Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА - КОЛЕДНИ БАЗАРИ - ПЕТДНЕВНА

Номер на оферта

/

232892

Дати & цени

24 ноември 2023 г. - Цена от 1212 лв.
16 декември 2023 г. - Цена от 1218 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО“;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯТА НА МУЗЕИТЕ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет с включен ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг и летищни такси, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводско обслужване на български език. Лети се с авиокомпания „Аустриан еърлайнз”. Възможност за посещение на традиционните коледни базари на Виена.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

24.11.2023 - 28.11.2023

Хотел Ibis Mariahilf***
Цена на човек в двойна стая: 1228 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1543 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1205 лв.

Хотел Terminus**
Цена на човек в двойна стая: 1212 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1455 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1193 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1159 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1189 лв.

Хотел Admiral***
Цена на човек в двойна стая: 1228 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1486 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1208 лв.
цена на четвърти възрастен в стая : 1208 лв
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1175 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1205 лв.

16.12.2023 - 20.12.2023

Хотел Ibis Mariahilf***
Цена на човек в двойна стая: 1218 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1480 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1195 лв.

Хотел Terminus**
Цена на човек в двойна стая: 1241 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1394 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1222 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1189 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1219 лв.

Хотел Admiral***
Цена на човек в двойна стая: 1257 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1422 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1237 лв.
цена на четвърти възрастен в стая : 1237 лв
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1205 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1235 лв.

ПРЕДЛАГАТ СЕ ОЩЕ ХОТЕЛИ, ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ: Austria Trend Anatol****, NH Wien City****, Palais Pertschy**** и др. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ,ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 12:45 – 13:20 - полет СофияВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа) или за разходка из коледния базар пред двореца. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание - факултативна полудневна програма „Коледно вълшебство с виенско кафе и торта“ с доплащане 74 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Осъществява се при група от минимум 10 учасника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из коледния базар пред виенското кметство - най – големият коледен базар в централна Европа, обиколката продължава покрай Бургтеатър, историческото кафене Ландман, посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо ва Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", коледния базар Фрайунг - най-стария и най-обичан от виенчани коледен базар на града, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед - по желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Свободен следобед. Вечерта - възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 69 лв. на човек. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 64 лв. за възрастни и 51 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. 18:30 ч. – трансфер до летището. 21:25 – 23:55 - полет ВиенаСофия. Възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 69 лв. на човек. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за предколеден шопинг или за самостоятелно посещение на музеи – императорските апартаменти на Хофбурга, двореца Белведере, Музея на естествената история, Албертината и пр. 18:30 ч. – трансфер до летището. 21:25 – 23:55 - полет ВиенаСофия.

Забележки: 1) Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) Възможно е през октомври 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Предколедни екскурзии - Австрия |  Предколедни екскурзии - Виена

Избрани оферти

1368 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН