Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус

Номер на оферта

/

195292

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Мадрид – Лисабон - София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг
6 нощувки със закуски в хотели, от които 2 – в Мадрид в хотел 4*, 2 – в Порто в хотел 3*, 2 – в Лисабон в хотел 3*
трансфер летище – хотел – летище
туристическа програма на български език – панорамна и пешеходна обиколка на Мадрид
туристическа програма в Саламанка, Порто, Коимбра, Лисабон
водач-екскурзовод от агенцията
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

входните музейни такси, разходката с корабче по р. Доуро в Порто, входните музейни такси и слушалки по време на туристическите обиколки, градска такса в хотелите 1.00-2.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотела/, бакшиши за шофьор и екскурзовод, допълнителни мероприятия.

Програма на пътуването

Маршрут: СофияМадридТоледо – Саламанка – ПортоКоимбраЛисабон - Кабо да Рока – СинтраКашкайш – Ещорил - ЛисабонСофия

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски

ДАТА: 31.03.2024 г.

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек: 2190 лв.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияМадрид
Полет СофияМадрид в 07.30 ч. с авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане на летище Барахас в 10.00 ч. ДОБРЕ ДОШЛИ В ИСПАНИЯ! Начало на панорамната автобусна обиколка на Мадрид – главните търговски и административни артерии Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, минаване покрай стадиона на футболен клуб Реал Мадрид, Пуерта де Алкала, площад Испания – сърцето на града с градините Сабатини. Пешеходна обиколка на български език - площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден Мадрид - Толедо
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия /6 часа/ до Толедо (UNESCO) - изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет преди отпътуване. Разглеждане на Катедралата, църквата Санто Томе, Синагогата. Връщане в Мадрид. Свободно време за разходка из испанската столица. По желание посещение на музея Прадо. Нощувка.

3 ден Мадрид – Саламанка - Порто
Закуска. Отпътуване за Саламанка – административната столица на провинция Кастилия-Леон, град, известен със своята изисканост, класа и архитектурно разнообразие. Пристигане и разходка из старата част (UNESCO) – прелестния бароков площад Майор от ХVІІІ в., къщата с раковините от XV в., площад Колумб със статуята на великия мореплавател, най - стария Университет не само в Испания, но и в Европа, основан през 1218 г. от крал Алфонсо IX, сградите на старата и новата Катедрала. Свободно време за обяд. Продължаване за Порто. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПОРТУГАЛИЯ! Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Нощувка. Колкото се отива по на север в Португалия, толкова повече се навлиза в царството на треската, на португалски „бакаляу“. Португалската нация е на първо място в Европа по консумация на риба. В местната кухня са застъпени пресни ципури, лавраци и сафриди, приготвени с малко подправки, печени картофи и обилно поляти с вино. Но кралицата в португалската кухня е треската – бакалао, която според португалците може да бъде приготвена по 365 начина за всеки ден от годината... Надяваме се да опитате тези традиционни рибни ястия в тази слънчева страна! Всеки похарчен цент си заслужава...

4 ден Порто
Закуска. Начало на туристическата програма в Порто - разходка из историческия център (UNESCO) с неговите характерни къщи, чиито фасади са декорирани с керамичните плочки (азулежуш), Катедралата, моста Дон Луиш I, Рибейра – мястото, край устието на реката, където се е родил градът. По желание разходка с корабче по р. Доуро. Свободно време. Нощувка.

5 ден ПортоКоимбра - Лисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон. Първа спирка в Коимбра и начало на туристическа програма – най-старият университетски град в Португалия, с известната Библиотека, музикални традиции, църквата Санта Клара. Продължаване за Лисабон. Пристигане и начало на туристическата програма в Лисабон. Обиколката включва Парка Едуардо VII, Катедралата, булевард Либердаде, оживения площад Росио - истинският център на града, кулата Белем (UNESCO), Манастира Жеронимуш (UNESCO). Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.

6 ден Лисабон – Кабо да Рока – СинтраКашкайш – Ещорил
Закуска. Свободно време за разходка или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет преди отпътуване/ до Кабо да Рока, там където свършва земята и започва океана или това е най - западната точка на Европа. Тук можете да получите сертификат, който да удостовери, че сте били там. Спирка в отдавна предпочитаното място от португалските крале и английските благородници Синтра, който Лорд Байрон нарича „великолепният Еден”. Посещение на Националния Дворец Синтра (UNESCO). Следва разходка по криволичещите улички на красивия морски курорт и рибарско селище Кашкайш, където ще има възможност и да се топнете във водите на Атлантическия океан. Минаване през Ещорил, където живее последните години от живота си Царица Йоана. Разглеждане панорамно на Казиното, неговите градини и на плажа Гиншу, популярен сред сърфистите с огромните вълни. Връщане в Лисабон. Нощувка.

7 ден ЛисабонСофия
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер хотел – летище. Полет за София в 09.45 ч. Кацане на летище София в 15.30 ч.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 530 лв.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 120 лв.

Минимален брой туристи: 35

Необходими документи: валидна лична карта

Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване

=================================================================

Допълнителни мероприятия:

екскурзия до Толедо /6 часа/ – 45 EUR при мин. 20 туристи
екскурзия до Кабо да Рока, Синтра, Кашкайш, Ещорил – 55 EUR при мин. 20 туристи

Забележка: eкскурзиите се заявяват предварително и се заплащат с основния пакет, включват транспорт и водач-екскурзовод, входните такси и слушалки се заплащат отделно и на място/.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Пролет 2024 - Испания |  Пролет 2024 - Мадрид

Избрани оферти