Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА самолетна екскурзия -20.12.2017

Номер на оферта

/

115437

Дати & цени

Цената включва

Резервация и плащане за по-малко минута!
Онлай плащане с карта е възможно през сайта на агенцията - www.reyma.bg или чрез изпращане на линк за онлайн плащане на посочен e-mail адрес. За извършване на онлайн плащане се изисква резервационен номер. Ако нямате такъв, трябва да се свържете със служител на агенцията или да изпратите заявка за онлайн резервация на електронен адрес: info@reyma.bg.
****************************************************

Акценти:

-Най-доброто време за провеждане в кулминацията на предколедните празненства
-Водач от България!
-Перфектна организация!
-Топ хотел в центъра на Виена!
-Отличен местен екскурзовод на български език!

Промоционална цена за ранни записвания до 31.10.2017 - 799 лв, ограничени места
Стандартна цена - 899 лв

Цената включва:
1. Самолетен билет София - Виена - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.;
2. 3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3*+;
3. Панорамна автобусна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
4. Пешеходна опознавателна разходка в Стария Град на Виена
5. Посещение на двореца Шонбрун с местен лицензиран екскурзовод на български език (допълнително се заплаща входна такса с включено ползване на аудио система - 30 лв за възр./ 22 лв зa деца 6-18 г.)*;
6. Трансфери летище-хотел-летище;
7. Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
8. Водач по време на пътуването и престоя

*Входната такса за Шонбрун се заплаща в България.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии:
1. Пешеходен тур "Хофбург и Императорската съкровищница": 40 лв на човек при мин. 10 записани туристи с местен екскурзовод на български език (на място се заплаща входна такса: 9 € - при над 10 плащащи туристи или 12 € - при под 10 плащащи туристи. За деца и младежи до 19 години входът е безплатен)

2. Целодневна автобусна екскурзия до Братислава: 95 лв при минимум 15 записани туристи с местен екскурзовод на български език.

3. Полудневна автобусна екскурзия „Виенската гора и Баден“ с посещение на подземното езеро Зеегроте: 89 лв на човек при мин. 15 записани туристи с местен екскурзовод на български език и включена входна такса за подземното езеро Seegrote.

4. Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус Цена: Кат. A - 65 евро/ Кат. B - 55 евро; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет за концерт в избраната категория, такса резервация

4. Вечерен тематичен круиз по Дунав - 48 евро на човек (18:30-21:30 ч.) (Цената включва: круиз по р. Дунав с музика на живо, вечеря на блок-маса (предястия, супа, топли ястия и десерти).

5. Входна такса за двореца Шонбрун /заплаща се в България/: 30 лв за възрастен; 22 лв за деца до 17,99 г.


Разходи за градски транспорт - 2.20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13.30 EUR (карта за 48 часа) или 16,50 EUR (карта за 72 часа) - на място;

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА - хотел в центъра на Виена
самолетна екскурзия с водач от България
Време за подаръци...
Дата: 20.12.-23.12.2017

Ранни записвания до 31.10.2017 - 799 лв
Стандартна цена - 899 лв

ПРОГРАМА

1 ден – 20.12.2017 (сряда)
Среща на летище София и отпътуване за Виена с директен полет на австрийски авиолинии в 11:05 ч. Пристигане във Виена. Панорамна автобусна екскурзия на Виена с местен екскурзовод на български език - ще ви запознаем с най-емблематичните забележителности на Виена: Къщата на Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната цветна фасада и неправилните си форми - кратка пауза за снимки или за посещение на "Hundertwasser Village" - бутиковата галерия, построена в стила на художника. Автобусната обиколка ще продължи към един от символите на Виена - Виенското колело (разположено в големия парк Пратер), покрай река Дунав и малките пристанища на круизните кораби, по булевард Рингщрасе, който опасва Стара Виена с разположените от двете му страни впечатляващи сгради на най-старата концертна зала Kursalon в градския парк, Виенската опера, дворцовия комплекс "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, музеите-близнаци - на Изящното изкуство и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството в стил неоготика, императорския театър, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche, Университета, Борсата и други. Следва бароковата църква Карлскирхе, Виенската филхармония с прочутата Златна зала и техническия университет, разположени на площад Karlsplazt. Ще се разходим в градините на прочутия бароков дворец Белведере - една от най-впечатляващите сгради на Виена, бивша резиденция на великия пълководец - принц Евгений Савойски, а днес - картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт.
Настаняване.
Свободно време или по желание:
Пешеходна разходка в центъра на Стара Виена - водачът на групата ще ви ориентира в района около хотела и в центъра на Стария Град и ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт.
Нощувка.
2 ден – 21.12.2017 (четвъртък)
Закуска.
По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Хофбург и Императорската съкровищница". Дворцовият комплекс "Хофбург" е бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент. В комплекса се намират дворцовата градина с къщата на пеперудите и паметника на Моцарт, впечатляващите сгради на Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета и испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус. Ще посетим Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхранява най-значимата колекция от светски и църковни съкровища, свързани с повече от хиляда години от историята на Европа - короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света.

Свободно време.

Идеи за свободното време: Можете да разгледате самостоятелно многобройните Коледни базари - на Rathhausplatz, Freyung или Spittelberg или да посетите един от най-големите аутлет центрове в близост до Виена - Pandorf /на около 30 мин. с шатъл бус/ или шопинг център Shopping City S?d, намиращ се на около 1 час с влакче от операта или на около 30 мин. с шатъл бус/.
По желание /с доплащане/: Класически концерт по произведения на Моцарт и Щраус с начало 20.15 ч.
Нощувка.

3 ден – 22.12.2017 (петък)
Закуска.
По желание /с доплащане/: Целодневна екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историческия център на града: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата „Св. Мартин“ – свидетел на десетки коронации на кралски особи, старото кметство, двореца на архиепископите.
По желание /с доплащане/: Вечеря на круизен кораб по река Дунав с тематична музика на живо.
Нощувка.

4 ден – 23.12.2017 (събота)
Закуска.
Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод - Шонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът в двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. Към комплекса принадлежат още панорамната площадка на Мария Терезия - “Глориет”, Къщата на палмите и най-старата в света зоологическа градина. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, Шонбрун е включен от 1996 година в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Императорската резиденция впечатлява с величието си, със запазената атмосфера от времето на Хабсбургите, както и с огромния си парк, в който по това време на годината е разположен големия Шонбрунски коледен базар.

Свободно време за самостоятелна разходка, шопинг или посещение на коледните базари на Виена или

По желание /с доплащане/: Екскурзия Виенска гора - манастира Хайлиген Кройц, подземното езеро Зеегроте и град Баден с екскурзовод на български език (Продължителност: 4 часа). По време на тази екскурзия ще се запознаете с най-интересните забележителности на юг от Виена - в района на планината Виенска гора. Изисканият курорт Баден е основан още от римляните и до ден днешен е прочут с термалните си извори. В историческия център с елегантна пешеходна зона ще разгледаме централния площад с 20-метровата чумна колона, сграда на общината в класически стил, лятната резиденция на Франц Йосиф, фонтана на Фердинад, както и къщата, в която Бетовен живее в началото на 19-ти век и където завършва прочутата си 9-та симфония. Екскурзията ще продължи през романтичната долина Хеленентал, а пътят ще ни отведе до някогашната ловна вила на Майерлинг, където през 1889 г. своята трагична гибел намират австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера. Акцент в програмата е посещението на средновековния цистерцианцки манастир „Хайлигенкройц” (от 1133 г.), където се намират гробовете на последните представители на династията Бабенберг. Ще продължим през китни селца с уникални пейзажи и ще стигнем до Зеегроте - най-голямото подземно езеро в Европа. След кратка разходка с корабче по приказно осветените галерии, ще напуснем Виенската гора, за да се завърнем обратно във Виена.

Среща пред хотела за трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет в 20:20 ч.


Хотел по програмата:
Enziana Hotel Vienna 3* - централно разположен на оживената търговска улица Rennweg, в близост до двореца Белведере и Ботаническата градина и на пешеходно разстояние от Операта и търговската Кернтнер Щрасе. В хотела: 165 стандартни двойни стаи със собствен санитарен възел, сателитна телевизия, телефон; ресторант; безплатен Wi-Fi интернет. Закуската е на бюфет. Точно пред хотела e спирката на трамвай 71, с който за по-малко от 5 минути се стига до централния площад Карлсплатц и Операта. Хотелът се намира и само на 400 м. от втората на-голяма търговска улица на Виена - Landstrasse.
В близост до хотела - магазини за хранителни стоки, кафенета, дрогерии, ресторанти.


Подробности на: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/326-avstriya/1380-predkoledna-viena-sas-samolet

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Ранни записвания 2024 - Австрия |  Ранни записвания 2024 - Виена

Избрани оферти