Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бурса

Ескишехир и Бурса - Турската Венеция - автобус!

Номер на оферта

/

103199

Дати & цени

31 май 2023 г. - Цена от 499 лв.

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус;
Туристическа програма в Изник;
Туристическа програма в Ескишекир;
Туристическа програма в Бурса;
2 нощувки с 2 закуски и вечери в хотел 3* в района на Ескишекир;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Бурса;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Местен лицензиран екскурзовод на български език;
Всички гранични и магистрални такси;
Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти около 120 TRY:
- Парка "Сазова” ;
- Пиратски кораб ;
- Замъка ;
- Зоопарк Ескишекир ;
- Разходка с гондола в реката .
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Ескишехир и Бурса - Турската Венеция

Транспорт: Автобус

Тръгване от: София

Маршрут: СофияПловдив - Капитан Андреево – Изник - Ескишекир - Бурса - София

5 дни / 3 нощувки

ДАТА: 31.05.2023

ЦЕНА на човек: 499 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден 31.05.2023 София - ГКПП Капитан Андреево - Изник - Ескишекир
Отпътуване от гр. София в 20:30ч. по маршрут СофияПловдив - Свиленград - Капитан Андреево – Изник - Ескишекир. Нощен преход.

2 ден 01.06.2023 Изник – Ескишекир
Пристигане в Изник. Градът е известен с производството на рисувана керамика и порцелан в Турция. Посещение на църквите "Св. Трифон" и "Св. София". Църквата "Св. София" днес представлява джамия с музейни функции. Посещение на Сенатус, мястото на първия Вселенски събор. Разглеждане на крепостните стени, които са с дължина от 4970 метра и обхващали целия град. Главните порти са били 4. Три от тях, както и Триумфалната арка, са запазени и до днес. Крепостните стени имат 12 второстепенни порти и 114 кули, създадени за сигурност и защита. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за Ескишекир. Пристигане в Ескишекир наричан от мнозина Турската Венеция поради големия брой канали с гондоли. Ескишекир е родното място на Нестрадин Ходжа, който с шегите си и чувството си за хумор остава известен през вековете. Той е част от Турския фолклор и култура. Неговият образ заедно с образите на много месни величия могат да бъдат видени в музея на восъчните фигури в Ескишекир. През града минава река Порсук около, която са изградени 6 прекрасни парка с езерца, вечер мостовете над реката се превръщат в истинска цветна феерия. Тук се намира и най - големия униврситет в страната основан през 1973г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден 02.06.2023 Ескишекир
Закуска. Програмата ни започва с посещение на най- популярната забележителност в града - парка Сазова разположен на 400 000 кв.м. В него има впечатляващ приказен замък, включващ Азиатския Миниатюрк с 32 макета, най - новият зоопарк Ескишекир – построен през 2017 г. , амфитеатър, Японска градина, Къща на папагалите, множество ресторанти и планетариум. Свободно време за самостоятелно разглеждане на етнографския комплекс ,"Одунпазаръ”, където се намира музеят на модерното изкуство. Възможност за разходка с гондола по изкуствено направените канали. Вечеря. Нощувка.

4 ден 03.06.2023 Ескишекир - Бурса
Закуска. Отпътуване към града на коприната и Втората Османска столица - Бурса. Туристическа програма в Бурса: пешеходна разходка на хълма Топхаане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия, построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана, издълбани в мрамора, допринасят за това джамията да е по - известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, чаршията за коприна. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. Настаняване в хотела. Вечеря.Нощувка.

5 ден 04.06.2023 Бурса- София
Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване за Република България. Късно вечерта пристигане в София.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 60 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 120 лв.

Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи:
Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
За Република Турция няма визови изисквания.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Бурса |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Бурса |  Лято в чужбина - Турция |  Лято в чужбина - Бурса

Избрани оферти