Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

НОВА ГОДИНА - ВИЕНА

Номер на оферта

/

230501

Дати & цени

29 декември 2023 г. - Цена от 1298 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА АУЕРСПЕРГ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯТА НА МУЗЕИ;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет с включен ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг и летищни такси, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводско обслужване на български език. Лети се с авиокомпания „Аустриан еърлайнз”.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

29.12.2023 - 02.01.2024

Хотел Terminus **
Цена на човек в двойна стая: 1298 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1570 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1269 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1228 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1258 лв.

Хотел Admiral ***
Цена на човек в двойна стая: 1309 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1588 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1280 лв.
Цена на четвърти възрастен в стая: 1264
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1239 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1269 лв.

Хотел Ibis Mariahilf ***
Цена на човек в двойна стая: 1355 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1752 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1306 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1266 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1316 лв.

ПРЕДЛАГАТ СЕ ОЩЕ ХОТЕЛИ, ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ: Mercure Westbahnhof**** и Royal**** ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ,ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 29.12.2023 - 12:45 – 13:20 - полет СофияВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 30.12.2023 - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед.
По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Свободен следобед. Вечерта - възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 69 лв. на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 31.12.2023 - Закуска. Свободен ден. По желание - факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 74 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед - по желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 84 лв. за възрастни и 71 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.12.2024 - Закуска. Свободен ден. Следобед - по желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа) или за разходка из коледния базар пред двореца. Свободен следобед. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 02.12.2024 - Закуска. Свободно време. Възможност за шопинг или за самостоятелно посещение на музеи – императорските апартаменти на Хофбурга, двореца Белведере, Музея на естествената история, Албертината и пр. 18:30 ч. – трансфер до летището. 21:25 – 23:55 - полет ВиенаСофия.

Забележки: 1) Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) Възможно е през октомври 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Варианти за новогодишна вечеря ще бъдат предложени след 15.11.2023.

=============================================================



ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Нова година 2023 - Австрия |  Нова година 2023 - Виена

Избрани оферти

1368 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН