в посока Монреал покрай брега на езерото Онтарио. Ще преминем през град Кингстън – първата столица на Канада. Тук непременно ще се отбием за да опитаме от прочутите ябълкови сладкиши на местната пекарна "Big Apple”. Ще продължим към уникалната забележителност наречена „Хилядата острова”. Това е зоната, от която езерото Онтарио дава началото на река Св.Лорънс. Тя е обявена за национален парк на Канада. Ще се впуснем в един круиз между острови и архипелази, чийто брой в действителност е около 1800. Край нас ще преминат многобройни къщи и дори цели замъци построени на островите. Заедно с това ще чуем разказите на екскурзовода за това удивително място. След края на круиза ще продължим към Отава. По пътя, край град Броквил, ще преминем край първия железопътен тунел в Канада, построен през 1860 г. След пристигането ни в Отава, ще се запознаем с някои от най-големите забележителности на канадската столица – Парламентарния хълм, Музея Байтаун, Катедралата Нотр Дам де Отава, Алеята на героите. След края на обзорната екскурзия ще тръгнем към Монреал, където ще нощуваме.

ДЕН 14:
16.06.2024 Монреал-Квебек

След закуска ще се отправим към Квебек, където ще направим обзорна екскурзия с посещение на: Гранд хотел Шато-Фронтенак, построен с вид на замък; улицата на художниците; квебекската базилика Нотр-дам-де-Виктуар; гарата Гар-дю-Пале; Зданието на парламента; Квебекската крепост; старата квебекска еднорелсова железница,; Университетския квартал; Вечерта ще се върнем в Монреал за нощувка.

ДЕН 15:
17.06.2024 Монреал

Закуска. Начало на обзорна екскурзия на Монреал. Ще разгледаме стария град, който е исторически и културен център на града. Тук са съсредоточени основните забележителности – Пазарът Бонсекур, Базиликата Нотр-дам, Катедралата Св.Йосиф, върха Маунт Роял, олимпийския стадион. След края на екскурзията ще се отправим към летището на Монреал за полет до София.

ДЕН 16:
18.06.2024 София

Кацане в София в 13:20 ч.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 1200 лв/човек при записване
Депозит 2: доплащане до 50% до 15.02.2024
Пълно плащане до 04.04.20024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1200 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с "Травел Холидейс" ООД.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
До 15.02.2024 - 1200 лв/човек
16.02-04.04 - 30% от стойността на договора
05.04-04.05 - 50%
След 04.05- 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Канада |  Оферти - Ванкувър |  Екскурзии - Канада |  Екскурзии - Ванкувър |  Круизи 2024 - Канада |  Круизи 2024 - Ванкувър

Избрани оферти