Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Обиколна програма - Красотата на Чехия - полет от Варна!

Номер на оферта

/

237235

Дати & цени

06 октомври 2024 г. - Цена от 1499 лв.

Цената включва

Самолетен билет Варна - Прага - Варна на а/к България Еър с включен ръчен багаж и чекиран багаж до 23 кг
Трансфери по програмата
7 нощувки и 7 закуски в стандартни двойни стаи в хотели 3* и 4*
Описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език
3 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Представител на туроператора по време на пътуването
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.*
!Задължително доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 25 лв. на турист към пакета.

Цената не включва

Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
Входни такси за посещаваните замъци по програмата /70 евро на турист за всички замъци и паркове, по програмата, вкл. за Лоретата и Страховският манастир в Прага/. Заплащат се на екскурзовода в деня на пристигане.
Градска такса за нощувка в хотелите по програмата - 2,5 евро на турист на нощувка, заплаща се задължително при настаняване.
Разходи за градски транспорт в Прага
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна, оферта в нашите офиси
Входни такси за посещаване на обекти по желание.

Програма на пътуването

Карлови Вари - Чешки замъци - Златна Прага - Красотата на Чехия - Самолетна екскурзия от Варна

Обиколна програма с обслужване на български език

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 06-13 октомври 2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1499 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

6 октомври - неделя. Излитане с полет на а/к България еър от Варна в 14:05 ч. Пристигане в Прага в 15:10 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до Карлови вари. Пристигане около 18:00 ч. Настаняване в хотел Marttel 3*. Нощувка.

7 октомври - понеделник. Закуска. Пешеходна обиколка на Карлови вари: Музеят на Ян Бехер, хотел Термал, Парка на Дворжак, Колонадите, Площада със Стария и Новия театър, хотел Пуп. Свободно време за обяд. Отпътуване за замъка Локет /на 9 км/ - един от най-известните замъци в Чехия, на възраст над 800 години. Внушителните му каменни стени се извисяват над живописния завой на река Охра. Свободно време за обяд в известната бирария Св.Флориан. Замъкът е седалище на крале и благородници и е охранявал търговския път към Бавария. По време обиколката в замъка ще видите: автентичен местен порцелан, оръжия, запазени стенни рисунки и др. Градчето Локет получава грамота, с която му се разрешава да произвежда бира още през 14 век, а традицията е съхранена и днес, затова в Локет може да се опита автентична бира, направена изцяло от естествени суровини. Градчето е съхранило своята средновековна атмосфера. От Средните векове в него са запазени: църквата на Св.Вацлав, параклиса на Св.Ана и колоната на чумата. Нощувка.

8 октомври - вторник. Закуска. Отпътуване с влак за замъка Бечов на Теплоу /на 23 км/, пленяващ със своето водно огледало, средновековен интериор и с интересната история, свързана с мощите на Св.Маур, които са на второ място по значимост за чехите след Чешкото съкровище, съхранявано в Св.Вит. Разглеждане на експозицията /около час/. Връщане в Карлови вари. По желание: Разходка в луксозната вилна част с православната църква Св.Св.Петър и Павел и изкачване с минижелезницата до кула Диана, от чиято тераса се открива живописна панорама към цялата местност /билет за железницата - 150 крони двупосочно/. Свободно време. Нощувка.

9 октомври - сряда. Закуска. Отпътуване за Марианске лазне, кратка разходка във втората СПА перла на Чехия. Посещение на Бохеминиума - най-известният парк с миниатюри в Чехия. Сред красива горска местност са разположени над 70 макета на най-значимите чешки забележителности: замъци, кули, колонади и др. Отпътуване за Чешке Будейовице - южната столица на Чехия /210 км/. Настаняване в хотел Savoy 4*, централно разположен. Свободно време за разходка до площада на града. Нощувка.

10 октомври - четвъртък. Закуска. Отпътуване за Чешки Крумлов /30 км/. Разглеждане на градините на замъка. Посещение на замъка Чешки Крумлов, един от най-красивите градове на Чехия и паметник на ЮНЕСКО. Едночасова обиколка с местен екскурзовод: апартаментите от времето на барока и Ренесанса, залата със Златната колесница, Балната зала, изписана със 131 изображения в карнавални костюми и др. Свободно време за обяд в града. Отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу, признат за седми по красота в света. Обиколка на замъка: представителните апартаменти на фамилия Шверценберг, пищно украсени с уникални дърворезби, витражи и полюлеи, сутрешната приемна, работния кабинет, библиотеката, чайната гостна, ловната трапезария и др. Отпътуване за Прага /170 км/. Настаняване в хотел Centre Plaza 3*, централно разположен. Нощувка.

11 октомври - петък. Закуска. Пешеходна екскурзия в Мала Страна /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видите Страховския манастир с най-старата църковна библиотека в Европа, Лоретата с уникалното Пражко слънце, Пражката крепост - емблема на Прага с вътрешните дворове, катедралата Св. Вит /отвън/, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Карловия мост. Свободно време. Нощувка.

12 октомври - събота. Закуска. Пешеходна обиколка на Стария град на Прага: улица На Пришкопи, която разделя Стария и Новия град, Кметството с Барутната кула, улица Целетна с кубичната къща на Гочаар и Ориент кафе, Плодовия пазар със Ставовския театър, Карловият университет. Продължаване по тесните улички към еврейския квартал, базиликата Св.Яков, църквата Св.Богородица Тинска, Площада на Стария град с астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

13 октомври - неделя. Закуска. Освобождаване на стаите, оставяна на багаж в стая за съхранение на багаж. Пешеходна разходка с местeн екскурзовод /1,5 ч/ до Вишехрад - крепост от 10 век, разположена на живописна скала над река Вълтава, от която се открива възхитителна гледка към града. По време на разходката ще видите: катедралата Св. Петър и Павел, Леополдовата порта, ротондата Св. Мартин, статуите на Мисълбек, паметника на Св. Вацлав, Каменната колона на Дявола, с която е свързана интересна легенда. Връщане в хотела /необходимо е ползване на градски транспорт/. Свободно време. Трансфер до летище. Излитане за Прага с полет на България еър в 16:00 ч. пристигане в 19:15 ч. във Варна.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:

Хотел Marttel 3* в Карлови вари - 1000 м от хотел Термал 4*, в тихата паркова зона на курорта.
В хотела:безплатен безжичен интернет, 24 часа рецепция, ресторант.
В стаите: 14 кв.м, отопление, минибар, плоскоекранен телевизор със сателитни канали,сешоар, трето легло - нормално легло.

Хотел Savoy 4* в Чешке Будейовице - луксозен хотел с чудесно разположение в историческия център на Чешке Будейовице.
В хотела: 24 часа рецепция, обменно бюро, ресторант, безжичен интернет
В стаите: звукоизолация, минибар,телевизор, сешоар, сейф, безплатен безжичен интернет.

Хотел Centre Plaza 3* в Прага
С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova, на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф - по заявка.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Часове на полетите:
06 октомври 2024. Варна - Прага в 14:05 ч, кацане в 15:10 ч.
13 октомври 2024. Прага - Варна 16:00 ч, кацане в 19:15 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията.

Условия за записване: 30% депозит на турист при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 12 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,следващ записването до 21 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 20 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Оферти от Варна - Чехия |  Оферти от Варна - Прага

Избрани оферти