Начало / Статии / Статии - Испания

Фуенхирола - фиестата на Коста дел Сол

Автор

/

Затворена от планинския масив на Малага на север и брега на слънцето на юг, Фуенхирола живее свое спокойно и щастливо съществуване. В миналото малко рибарско селище, от 1960-те насам Фуенхирола се превръща в оживен курорт. 

Районът на слънцето...

Андалусийската област Коста дел Сол е предпочитана дестинация за почивка на туристи от цял свят. Интересен факт е, че дори испанците избират да посещават курортите в околността, отколкото да пътуват в чужбина. 

Климатът на района е много благоприятен с горещо лято и мека зима. Много от хотелите и ресторантите приемат туристи целогодишно. Макар и недостатъчно топло за плаж през зимата, ви препоръчваме разходка из някои от най-известните курортни градове в Испания като Малага, Марбея и Торемолинос.

Гореща Фуенхирола

Градът има над 7 километра пясъчни плажове, а на крайбрежната улица ще откриете всичко, от което се нуждаете - заведения, хотели и развлечения. Много от комплексите предлагат вечерни фиести, на които гостите имат възможност да се забавляват с типична испанска музика и питиета. Не пропускайте да пробвате напитката сангрия, която по своята същност е вино с плодове. 

На високата западна част на града се намира мавърският дворец Сохаил, където през лятото се организират редица концерти и забавления на открито. В подножието му пък можете да отморите с чаша вино и да опитате автентична кухня. Прясната риба в района е в изобилие, затова поръчайте плато от морски дарове или прочутата паеля. 

Различният зоопарк 

Друго интересно място за посещение е Биопарк Фуенхирола, който е популярен както сред децата, така и сред възрастните. Зоопаркът е дом на над 200 животни. Забележителното в него е, че е изграден по съвсем иновативен начин. Животните са разположени в типични за тях хабитати, а площта на зоопарка е разделена по географски области като Азия, Африка и тн. След разходката там, която ще ви отнеме около два часа, може да се разхладите в някой от водните паркове в града. 

Какво още…

Фуенхирола има 325 слънчеви дни и туристическият сезон започва още в началото на април. Ако обаче попаднете на облачен (или много рядко дъждовен) ден, може да използвате добре уредения автобусен транспорт в района. Във Фуенхирола има няколко големи шопинг центъра, които предлагат както испански, така и световни марки. Интересно е, че заради множеството туристи, киносалоните в района прожектират филми и на английски език. 

Не пропускайте и нощния живот във Фуенхирола. Най-подходяща за това е отново крайбрежната улица. Разхождайки се по нея, няма как да не бъдете поканени от някой сервитьор да изпиете коктейл на брега. Испанците са страстни футболни фенове, затова ако има мач вечерта, ще усетите типичната еуфория на запалянковците. 

Вижте всички оферти за пътуване до Малага!

Вижте още: 

Почивка в Андалусия

Почивка в Испания

>
18 декември 2023 г.

Тагове

зоологически градини

море

курорт

Забележителности наоколо

Избрани оферти