Толедо

За града

Оферти

Статии

Толедо / Toledo

Толедо (Toledo) е столица на провинцията Толедо и на автономната област Кастилия – Ла – Манча. Намира се на 70км от Мадрид. Населението на града е 77 600 жители (по данни от 2006г.). Толедо е един от испанските градове с голямо изобилие от паметници. Известен е още като „град на три култури“ - християни, араби и евреи са живели там векове наред. Зад крепостните стени е артистичното и културно наследство под формата на църкви, дворци, крепости, джамии и синагоги. Поради голямото разнообразие на архитектурни стилове и богата история на стария град на Толедо, е включен в списъка на ЮНЕСКО. Толедо е известен и с производството и обработката на желязо, в частност с изработката на мечове, ножове и други стоманени изделия. Побратими градове са Велико ТърновоБългария , Аген – Франция, Аахен – Германия, Корпус Кристи и Толедо – САЩ, Дамаскус – Сирия, Гуанахуато – Мексико, ХаванаКуба, Нара – Япония и Сафед – Израел.

Заведения

Катедралата в Толедо
Градът е известен със своята религиозна толерантност през Средновековието. Сред забележителностите му изпъква катедралата. Тя е строена близо три века и е истински шедьовър със своите 27 олтара, обсипани със скъпоценни камъни, злато и слонова кост.

Църквата Сан Хуан Рейес
Част е от манастир, построен от Католическите крале в готически стил с арабски елементи. А църквата Сантяго дел Арабал  е любопитна смесица от християнско и арабско изкуство.

Замъкът Гуадамур (Guadamur castle)

Този пищен маварски дворец е построен през 15-ти век от граф Педро Лопес де Аяла. Той е бил опожарен от френските завоеватели през 1809г и ограбен по време на Испанската гражданска война.

Замъкът Консуегра (Consuegra Castle)

Замъкът Консуегра  се намира в селце със същото име на 60 км от Толедо. Местността е известна с многото си вятърни мелници, описвани от романа Дон Кихот.

Замъкът Толедо
Руините на замъка Толедо се издигат на хълм над едноименно селце, разположено на 20 км югоизточно от Толедо. Според историците е построен от маврите.

Забележителности около Толедо

Избрани оферти