Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Най-доброто от Рим - полет от София

Номер на оферта

/

237140

Дати & цени

25 май 2024 г. - Цена от 1299 лв.
15 юни 2024 г. - Цена от 1199 лв.
29 юни 2024 г. - Цена от 1099 лв.
06 юли 2024 г. - Цена от 1099 лв.
08 август 2024 г. - Цена от 999 лв.
01 септември 2024 г. - Цена от 1299 лв.
12 септември 2024 г. - Цена от 1199 лв.
19 октомври 2024 г. - Цена от 1199 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на Уиз Ер/ Раян Ер;
Летищни такси;
Малък салонен багаж (с размери 40x20x25cm до 10 кг - поставя се под седалката)
Голям салонен багаж - Priority (с макс. размери 55x40x20 см до 10 кг - поставя се в отделението за багаж над седалката);
Tрансфери летище-хотел-летище;
3 нощувки със закуски в хотел 4* (Archimede, Lux или подобен, център); за дати на заминаване 20.04., 25.05 и 26.05.24 - в хотел 3* (Noto, Siracusa или подобен, център);
Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър", с покритие 10 000 € на "Евроинс АД";
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всеки полет и се заплаща задължително;
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) - 176 лв на турист;
Доплащане за съседни места в самолета, двупосочно: 49 лв на турист;
Слушалки по време на пешеходните обиколки - 3 € на човек на ден (заплащат се на място);
Градска такса: за хотели 3* - 6 € на човек на ден и за хотели 4* - 7,50 € на човек на ден (заплаща се на рецепция на хотела);
Разходи за градски транспорт;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - може да се сключи до 5 дни след резервация;
Екскурзии по желание:
"Ватикана - базиликата Св. Петър и Ватиканските музеи"
„Ватикана – базиликата Св. Петър“ (без музеите)
"Най-доброто от Рим - бароковите площади и фонтани"
"Магията на вила д'Есте в Тиволи"
"Античен Рим - Колизеум, Римски форум" (включени входни такси)
Посещение на базиликата Сан Клементе (включен вход за криптата)„Шедьоврите на галерия Боргезе“ (включена входна такса)
Посещение на Капитолийските музеи (включена входна такса)

Програма на пътуването

Екскурзия до Рим - 3 нощувки в център - с екскурзовод на български език
Директни полети с удобно разписание


Цените са валидни за ранни резервации до 25.04.24, до изчерпване на ограничен брой места.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София-Рим

Отпътуване летище София с директен полет за Рим. Трансфер от летището (около 50 минути). Настаняването е след 14 ч.

ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (включена в цената*): храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; Римската община; Капитолийските музеи и други.

Туристическа програма по желание:

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА"НАЙ-ДОБРОТО ОТ РИМ" с местен екскурзовод на български език:
Площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Мавъра и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с прочутия фонтан Barcaccia, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (ползва се градски транспорт).

Свободно време. Нощувка.

2 ден Рим

Закуска.

Туристическа програма по желание:

"ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИТЕ МУЗЕИ" с местен екскурзовод на български език
Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лаокоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Ще разгледаме богатите колекции с безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство - четирите „Стаи на Рафаело”, Залата с географските карти (от XVI в.), Залата с гоблените и много други и ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа). Посещение на най-голямата християнска базилика в света - Св. Петър и прочутия площад - дело на най-големия бароков архитект - Бернини.

Нощувка.

3 ден Рим

Закуска. Свободно време.

Туристическа програма по желание:

"АНТИЧЕН РИМ" с местен екскурзовод на български език.
Посещение на археологическата зона, включваща Римския форум, Палатинския хълм с императорските дворци и Колизеума. Акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; Ще посетим величествения Колизеум, официално открит през 80 г. - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя. Ще се разходим по една от най-оживените улици на Римския форум - Виа Сакра или Свещеният Път, ще разгледаме центъра, около който се е развивал Древният Рим - Курията, Табулариума, Рострата, храмовете на Веста, Венера, Веспасиан, Сатурн; арките на Септимий Север, на Тит, Тиберий и Август и още много от най-обширната археологическа зона с останки, свидетелстващи за славното минало на Вечния Град. Античните руини между Палатинския и Капитолийския хълм ще оживеят с помощта на екскурзовода ни и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното наследство от древноримската цивилизация в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.

