Начало / Статии / Статии - Испания

В Испания без тест и ваксина: къде да отидете през юли

Автор

/

От 21 юни Испания отмени изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България.

Остава задължително единствено попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания (тук) както и получаването на QR код след попълването му.

Ако отдавна чакате свободното пътуване до Испания, новините са добри, защото отварянето се случва тъкмо навреме за плаж и море на Иберийския полуостров и испанските острови.

Ето 5 от най-добрите места, на които можете да бъдете в Испания през юли:

Палма де Майорка

Снимка: iStock by Getty Images

Главният плаж на Палма де Майорка е дълъг повече от 30 км - какво повече ви трябва лятно време освен хубав пясък, море и сангрия на плажа? Освен с плажове, островът може да ви впечатли с уникална природа, която предразполага към романтика. Заливи, паркове, зеленина...това не може да се опише, а трябва да се види!

Цените за почивка на остров Майорка започват от 1169 лв. за 7 нощувки и включен директен полет до Палма де Майорка.

Разгледайте оферти за почивка в Палма де Майорка!

Коста Брава

Снимка: iStock by Getty Images

В Коста Брава ви очаква море в Испания по каталунски. На 60 км от Барселона тук е Испания на малките градчета. От Кадакес (където се е намирало първото студио на Салвадор Дали) до Фигерес (където е посветеният на него музей) и от ботаническите градини на Бланес до цилиндричните кули на Тоса де Мар - Коста Брава няма да ви разочарова и с културния си живот.

Пакетните цени започват от 939 лв. за 7-дневна почивка с включен самолетен билет.

Разгледайте оферти за почивка в Коста Брава!

Коста дел Сол

Снимка: iStock by Getty Images

Коста дел Сол е брегът на слънцето, забавлението и арт живота - повече от 150 км божествена плажна ивица в област Андалусия. В столицата на Коста дел Сол - Малага, е роден Пикасо, а в Марбейа има две статуи, дело на Салвадор Дали. Всеки от курортите по брега има своя автентична атмосфера, независимо дали разполага с мавърски дворец (Фуенхирола), яхтено пристанище със световноизвестни посетители (Беналмадена, Марбейа) или сафари парк с хиляди животни (Естепона).  

В момента цените за 7-дневна пакетна програма в 4-звезден хотел с включен самолетен билет започват от 535 евро.

Разгледайте оферти за почивка на Коста дел Сол!

Тенерифе

Снимка: iStock by Getty Images

На най-големия от Канарските острови е вечна пролет - целогодишно температурите са между 18 и 25 градуса - лятото е приятно, а не изпепеляващо горещо. Сред забележителностите на острова, с които можете да разнообразите плажа, са вулканът Тейде, тайнствените пирамиди Гюимар, винарни, планински села и какво ли още не.

Цените започват от 1375 лв. за 7-дневна почивка в 4-звезден комплекс с включени самолетни билети. В някои хотели има специални намаления за туристите над 55 години.

Разгледайте оферти за почивка на Тенерифе!

Барселона

Снимка: iStock by Getty Images

Барселона е испанският евъргрийн - дестинация, която е пълна с туристи по всяко време на годината и във всякакви метеорологични условия, защото притежава силата да оставя следа в сърцата на посетителите. Около града има разкошни курортни градчета, но дори и да тръгнете просто на екскурзия, самият град също разполага с плажове, а испанското слънце няма как да ви се размине.

Цените за индивидуални пътувания със самолетен билет и хотелско настаняване започват от 483 лева за 3 нощувки (или 499 лв. за 4 нощувки).

Разгледайте оферти за пътуване до Барселона!

>
25 юни 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти