Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тромсьо

НОВА ГРУПА: ПРЕСЛЕДВАНЕ НА СЕВЕРНОТО

Номер на оферта

/

241081

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Виена – Тромсьо – Виена - София на AK “Austrian Airlines” с включени летищни такси в размер на 270 евро и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически;
3 нощувки в избрания от вас хотел:
Smart Hotel Tromso 3* на база нощувка със закуска;
Clarion Collection Aurora 4* на база нощувка със закуска и вечеря;
Целодневна екскурзия на град Тромсьо с включени входни такси на посещаваните обекти:
Музей на троловете;
Полярен музей;
Двупосочен билет за кабинковия лифт Fjellheisen на лифта;
Преследване на северното сияние с Electric Light Photo Cruise;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Екскурзоводско обслужване на български език по време на целия престой в Тромсьо.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Услуги, които не са упоменати в програмата, като включени;
Разходи от личен характер;
По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – между 4.5 и 5.5% от общата стойност на пакета.
ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и записват при сключване на договора.

Програма на пътуването

СофияВиена – Тромсьо – ВиенаСофия

включена целодневна екскурзия в Тромсьо
включено преследване на северното сияние с вечерен круиз из фиордите
Полярен музей; Музея на троловете; Изкачване с кабинков лифт

самолетна програма
водач на български език

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Зашеметяващото природно явление северно сияние е мечта за безброй пътешественици. Дължи се на взаимодействието между слънчевите заряди и земното магнитно поле, което причинява светлинни ефекти в атмосферата. Сред най-добрите места за наблюдение на феномена е град Тромсьо, Норвегия, познат като Портата на Арктика. Намира се до Северния полярен кръг, в район с малко светлинно замърсяване и определено има с какво да ви впечатли.
Молим, имайте предвид, че Северното сияние е природен феномен и като такъв неговото наблюдение не може да бъде гарантирано и предвидено с абсолютна точност по научен път.

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН | 20.03.2024 СофияВиена - Тромсьо
Отпътуване от София за Виена с АК „Ostrian Airlines”. Излитане от София в 05:40 ч. и кацане във Виена в 06:15 ч. Полет за Тромсо, Норвегия, в 10:25 ч. и кацане в 14:10 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.
Полярните приключения започват вечерта с Electric Light Photo Cruise /включен в цената/, който обикаля сред фиордите в района около Тромсьо в преследване на ясното звездно небе и северното сияние. Топлолюбивите участници в круиза могат удобно да изчакат във вътрешните пространства на кораба, докато се освежават с топли напитки. А най-нетърпеливите да видят северното сияние, могат да се разхождат по просторна палуба и да се наслаждават на прекрасните нощни пейзажи.
Пътуването включва: круиз в района на Тромсьо; инструкции за безопасност; водач на английски език; заснемане на борда от водачите; спасителна жилетка; топла супа, хляб и мин. вода; напитки срещу допълнително заплащане; кратка презентация и разказ за феномена полярно сияние.
Времетраене: 19:00 – 22:30 ч.

ВТОРИ ДЕН | 21.03.2024 Тромсьо
След закуска се отправяме на целодневна пешеходна екскурзия из Северната столица на Норвегия – Тромсьо /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. Разкриване на тайните на Вратата към Арктика и вековната история на района, но преди това ще се насладим на пейзажа от високо. Oтправяне към Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст. Изкачване с кабинков лифт за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди.
След прекрасната гледка на града от далече, ще му се насладим и отблизо. Спирка при най-старата къща в Тромсьо – Skansen, построена като митническа станция през 1789 г. и обградена от по-малки къщи. Кратка фотопауза. Продължаване към още една от най-старите местни сгради – Полярния музей /посещение/, която се намира в склад от 1830 г. на брега на морето. Тук групата ще се потопи във вълнуващата история на полярната морска традиция, експедициите и оцеляването по тези земи. По обед посещение на най-старата кръчма на Troms? – ?lhallen, която отваря врати през 1928 г. В миналото била популярно място за отсядане на рибари и изследователи. Някога кръчмата била изба на Macks Bryggeri – най-северната пивоварна в света. За финал разглеждане на атрактивния Музей на троловете, който потапя посетителите в магията на скандинавските народни вярвания в мистични същества.

Вечерта по желание: Aurora Dinner Cruise в преследване на северното сияние. Вечерна обиколка сред фиордите на по чаша подбрано вино и апетитни севернонорвежки кулинарни специалитети, приготвени от пресни сезонни продукти. А при късмет и благоприятни метеорологични условия, всичко това комбинирано с цветния танц на един от най-красивите природни феномени – северно сияние.
Цена: 320 лв.
Цената включва: 3-часов круиз около Тромсьо; вечеря на сет меню; водачи на английски език; вода; бар с напитки /срещу доплащане/; безплатен Wi-Fi; топли вътрешни салони
Времетраене: 19:00 - 22:30 ч.

Или Вечерно преследване на северното сияние с автобус. Вълнуващо комфортно пътуване в търсене на най-подходящите условия и локация за заснемане на очарователното оптично явление. И докато групата издирва точното място, участниците в това приключение ще научават любопитни подробности за цветната феерия в небето.
Цена: 270 лв.
Цената включва: комфортен топъл автобус; Wi-Fi; водач на английски език; професионален фотограф; топли напитки и сладкиши; професионална снимка на сиянието (по желание).
Времетраене: 17:45 – 24:00 ч
/предварително трябва да сте вечеряли, тъй като по време на тази екскурзия не се сервира вечеря/

Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 22.03.2024 Тромсьо
Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелни разходки или екскурзии срещу допълнително заплащане.
По желание: Целодневна екскурзия до Troms? Ice Domes. След закуска обиколка с екскурзовод на английски език в магическата зимна страна на чудесата Troms? Ice Domes. 90-минутно пътуване с автобус от центъра на града до ледените куполи и невероятни ледени скулптури сред високите планини в красивата долина Тамок. Всяка година скулптурите от лед изобразяват типични теми от Северна Норвегия като Северно сияние, саамска култура и арктически животни.
Свободно време за разходка сред природата с възможност за доближаване до елените в района. Възможност участниците да се стоплят около огъня и да се отпуснат в палатките лавву. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 250 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; вход и обиколка с екскурзовод на английски език; късометражен филм в леденото кино; безалкохолен леден шот
Времетраене: 10:30 - 16:00 ч.
Имайте предвид, че в Troms? Ice Domes се поддържа температура от минус 5оС, така че се облече топло.

Или по желание: Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 90-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да хвърляте ласо, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на шейна с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.
Забележка: Тази екскурзия се предлага и във вечерен вариант за същата цена, времетраене: от 17:45 до 22:30 ч.
В късния следобед връщане в хотела.

Вечерта по желание: Вечерна екскурзия с кучешки впряг. Уникална вечерна обиколка с кучешки впрягове през заснежен терен, заобиколен от невероятни планински пейзажи и живописни фиорди. При добър късмет, може магическото северно сияние да танцува над главите на включилите се в екскурзията по време на това пътешествие през арктическата нощ. Незабравимо изживяване в Camp Tamok, докъдето се стига по живописен път. След топло екипиране групата се разделя в шейни по двама и приключението започва. В зависимост от условията пътуването с кучешки впряг ще продължи до 1 час и 30 минути. Накрая хапване на топла храна в традиционна севернонорвежка обстановка около открития огън в палатка на еленовъд.
Цена: 460 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (50 минути с автобус на посока); топли напитки; торта; каране на шейна с кучешки впряг; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 17:00 - 24:00 ч.

Или по желание: Вечерна екскурзия с моторна шейна в преследване на северното сияние. Незабравимо снежно сафари в центъра Camp Tamok, започващо с 90-минутно живописно пътуване с автобус до кемпа. След екипиране и кратка инструкция за безопасност се сформират двойки и се качвате на моторните шейни. За финал успокояване на емоциите с вкусна местна храна в традиционна севернонорвежка обстановка.
Цена: 430 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на моторна шейна; екипировка; екскурзовод на английски език.
Времетраене: 17:00 – 24:00 ч

Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 23.03.2024 Тромсьо
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Тромсьо за полет до Виена в 15:00 ч. Каца в 18:40 ч. Полет от Виена до София в 21:25 ч. Каца на летище София в 23:55 ч.
=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Тромсьо |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Тромсьо |  Зима 2024 - Норвегия |  Зима 2024 - Тромсьо

Избрани оферти