ПОСЕЩЕНИЕ НА БАЗИЛИКАТА САН КЛЕМЕНТЕ С ВКЛЮЧЕН ВХОД ЗА КРИПТАТА с местен екскурзовод на български език:
Базиликата "Сан Клементе" е на три нива, като две от тях са под земята. Третото ниво се състои от трикорабна базилика, изградена през ХІІ век с ниска камбанария и атриум. През 6 век на мястото на древния храм е издигната величествена базилика, в която са запазени фрески с теми от живота на св. Климент. От тази първа базилика е останала криптата, в която се намира гробът на св. Константин-Кирил Философ (погребан там през 869 г.). Той е обкръжен от мемориални плочи, подарени от различни славянски народи. През 1929 г. там е поставена мозайка, подарък от Българската православна църква, с портрета на св. Кирил и с надписи на български и италиански език. Във вътрешния двор на базиликата има мраморен къс с цитати от глаголическия текст на Асеманиевото евангелие - старобългарската книга, която днес се пази във Ватиканската библиотека. Върху нея е очертан маршрутът, по който двамата книжовници и просветители Кирил и Методий стигат в Рим.

Нощувка.

4 ден Рим-София

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът може да се остави в помещение за съхранение на багажа при рецепция). Свободно време.

По желание:

"ШЕДЬОВРИТЕ НА ГАЛЕРИЯ БОРГЕЗЕ" с местен екскурзовод на български език.
Най-важната художествена галерия на Рим е разположен в красивата градина на едноименния парк. Официално галерията отваря врати през 1902 г., но богатият и влиятелен род Боргезе започва да събира колекцията от началото на 17-ти век. Днес в нея са представени уникални скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Рафаело, Тициан, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.

По желание:
"ВИЛА Д"ЕСТЕ В ТИВОЛИ" полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език.
Малкото средновековно градче, някогашна резиденция на древни римски аристократични семейства и императори, е родно място на много художници и музиканти. Вила "д`Есте", разположена до площад Гарибалди, е прочута със своите терасовидни градини, включени в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Някогашният манастир е преустроен в дом през 1550 г., за да служи за резиденция на кардинал Иполито д"Есте. Лабиринт от цветни алеи на 11 нива, скулптури, вдъхновени от гръцката митология, 500 живописни фонтана с водни атракции, канят посетителите на впечатляващ спектакъл. В края на 17 век, в градините на вилата работи големият скулптор Джан Лоренцо Бернини, създал площада пред базиликата Свети Петър и Фонтана на четирите реки на площад Навона в Рим. Бернини е автор на едни от най-красивите фонтани във вила д’Есте - „Големият бокал“ и „Нептун“ (реставриран през 20-ти век).


Трансфер от хотела до летището за директен полет до София. Отпътуване за България.


=============================================================

Допълнителни услуги/ екскурзии по желание (при минимум 16 записани туристи):

"Най-доброто от Рим - Бароковите площади и фонтани" - 49 лв
"Ватикана - площада, базиликата Св. Петър и музеите" с екскурзовод на български език (включен вход за музеите) - 105 лв;
Ватикана – площада и базиликата Св. Петър“ (без музеите) с местен екскурзовод на български език: 69 лв.;
"Античен Рим" с включен вход за Колизеума и Римския форум с екскурзовод на български език - 105 лв;
Посещение на базиликата Сан Клементе с включен вход за криптата с екскурзовод на български език - 69 лв;
„Шедьоврите на галерия Боргезе“ с екскурзовод на български език - 135 лв при минимум 12 записани;
Посещение на вила д"Есте в Тиволи с екскурзовод на български език - 119 лв при минимум 12 записани (на място се заплаща входната такса);
Посещение на Капитолийските музеи (включена входна такса) с екскурзовод на български език - 89 лв на турист при минимум 16 записани

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти