Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коста дел Сол

Las Palmeras или подобен в района на Коста дел Сол - ПЪТЕКИТЕ НА АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА - 8 нощувки - 11.04.2024

Номер на оферта

/

241895

Дати & цени

Цената включва

  • Самолетен билет София – Малага с Ryanair / Маракеш - София с директен полет на  авиокомпания European Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж - малка чанта или раница до 5 кг(побиращ се под седалката),
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Коста дел Сол, хотел Las Palmeras 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Танжер в хотел Andalucia Tanger 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря във Фес в хотел Royal Mirage Fez 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел хотел Hotel Suisse 4* Casablanca  или подобен;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Zalagh Kasbah Hotel 4* или подобен;
  • Посещение на Гибралтар с кратка спирка на пристанището Пуерто Банус в Марбея;
  • Посещение и разглеждане на Танжер;
  • Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
  • Посещение и разглеждане на Рабат;
  • Посещение и обиколка на Казабланка;
  • Посещение и обиколка на Фес;
  • Посещение и обиколка на Мекнес;
  • Посещение и обиколка на Маракеш;
  • Представител на туроператора с български език;
  • Фериботен билет за преминаване от Испания към Мароко
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.

Цената не включва

  • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
  • Трансфер с мини бус до пещерата Свети Михаил в Гибралтар - около 40 евро, заплаща се по желание на място
  • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 79 лв с включена входна такса;
  • Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма – 95 лв за възрастен / 85 лв за дете до 11.99г;
  • Екскурзия до Водопадите Узуд – 120 лв  възрастен / 100 лв за дете до 11,99 г.;
  • Посещение на градината Анима гардън – Пътуване до оазиса на блажените и долината Урика с включен берберски обяд – 135 лв  възрастен / 95 лв за дете до 11,99 г.;
  • Входна такса на джамията Хасан ІІ в Казабланка – заплаща се на място около 13 евро;
  • Бакшиш/такса обслужване около 20 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Програма на пътуването

Las Palmeras или подобен в района на Коста дел Сол

Местоположение:

Las Palmerass 4* се намира пред красивото пристанище в сърцето на известният курортен град Фуенхирола, в района на Коста дел Сол. Със своята топ локация, хотелът е предпочитан, както за семейна почивка (пясъчния плаж на града е само на 200 метра), така и от всички, които търсят места за разходка и забавление.

Удобства:

Ресторант, 3 бара, кафетерия, открит басейн, детски басейн, тенис корт, билярд, игрална зала, безжичен интернет, мини клуб (5-12 г.), анимационни програми, денонощна рецепция.

Стаи:

Хотелът разполага с 381 двойни стаи, 11 малки апартамента и 6 стаи за хора с трудна подвижност. Всички стаи са комфортно обзаведени с климатик, телевизор, баня с вана/душ, сешоар, сейф (срещу доплащане), телефон и тераса. Възможност за бебешка кошарка.

Изхранване и заведения:

Основният ресторант Oasis е с капацитет до 700 души, с невероятна гледка към пристанището и предлага ястия на шведска маса. На разположение са още кафене и 3 бара, сред които снек-бар и пиано-бар.

Плаж:

Най-близкият плаж е пясчен и се намира само на 200 метра от хотела. Чадъри и шезлонги - срещу заплащане.



Дати и Цени


Дата на заминаване: 11 Април 2024


Стандартна стая

Човек в двойна стая : 1960 BGN
Двама възрастни : 3920 BGN
Двама възрастни с дете 0-1.99 : 3920 BGN
Един възрастен с дете 0-1.99 : 3920 BGN
Един възрастен с дете 2-11.99 : 3920 BGN
Двама възрастни с дете 2-11.99 : 5520 BGN
Трима възрастни : 5810 BGN

Единична стая

Един възрастен : 2390 BGN




Програма

Ден 1 София - Малага - Коста дел Сол 11.04

Среща на Летище София за директен полет до Малага. Кацане на летището в Малага. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Студена вечеря. Нощувка.

Ден 2 Коста дел Сол - Гибралтар - Тарифа - Танжер 12.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Гибралтар - Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента Европа и Африка. Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини. Вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море. По желание и срещу допълнително заплащане (на място) трансфер с мини бус до пещерата на Свети Михаил.

17:00 Фериботно преминаване Тарифа - Танжер. Панорамна обиколка на Танжер - Вратата на Африка, един привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят - екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка - гледка към два свята.

Настаняване в хотел Andalucia Tanger 4* или подобен. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Танжер - Шефшауен - Фес 13.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване за Фес.

Настаняване в хотел Royal Mirage Fez или подобен. Вечеря. Свободно време. Нощувка

Ден 4 Фес - Мекнес - Фес 14.04

Закуска. Разглеждане на очарователния Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Минаваме покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. След обяд отпътуване за Мекнес, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка, създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур, Площада Ел Хедим.

Връщане в хотела във Фес. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Фес - Рабат - Казабланка 15.04

Закуска. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V, изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба; Кралския дворец - разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка - туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард Де Ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк "Арабска лига" със своите палмови дървета

Настаняване в хотел Hotel Suisse Casablanca 4* или подобен. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 6 Казабланка - Маракеш 16.04

Закуска. Посещение на величествената джамия на Hassan II. Отпътуване за Маракеш. Обзорен тур на Маракеш включващ рацглеждане отвън на джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад "Джема Ел Фна", където шоуто никога не спира - хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Настаняване в хотел Zalagh Kasbah Hotel 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

По желание допълнително мероприятие срещу заплащане - Мароканска вечер "Фантазия" с шоу програма.

