Фуенхирола

За града

Оферти

Статии

Фуенхирола / Fuenhirola

Фуенхирола (Fuеngirola) в миналото е малко рибарско селце, но от 1960-те насам се превръща в оживен курорт, обожаван както от испанците, така и от чуждестранните туристи.

Градът има над 7 км пясъчни плажове. Във Фуенхирола ще откриете всичко, от което се нуждаете - заведения, луксозни хотели и апартаменти под наем.

Ако успеете да се справите с наклона, посетете мавърския дворец Сохаил в западната част на Фуенхирола, където лятото се организират концерти и представления. За забавлението на вас и децата ви ще се погрижат зоопаркът и водният парк, а за почитателите на голфа има няколко комплекса. Пласа де Торос е местната арена за борби с бикове.

Важна информация

Население: 72 000 души

Валута: Евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Фуенхирола: www.fuengirola.orgwww.visitafuengirola.com

Език: Официалният език е испанският, но заради силно развития туризъм в региона можете да говорите спокойно и на френски, английски, италиански, немски.

Транспорт

Летище

Най-близкото международно летище е това в Малага. След като кацнете, можете да вземете автобуси С19 или 75 до Малага (всички спират пред Терминал 3), откъдето да се прехвърлите на автобус до Фуенхирола. С19 стига до центъра на Малага и централната автогара, като има междинни спирки. Потегля на всеки 25-30 минути. 

Автобус 75 свързва летището и центъра на Малага, като билетът струва 2 евро, а пътуването отнема около 25 минути.

Бърза и удобна връзка към Фуенхирола имате с влака от Терминал 3, който се движи до Торемолинос (ок. 10 минути), Беналмадена (ок. 17 минути) и Фуенхирола (ок. 35 минути). Билетът е между 1,85 и 2 евро.

Уебсайт: www.malagaairport.eu

Автобуси

Можете да се придвижвате с лекота до останалите градове в Коста дел Сол. Има автобус до Малага на всеки 30 минути. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Влак

Между някои от курортите в Коста дел Сол можете да се придвижвате с влак (Торемолинос, Беналмадена, Фуенхирола). Между Малага и Фуенхирола, както и между Малага и Ронда се движи крайбрежна електричка. За разписание и билети: www.renfe.com

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

 

Заведения

Безспорно трябва да опитате морските дарове, които обикновено са уловени същата сутрин. В курорта не липсват и класически заведения за бързо хранене, пицарии и кръчми. По крайбрежната улица има многобройни кафенета и барове. 

Шопинг

Всеки вторник в центъра на Фуенхирола се провежда голям открит пазар. През останалите дни павилионите се местят в различни части на курорта.

В центъра на града има разнообразие от магазини за дрехи, като "Зара". Вземете автобуса (1 евро) или такси (4 евро) до огромния мол "Myramar", който се намира в края на града.

Събития

Великден

Дните около Великден са белязани от пищни шествия и обикновено съвпдат с подходящото време за първия плаж за годината.

Празникът на Сан Хуан

Всяка година на 23 срещу 24 юни. Това е нощ на магиите, в която се изгарят популярните "хуас" - кукли, които символизират всичко лошо, от което искаме да се отървем.

Празникът на Кармен

Празнува се на 16 юли в чест на Девата от Кармен, покровителка на града. Според традицията статуята на светицата се носи в тържествена процесия от моряците и рибарите.

Забележителности около Фуенхирола

Избрани оферти