Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

НОВА ГОДИНА - ВИЕНА

Номер на оферта

/

230501

Дати & цени

28 декември 2024 г. - Цена от 1438 лв.

Цената включва

- Самолетен билет с включен ръчен багаж до 8 кг и 23 кг чекиран багаж;
- Летищни такси;
- 4 нощувки със закуски в избрания хотел;
- Транфери летище – хотел – летище;
- Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български.

Цената не включва

- Медицинска застраховка;
- Застраховка „Oтмяна на пътуване“;
- Слушалки по време на обиколките и посещенията на музеи;
- Разглеждане на двореца Шьонбрун;
- Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“;
- Посещение на Музея на изящните изкуства;
- Пешеходна програма „Коледно вълшебство“;
- Билет за концерт;
- Коледна вечеря;
- Таксите за вход в музеи, билети да метро и пр.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери летище – хотел – летище, самолетен билет с включен ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг и летищни такси. Лети се с „Австрийски авиолинии”.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

28.12.2024 - 01.01.2025

хотел Ibis Mariahilf***
Цена на човек в двойна стая: 1438 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1993 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1358 лв.

хотел Terminus**
Цена на човек в двойна стая: 1438 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1696 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1391 лв.
Цена на четвърти възрастен в стая: 1368
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1328 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1358 лв.

Хотел Admiral***
Цена на човек в двойна стая: 1438 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1696 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1391 лв.
Цена на четвърти възрастен в стая: 1368
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1328 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1358 лв.

ПРЕДЛАГАТ СЕ ОЩЕ ХОТЕЛИ, ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 28.12.2024 - 12:35 ч. – 13:10 ч. полет СофияВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 29.12.2024 - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед.
По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 75 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа) или за разходка из коледния базар пред двореца. Свободен следобед. Вечерта - възможност за посещение на концерт във виенски дворец или в сградата на борсата (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 79 лв. на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 30.12.2024 - Закуска. Свободен ден. По желание - факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 84 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед - по желание посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург с доплащане 66 лв. за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и така нареченото „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 31.01.2024 - Закуска. Свободен ден. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 84 лв. за възрастни и 71 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Свободен следобед. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 01.01.2025 - Закуска. Свободно време. 12:30 ч. – трансфер до летището. 15:30 ч. – 18:00 ч. полет ВиенаСофия.

Забележки: 1) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2024. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) Възможно е през 2024 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Варианти за новогодишна вечеря ще бъдат предложени след 15.11.2024.


=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Нова година 2024 - Австрия |  Нова година 2024 - Виена

Избрани оферти