Ден 7 Маракеш 17.04

Възможност за допълнителни екскурзии.

Посещение на градините Мажорел. Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.

Посещение на градината Анима гардън - пътуване до "Оазиса на блажените" и долината Урика, разположени на около 30 км на юг от Маракеш.

Вечеря. Нощувка

Ден 8 Маракеш 18.04

Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия. Екскурзия Водопадите Узуд, едно от природните чудеса на Мароко.

Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Маракеш - София 19.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет Маракеш - София. Кацане в България.

Полетно разписание (часовете са на препотвърждение)

Ryanair - София - Малага 19:10 - 21:55

European Air Charter - Маракеш - София 13:00 - 19:00



Допълнителни екскурзии





Включено в цената посещение и разглеждане на Танжер
Мароко,Мароко (af)

Панорамна обиколка на Танжер - Вратата на Африка, един привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят - екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка - гледка към два свята.




Включено в цената посещение на Гибралтар с кратка спирка на пристанището Пуерто Банус в Марбея
Испания,Испания

Отпътуване за Гибралтар - Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента Европа и Африка. Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини. Вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море. По желание и срещу допълнително заплащане (на място) трансфер с мини бус до пещерата на Свети Михаил.




Включено в цената посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град
Мароко,Мароко (af)

Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон.




Вкллючено в цената посещение и обиколка на Мекнес
Мароко,Мароко (af)

След обяд отпътуване за Мекнес, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка, създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур, Площада Ел Хедим.




Включен в цената посещение и обиколка на Фес
Мароко,Мароко (af)

Разглеждане на очарователния Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Минаваме покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.




Включено в цената посещение и разглеждане на Рабат
Мароко,Мароко (af)

След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V, изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба; Кралския дворец - разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка - туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард Де Ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк "Арабска лига" със своите палмови дървета




Включено в цената посещение и обиколка на Казабланка
Мароко,Мароко (af)

Посещение на величествената джамия на Hassan II.



Цена за възрастен 95 BGN
Цена за дете 85 BGN

Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма
Мароко,Мароко (af)

Най-популярното вечерно забавление за туристите е спектакълът "Фантазия"- фолклорна програма, съчетана с традиционната за берберите конна надпревара. Място на действието е бутафорен дворец с хиподрум, където се представят танцови, певчески и музикални състави от различни берберски селища.




Включено в цената посещение и обиколка на Маракеш
Мароко,Мароко (af)

Обзорен тур на Маракеш включващ рацглеждане отвън на джамията Кутубия, най-голямата джамия в Мароко. Посещение на площад "Джема Ел Фна", където шоуто никога не спира - хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.



Цена за възрастен 79 BGN
Цена за дете 79 BGN

Допълнителна полудневна екскурзия - посещение на градините Мажорел
Мароко,Мароко (af)

Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.



Цена за възрастен 135 BGN
Цена за дете 95 BGN

Посещение на градината Анима гардън - пътуване до оазиса на блажените и долината Урика
Мароко,Мароко (af)

Пътуването до градината Анима на Андре Хелър е пътешествие в друг свят, където изкуството и природата са преплетени в едно. Това е най-красивата градина в Мароко, спираща дъха мечта за зеленина в иначе безплоден пейзаж на юг от Маракеш,която определено заслужава да бъде наречена оазис. Това обаче дори не отговаря на това, което Anima Garden предлага на своите посетители.На площ от три хектара,някогашната безплодната, червена пустинна почва в подножието на величествените Атласки планини е превърната в място, което ви кани да се чувстваме като в рая.Отворена за посещение от 2016г.Дори кафенето в парка има място в историята, кръстено на американски писател, живял и работил в Мароко в продължение на половин век: Пол Боулс. Той е известен с творбата си "Небето над пустинята", която, подобно на Anima Garten на Андре Хелър, разглежда недостатъците на западния живот и артистично изобразява тайните, красотата и ограниченията на света.

Долината Урика ще Ви разкрие света на Берберите, техният начин на живот, култура и кухня, на която ще можете да се насладите по време на включеният берберски обяд. Разкриват се панорамни гледки с терасовидни градини, къщички и истинска природа, всичко това заобиколено от средните Атласи. Пазара на Урика е известен със своите магични минерални камъни и кристали идващи от Алпите.



Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 100 BGN

Екскурзия до Водопадите Узуд
Мароко,Мароко (af)

Едно от природните чудеса на Мароко - Узуд е водопад в провинцията Азилал, на 150 км североизток от Маракеш.На Берберски името Узуд означава действието на смилане на зърно. Името може би идва от старите мелниците кацнали на върха и около водопада.Може да се следва тясна и трудна пътека водеща до града Бени Мелал.Водопада е най-посещаваната атракция в региона. В околностите могат да се видят зелени долини, овощни градини и великолепна верига на проломите на река Ел Абид. Много местни и национални асоциации правят проекти за защита и опазване на обекта.

*Забележка: За екскурзията се преминава през тежък пешеходен преход и препоръчваме да сте подготвени с подходящо облекло и обувки.



Резервации:

Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулационни срокове:

До 24 часа след резервация без такса анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация

Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 40

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

Българските граждани, пътуващи за Мароко, е необходимо да притежават международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители-нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);

Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Мароко поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;

Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;

В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.

1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.

1.3. Смърт на пътуващия

1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.)

Пътуващият е длъжен да предостави валидни писмени доказателства за настъпване на горните обстоятелства.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Коста дел Сол |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Коста дел Сол |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Коста дел Сол

Избрани оферти