Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Най-доброто от Рим

Номер на оферта

/

237140

Дати & цени

21 юли 2022 г. - Цена от 869 лв.
09 септември 2022 г. - Цена от 919 лв.
11 септември 2022 г. - Цена от 899 лв.
21 октомври 2022 г. - Цена от 899 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на Уиз Ер/ Раян Ер;
Летищни такси;
2 броя салонен багаж: 1 малка чанта (макс. размери 40x20x25cm - поставя се под седалката) и 1 малък куфар (до 10 кг с макс. размери 55x40x20 - поставя се в отделението за багаж над седалката)*;
Tрансфери летище-хотел-летище;
3 нощувки със закуски в хотел 4* в центъра на Рим (за 12.06. - опция с хотел 3*);
Панорамна автобусна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" от Евроинс, с покритие 10 000 евро;
Цялостна организация и обслужване на български език


Полетно разписание:

София-Рим/ Рим-София
26.05.2022 14:45 - 15:30, Раян Ер/ 29.05.2022 15:40-18:35, Уиз Ер;
29.05.2022 14:05 - 15:05/ 01.06.2022 21:30-00:25, Уиз Ер;
17.06.2022 16:55 - 17:40, Раян Ер/ 20.06.2022 21:35-00:30, Уиз Ер;
19.06.2022 20:00 - 21:00, Раян Ер/ 22.06.2022 21:30-00:25, Уиз Ер;
11.09.2022 20:15 - 21:30/ 14.09.2022 21:30 - 00:25, Уиз Ер;

Цената не включва

Чекиран багаж до 10 кг
Чекиран багаж до 20 кг
Цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване.

Ползване на слушалки по време на обиколките - 3 € на човек на ден;
Градска такса: 6 € на човек на ден за хотели 4*/ 4 € на човек на ден за хотели 3*;
Разходи за градски транспорт на място;
Застраховка "Отмяна на пътуване" с Covid -19 покритие - препоръчителна

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ЖЕЛАНИЕ:
"Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви"
"Ватикана" с екскурзовод на български език;
Посещение на базиликата Сан Клементе с екскурзовод на български език;
„Шедьоврите на галерия Боргезе“ с екскурзовод на български език;
Посещение на вила Д'Есте в Тиволи с екскурзовод на български език;
"Античен Рим" с посещение на Колизеума, Римския форум с екскурзовод на български език;
Посещение на църквата Сан Клементе с включен вход за криптата с гроба на Св. Константин-Кирил Философ с екскурзовод на български език;
Билет за оперен концерт в Teatro dell’Opera di Roma

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

1 ден
Отпътуване летище София с директен полет за Рим. Трансфер (около 50 минути).
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА РИМ с местен екскурзовод на български език (включена в цената): панорамната площадка над Римския форум с гледка към Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Площад "Венеция"; Колоната на Траян – покрита с уникални спираловидни релефи; паметника на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийския хълм; Стълбите на Микеланджело; Базиликата "Санта Мария ин Арачели"; Римската община; Капитолийските музеи; Императорските форуми; Виа дел Корсо и други;

Екскурзия по желание (с доплащане): "ВАТИКАНА - Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър" с местен екскурзовод на български език
Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Заедно ще разгледаме богатите колекции с безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство - четирите „Стаи на Рафаело”, Залата с географските карти (от XVI в.), Залата с гоблените и много други и ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа). Посещение на най-голямата християнска базилика в света - Св. Петър и прочутия площад - дело на най-големия бароков архитект - Бернини.
Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска.

Екскурзия по желание (с доплащане): "БАРОКОВИТЕ ПЛОЩАДИ НА РИМ И ФОНТАНА ДИ ТРЕВИ" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Мавъра и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с прочутия фонтан Barcaccia, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (ползва се градски транспорт).

Екскурзия по желание (с доплащане): "ШЕДЬОВРИТЕ НА ГАЛЕРИЯ БОРГЕЗЕ" с местен екскурзовод на български език – най-важната художествена галерия на Рим е разположен в градините на едноименния парк. Официално галерията отваря врати през 1902 г., но богатият и влиятелен род Боргезе започва да събира колекцията от началото на 17-ти век. Днес в нея са представени уникални скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.

По желание, самостоятелна програма: 20:00 ч. Посещение на оперен концерт в Teatro dell’Opera di Roma.
Нощувка.

3 ден
Закуска.

Екскурзия по желание (с доплащане): "АНТИЧЕН РИМ" с местен екскурзовод на български език – посещение на археологическата зона, включваща Римския форум и Палатинския хълм и Колизеума. Ще посетим величествения Колизеум, официално открит през 80 г. - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя. Ще се разходим по една от най-оживените улици на Римския форум - Виа Сакра или Свещеният Път, ще разгледаме центъра, около който се е развивал Древният Рим - Курията, Табулариума, Рострата, храмовете на Веста, Венера, Веспасиан, Сатурн; арките на Септимий Север, на Тит, Тиберий и Август и още много от най-обширната археологическа зона с останки, свидетелстващи за славното минало на Вечния Град. Античните руини между Палатинския и Капитолийския хълм ще оживеят с помощта на екскурзовода ни и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното наследство от древноримската цивилизация в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.

По желание (с доплащане): ПОСЕЩЕНИЕ НА БАЗИЛИКАТА САН КЛЕМЕНТЕ С ВКЛЮЧЕН ВХОД ЗА КРИПТАТА с местен екскурзовод на бъгарски език:
Базиликата "Сан Клементе" е на три нива, като две от тях са под земята. Третото ниво се състои от трикорабна базилика, изградена през ХІІ век с ниска камбанария и атриум. През 6 век на мястото на древния храм е издигната величествена базилика, в която са запазени фрески с теми от живота на св. Климент. От тази първа базилика е останала криптата, в която се намира гробът на св. Константин-Кирил Философ (погребан там през 869 г.). Той е обкръжен от мемориални плочи, подарени от различни славянски народи. През 1929 г. там е поставена мозайка, подарък от Българската православна църква, с портрета на св. Кирил и с надписи на български и италиански език. Във вътрешния двор на базиликата има мраморен къс с цитати от глаголическия текст на Асеманиевото евангелие - старобългарската книга, която днес се пази във Ватиканската библиотека. Върху нея е очертан маршрутът, по който двамата книжовници и просветители Кирил и Методий стигат в Рим.

Нощувка.

4 ден
Закуска.

Екскурзия по желание (с доплащане): "ПОСЕЩЕНИЕ НА ВИЛА Д"ЕСТЕ В ТИВОЛИ" с местен екскурзовод на български език – малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Свободно време.
Трансфер от хотела до летището за директен полет до София. Отпътуване за България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2022 - Италия |  Ранни записвания 2022 - Рим

Избрани оферти