Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лещен

Лещен, Гоце Делчев и Хаджидимово - двудневна екскурзия

Номер на оферта

/

238103

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гоце Делчев;
• Туристическа програма в Лещен, Гоце Делчев и Хаджидимово;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти:
         - Никополис ад Нестум – 2 лв, ученици 1 лв
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Застраховка- Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Транспорт: Автобус

Тръгване от: София

Маршрут: София - Лещен - Гоце Делчев - Хаджидимово - София

2 дни / 1 нощувка

ДАТА: 01.07.2023

ЦЕНА на човек: 145 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 01.07.2023 СофияЛещен - Гоце Делчев
Отпътуване в 7:00 ч. по маршрута за село Лещен, разположено в Западните Родопи, архитектурен резерват с добре запазени възрожденски къщи и предпочитано място за снимки на филми и музикални клипове. В свободното време ще имате възможност да се разходите по калдъръмените улички, да почуствате атмосферата на националния дух и традиция, да посетите Глинената къща, да опитате вкусно местно ястие в някогашното Килийно училище, превърнато в привлекателна кръчма, да релаксирате и да се насладите на красивата природа. Отпътуване за Гоце Делчев. Преди да влезем в града ще направим малко отклонение към село Гърмен. Тук се намират останките от Никополис ад Нестум – единственият античен римски град на територията на Родопите. Основан е през 106 год. от император Траян в чест на победата му над даките. Името му в превод означава Град на победата при река Места. Към момента е разкрита малка част от селището – крепостни стени с 8 кули, терми, жилищни сгради. Пристигане в Гоце Делчев. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в града. Вечеря. Нощувка.

2 ден 02.07.2023 Гоце Делчев - Хаджидимово – София
Закуска. Разходка в центъра на Гоце Делчев, град, разположен в подножието на Среден Пирин, наследник на древния Никополис ад Нестум. Старото име на града е Неврокоп, турският аналог на Никопол. Възрожденският архитектурен комплекс на Рифат бей следосвобожденскитесгради в старата централна частизанаятчийските работилнички ни връщат в отминали години. Град Гоце Делчев е център на Неврокопската митрополия, която обхваща цяла Благоевградска област. Тук е и седалището на Неврокопския митрополит. Интересни са църквите в града - "Св.архангел Михаил" (1811 г.), забележителна със старите царски двери в иконостасната композицияи "Успение Богородично" (1838 г.) смайсторска дърворезба от Банската художествена школа. Отпътуванее за гр. Хаджидимово. Градчето е разположено близо до границата с Гърция в долината на р. Места. Тук се намира манастирът „Св.  Георги Победоносец“, интересен с историята си и с чудотворната икона на свети Георги от втората половина на XVIII век,  оцеляла в три пожара, изпепелили манастира. В днешния си вид светата обител  съществува от 1864 год, и е една от най-големите в в Югозападна България. В непосредствена близост до манастира има изграден голям  атрактивен зоокът, в който животните се разхождат свободно. Максимално близо до естествената си среда тук живеят сърни, елени, кози, пауни, зайци. Свикнали с човешкото присъствие, те не се страхуват и се оставят да бъдат галени. Свободно време за обяд. Отпътуване за София. Кратка почивка за фотопауза на Предела, седловината, разделяща Пирин и Рила, с небвероятни гледки към двете планини. Пристигане в София вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 15 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая - плюс 35 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Лещен |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Лещен |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Лещен

Избрани оферти