Начало / Статии / Статии - Канада

Остров Ванкувър - чревоугоднически луксозни пристани

Автор

/

Със своето изумително разнообразие на тихоокеански морски дарове, много валежи годишно и умерен крайбрежен климат, които създават едни от най-добрите условия за развитие в Северна Америка, остров Ванкувър беше една очаквана кулинарна революция.

„Суки Харбър Хаус“ и „Еъри Ризорт“, Остров Ванкувър, Канада

Не е изненадващо, следователно, че два, днес международно известни, ресторанта/хотела са отворили врати само по протежението на един къс и живописен път от Виктория, интимната и много британска столица на Британска Колумбия.

Върху самотен горист нос с изглед към уютно заливче и пролива Хуан де Фука отвъд, спретнатият бял хотел „Суки Харбър Хаус“ на Синклер и Фредрика Филипс отдавна е възхваляван като един от най-превъзходните хотел-ресторанти в Северна Америка заради автентичната регионална кухня.

Сервирани сред панорамни гледки и на светлината на свещи, възхитителните ястия са допълвани от една награждавана листа с над 2000 вина, 40 от тях сервирани на чаша. Прекрасно поддържани градини
стигат до ръба на водата, с 400 вида редки и необикновени билки, ядивни цветя и натурални зеленчуци, които се използват освободено и новаторски в единствени по рода си ястия в едно непрестанно изменящо се меню.

Всички стаи са със камини и повечето имат хидромасажни вани за двама, разположени така, че да се наслаждавате на великолепни гледки. Вкусна пакетирана храна за обед насърчава гостите да разгледат природните атракции на
областта.

По-малко подобен на дом и по- официален (и затова посещаван при специални случаи от много двойки) „Еъри Ризорт“ е много силен конкурент със своята първокласна кухня и смайваща околна среда, високо на връх Малахат (360 м), с изглед към Финлейсон Арм и южната част на остров Ванкувър.

Родената в Австрия Мария Шустер и нейният горд, че работи тук персонал, правят така, щото всеки престой тук да бъде нещо специално, предлагайки старовремско гостоприемство, педантично внимание към детайла и чудесна смесица от удобство и изисканост. Ястията съчетават елементи от класическата френска кухня с рога на изобилието от предлаганите от Тихоокеанския северозапад възможности, подправени с щипка декаданс, който да съответства на средата.

Къде: Остров Ванкувър, Британска Колумбия, Канада
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване във Ванкувър!

Виж още:

Екскурзия в САЩ

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Бразилия
 

>
11 януари 2012 г.

Тагове

любопитно

острови

ресторанти

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти