Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кефалония

Магията на йонийските острови - Лефкада и Кефалоня 2021

Номер на оферта

/

235104

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата;
входни, гранични и пътни такси за автобуса;
3 нощувки - хотел 3***;
3 закуски на бюфет;
фериботни билети: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
фериботна такса за автобуса: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
Туристическа програма на Кефалония /без включени входни такси/;
Бонус: посещение на град Превеза,
Бонус: посещение на манастира „Богороцица Фанеромени“
Бонус: посещение на град Парга;
медицинска застраховка - 5000 евро с покритие за Ковид-19;
водач и екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
круиз около остров Лефкада, Кефалония, Итака, Скорпио с барбекю на борда и напитка – 30 евро на човек, за деца до 12 год. 50 % отстъпка;
пещерите /входна такса 7 Евро;
3 вечери-по 10 евро;
вечеря с жива музика, програма, узо и вино в Нидри, с включени трансфери - 30 евро на човек;
доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 8 лева;
доплащане на гарантирани предни места до 3-та седалка – 30 лева на човек;
такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
разходи от личен характер.
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покритие за Ковид-19;
PCR тест – при отпътуване от България (ако има такова изискване към датата на отпътуване,намаление на цената в лаборатории Рамус);

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

5дни/ 3 нощувки

Едно уникално пътуване, което ще Ви отведе до красивата природа на двата острова, ще се запознаем със свети места и невероятни феномени.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

?Бюджетна програма с добре подбран хотел 3* до столицата на острова.
?Богата туристическа програма с 3 бонуса - посещение на Превеза, Парга и манастира "Фанеромени" на Лефкада.
?Пълна туристическа програма на остров Кефалония с ферибот, включена в цената.
?Посещение на манастира „Св. Богородица“ където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, Богородица със змийките, които се появяват в манастира всяка година в периода от 06 до 15 август - уникално явление, което се случва един път годишно.
?Предвидено време за плаж, круиз и други развлечения във високия сезон.
?Посещение на знакови храмове и манастири, свети места, свързани със запазването на христианската религия

1–ви ден: 06.08.2021. (петък)- Тръгване от гр.София 21:00 часа, Благоевград 22:00 часа, Сандански 23.00 часа. Преминаване на ГКПП Кулата- Промахон по маршрут Солун-Верия- Гревена- Йоанина-Превеза-остров Лефкада.

2-ри ден 07.08.2021 (събота)
Посещение на град Превеза-пристанището, старинната част на града, Шейтан Базар,Конака и старинния митрополитски храм „Св.Вмчк.Харалампий”. Свободно време за обяд. Пристигане на остров Лефкада, настаняване в хотел 3 звезди.
Привечер запознаване със столицата на острова-град Лефкас и неговите забележителности:централния площад и храмовете от Венецианската епоха/XV-XVII/век.Свободно време за вечеря. Нощувка.

3–ти ден: 08.08.2021 (неделя)-Закуска Отпътуване с ферибот за остров Кефалоня, който е разположен надлъж покрай западното крайбрежие на Гърция. Акустиране на пристанище Фискардо на остров Кефалоня. Пътуване до южните части на острова- селището Маркопуло. Посещение на монастира „Св. Богородица“ където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, Богородица със змийките, които се появяват в манастира всяка година в периода от 06 до 15 август за да продължат служението на монахините, които приели този образ в далечното минало, спасявайки се по Божий промисъл от нападението на корсарите- пирати. Посещение на манастира „Св. Герасим“- посветен на светеца покровител на остров Кефалоня. Отпътуване за пещерите на острова, известни със своята красота и причудливи форми наричани природни феномени. Някои от тях са на повече от 2 милиона години и все още са живи – продължава да капе вода, която образува сталактити и сталагмити, където заради отличната акустика и сравнително високата постоянна температура се организират концерти. Други крият в себе си кристални езера, осветявани от слънчевите лъчи с полу- солени, полусладки води. Посещение на пещерата „Мелисани“ с лодка. Привечер завръщане на остров Лефкада с ферибот. Свободно време за вечеря . Нощувка.

4-ти ден: 09.08.2021 (понеделник)- Закуска. Свободно време за плаж или ?по желание Круиз от Нидри около остров Лефкада за посещение на хубавите плажове от западната страна на острова „Порто Кацики“ и „Егремни“. Ще плаваме покрой нос Лефкас - най-южната точка на острова. Посещение на пристанището Фискардо със свободно време на Кефалония, острова на Одисей Итака и милионерските острови Скорпио, Спарти и Скорпиди. Ден в който ще имаме много възможности за къпане, плажуване и активен отдих. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. ?По желание, посещение на таверна с жива музика в Нидри. Нощувка.

5-ти ден: 10.08.2021 (вторник)-Закуска. Бонус: Поклонение на свети мощи в манастира „Панагия Фанеромени”с чудотворната икона-„Самоизписалата се Богородица”. Отпътуване от Левкада. Бонус: Посещение на екзотичното крайморско градче Парга. Пътуването продължава покрай Иоанина по магистралата Егнатия, където ще можете да се любувате на красивите Епирски планини.
Завръщане в България късно вечерта.

Цена- 399 лв. на човек в двойна и тройна стая

Цената е по ранни записвания, валидни до 31 май, записани след тази дата заплащат цена от 429 лева.

Забележка: Качване от Благоевград и Сандански: 20 лева отстъпка.

Информация за обектите:

Остров Лефкада е популярен остров, който привлича гости от всички краища на света със своята атрактивна природа, много красота и романтика. Той има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната му част , които са характерни за Левкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил.пр. Хр.). Той е свързан и с митологията, като сватбен подарък от бащата на Одисей за любимата му Пенелопа. Освен любопитните исторически факти, можете да се отдадете и на приятен отдих.

Остров Кефалония е най-големия от групата на йонийските острови. Той е с площ от около 800 кв. км. Най-високата точка в планината е връх Ейнос (1628 м.). Кефалония се намира в сеизмична зона. В 1953 г. островът е опустошен от разрушително земетресение, след което изцяло е оцеляло само селището Фискардо. пострадва значително от земетресение. Жителите на гръцкия остров Кефалония вече векове имат обичай всяка година да събират малките змии с кръстчета на главата и езика, които се появяват всяка година по едно и също време в селата на югозападната част на острова. Наричат ги „змийчетата на Богородица“ не само заради кръстчетата по шарките им, но и заради една легенда, свързана с историята на острова. На мястото, където през XIV век местните жители намират по чудодеен начин икона на св. Богородица, е съградена църква, а по-късно – и прочутият манастир „Св. Богородица Лангобарда“, посветен на Божията Майка. През XVI век островът бил нападнат от пиратите на Барбароса. Монахините отправили молитва към Божията Майка да ги спаси и когато пиратите стигнали до манастира, видели, че той е обитаван единствено от змии. Големият им брой ги изплашил и накарал да изоставят обителта. Населението е създало и песни за това, как Богородица превърнала монахините в безобидни змии, за да ги опази от нападателите.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кефалония |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кефалония |  Острови - Гърция |  Острови - Кефалония

Избрани оферти