Начало / Статии / Статии - САЩ

Джоуз Стоун Краб - една институция в Саут Бийч

Автор

/

Ресторантът се рекламира като заведение номер 1 в Маями Бийч (и вероятно в страната) за крабове.

„Джоуз Стоун Краб“, Маями, Флорида, САЩ

Мълвата за него се пръсва бързо, когато семейният ресторант отваря за първи път врати през 1913 г., а оттогава насам опашката за влизане си е все така дълга.

Специалитетът на заведението е флоридският краб (Menippe mercenaria) – деликатес с вкусно месо, който е в същата степен символ на Маями, колкото и палмата. Той е особено възхитителен поради ограничената му сезонна наличност (от средата на октомври до средата на май).

В ресторанта на Джо крабовете се доставят в четири различни размера (от среден до огромен) и стандартната поръчка е внушителна камара от крабови щипки, сервирани с топено масло или пикантен, кремообразен сос с горчица, салата коулсло, пюре от спанак и пържени сладки картофи.

За десерт паят с лимети (Key lime pie) е най-доброто. Свежестта и качеството са върховни, но ако не можете да дойдете лично в ресторанта, ресторантът ще ви изпрати по куриер поръчката
– от днес за утре. Това обяснява защо заведението продава около 200 тона по време на среден сезон, като 1 тон се сервира само в добър ден в ресторанта за 450 души, обслужвани от сервитьори в официални костюми.

Нежни и вкусни, крабовете на Джо не са евтини, въпреки че са уловени в местните води – Деймън Раниън веднъж казва, че те се продават на карати.

Идете все пак и вижте за какво е целият този шум – но бъдете готови да чакате.

Къде: Маями, Флорида, САЩ
Най-добро време: средата на октомври-средата на май

>
02 март 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти