Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

НОВА ГОДИНА - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Номер на оферта

/

230327

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА - СОФИЯ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ.;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ.;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В МОСКВА;
5 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
5 ОБЯДА В ТИПИЧНИ РУСКИ РЕСТОРАНТИ;
КУЛИНАРЕН УРОК ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПЕЛМЕНИ В РЕСТОРАНТ „САДКО“;
РАЗХОДКА С ШЕЙНИ „РУСКА ТРОЙКА“;
БИЛЕТ ЗА ВЛАК „САПСАН” /2 КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;

Цената не включва

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, КОРАБЧЕТА И ДР;
ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА - 90 ЛВ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 30 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 16 ЛВ.;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

ПОСРЕЩНЕТЕ НОВАТА ГОДИНА С РАЗХОДКА С РУСКА ТРОЙКА
Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Москва, 5 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и разходката с руска тройка, са включени в пакетната цена на екскурзията), 5 обяда в типични руски ресторанти, включително един с кулинарен урок, възможност за празнична Новогодишна вечеря, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт ПетербургМосква и самолетен билет с авиокомпания „България Ер“.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 27.12.2021: 15:10 ч. - 18:05 ч. – полет СофияМосква. Посрещане от екскурзовод на български и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 28.12.2021: Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Панорамна обиколка на центъра на Москва с посещение на храм Христос Спасител. Обяд в традиционен руски ресторант. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Обиколка по най-красивите станции на московското метро. По време на обиколката ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Москва.

ТРЕТИ ДЕН - 29.12.2021: Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Посещение на Оръжейната палата. Разходка по Червения площад. Обяд в традиционен руски ресторант. Отпътуване за Санкт Петербург с бърз влак „Сапсан”. Пътуването с високоскоростния влак Москва-Санкт Петербург продължава около 4 часа. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка в Санкт Петербург.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 30.12.2021: Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Посещение на Музея на водката и дегустация на различни видове водка. Обяд в типичен руски ресторант “Russian Vodka room #1”. Посещение на Исакиевски събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

ПЕТИ ДЕН - 31.12.2021: Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на Руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Кулинарен урок за приготвяне на типични руски пелмени в легендарния ресторант „Садко“. Освен, че ще сами ще приготвите пелмени, ще имате възможност да се насладите на „Шоуто на пеещите сервитьори“. Обяд в ресторанта. Завръщане в хотела. Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка в Санкт Петербург.

ШЕСТИ ДЕН - 01.01.2022: Късна закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелна пешеходна разходка в центъра на Санкт Петербург с посещение на Новогодишния базар или самостоятелно посещение на Юсуповски дворец. Строежът на двореца е започнал през 1770 г. Закупен е от Борис Юсупов през 1830г. Въпреки, че фамилията притежавала 57 дворци в цяла Русия, това е единствения, който носи тяхното име. През 1916 г. там е убит Григорий Распутин. След Революцията през 1917г. е даден на училищното настоятелство, а в последствие се превръща в музей с картинна галерия. След Втората Световна Война дворецът на р. Мойка е отворен за посещение. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

СЕДМИ ДЕН - 02.01.2022: Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец в гр. Пушкин /бивш Царско село/. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна Война. Обяд в традиционен руски ресторант „Подворие“, наричан „Най-руският ресторант в Русия“. Любимо място на жителите на гр. Пушкин и Санкт Петербург. Отпътуване за Павловск, където ви очаква незабравимо снежно приключение – разходка с шейни „Руска Тройка“. Посещение на двореца в Павловск. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

ОСМИ ДЕН - 03.01.2022: Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с бърз влак „Сапсан”. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Посещение на архитектурен комплекс „Кремъл в Измайлово”. Посещение на пазара „Вернисаж в Измайлово“. Това е един от десетта най-атрактивни пазари в света. Преди отпътуване за България ще имате възможност за последни покупки - сувенири, бижута, антикварни стоки, предмети от руския бит. Освен това ще се насладите и на атмосферата на това място, посещавано от московчани и туристи от цял свят. Трансфер до Летище Шереметиево. 20.05 ч. - 22.00 ч. Полет МоскваСофия.

Примерни хотели по програмата:

Москва – Park Inn by Radisson Sadu 4*
Хотелът е разположен в историческия център на Москва, на пешеходно разстояние от Червения площад и Третяковската галерия. Метростанцията е в непосредствена близост. Хотелът разполага със 118 стаи, 1 ресторант и лоби бар. Всички стаи са оборудвани с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, минибар и сейф. Безплатен безжичен интернет е наличен в целия хотел.

Санкт Петербург - Хотел Достоевски 4*
Хотелът се намира в идеалния център на града, в непосредствена близост до един от основните булеварди – „Невски проспект”. Две метростанции са в непосредствена близост. Хотелът разполага с 218 стаи, ресторант и лоби бар. Всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, мини-бар и сейф. Безплатен безжичен интернет е наличен в целия хотел.

Цени на човек според настаняването:

Цена на човек в двойна стая: 2429 лв.
Цена на трети възрастен в двойна стая: 2379 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни: 2139 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 2356 лв.
Цена човек в индивидуална стая: 2776 лв.

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Нова година 2023 - Русия |  Нова година 2023 - Москва

Избрани оферти