Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осло

ЦЯЛА СКАНДИНАВИЯ С БЕРГЕН - самолет

Номер на оферта

/

235295

Дати & цени

25 юли 2024 - 04 август 2024 г. - Цена от 2889 лв.
15 август 2024 - 25 август 2024 г. - Цена от 2889 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20;
ОПИСАНИТЕ ОБЩО 10 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ЗВЕЗДИ;
ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МАЛМЬО;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СТОКХОЛМ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОСЛО;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СОГНЕФЬОРД, ВКЛ. БИЛЕТ ЗА КРУИЗ ПО КАНАЛА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БЕРГЕН И ХЪЛМА НА ТРОЛОВЕТЕ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГЬОТЕБОРГ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРНБОРГ СЛОТ (ВХОДНАТА ТАКСА СЕ ЗАПЛАЩА НА МЯСТО);
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОПЕНХАГЕН;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО РОСКИЛДЕ;
ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ, ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ И КОРАБЧЕТА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОРАБЧЕТО ПО СОГНЕФЬОРД;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ – ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 3 нощувки в Копенхаген, 2 нощувки в Стокхолм, 2 нощувки в Осло, 2 нощувки в Берген, 1 нощувка в Хелзингборг и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло, Согнефиорд, Берген, Гьотеборг, посещение на замъка Кронборгр възможност за разглеждане на Роскилде. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж – 1 малка чанта с размери 40x30x20 см. Вътрешните трансфери в Дания, Швеция и Норвегия се извършват с автобус.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:

25.07.2024 – 04.08.2024
15.08.2024 – 25.08.2024

Цена на човек в двойна стая - 2889 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 3685 лв.
Цена за трети възрастен - 2807 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 2699 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 2798 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18h45 – 20h30. - полет СофияКопенхаген. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта - пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Oтпътуване за Осло. Около 15:30 ч. - пристигане. Разходка по полуострова Бюгдьой – полуострова на музеите – възможност за посещение на музея Фрам (приютяващ кораба „Фрам“ на Фритюф Нансен) и музея Кон-Тики (Музеят на викингските кораби е затворен до 2027 г.) Разходка из Вигеландпарк, украсен с повече от 200 скулптури и скулптурни композиции на големия норвежки скулптор Густав Вигеланд. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска – сух пакет. 06.00 ч. – отпътуване за Согнефиорд – най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по ръкавите на фиорда – Найройфиорд и Аурландсфиорд (билетът за корабчето е включен в пакетната цена на екскурзията и не се доплаща). Продължаване към Берген – най-живописният град в Норвегия, наричан често „Вратата към фиордите“. Привечер - пристигане в Берген. Настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Хълма на троловете, разположен на около 10 км от Берген, на брега на езерото Нордас. Това странно име хълмът дължи на съпругата на световноизвестния норвежки композитор Григ. Семейството е живяло дълги години в една прекрасна бяла къща на хълма. Възможност за разходка по хълма и посещение на къщата музей на Григ. Разглеждане на Берген. Берген завладява с очарованието си на космополитен град с богато минало. Старият квартал на града – „Бриген“, е включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство. Това е кварталът, на който градът дължи и другото си прозвище – „дървеният град“ заради прекрасните дървени къщи, накацали като огърлица с разноцветни мъниста по кея на старото пристанище. Берген е едно от най-старите пристанища в Северна Европа. Днешният вид на къщите в квартала „Бриген“ е от началото на XVIII век. Разходка из квартала „Бриген“ – кея Бриген, кулата Розенкранцтарн, Хаконсхален, крепостта „Бергенхюз“, църквата „Мария Кирке“, пл „Торгет“. Свободно време. Възможност за изкачване с фуникуляр до връх Флойен (320 м), откъдето се открива прекрасна гледка към града и към околните острови (изкачването продължава около 10 мин. и цената за билет за фуникуляра, която е около 125 NOK, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Нощувка в Берген или околности.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Осло. Около 16:00 ч. – пристигане в Осло. Обиколка на Осло – крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке, Операта. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка Кронборг Слот, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. Кронборг е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Шекспир, който го избира за декор на своята трагедия „Хамлет”. Около 16.00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо, Роден, Мане); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген (стаите се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела). Възможност за екскурзия до Роскилде (с доплащане 165 лв. за възрастни и 110 лв. за деца и младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва билет с влак от Копенхаген до Роскилде и обратно, такса за вход в катедралата, такса за вход в Музея на викингските кораби, водач-придружител на български език; организира се при група от минимум 15 участника). Роскилде е първата столица на Дания. Градът е разположен на Роскилдефьорд, на 30 км от Копенхаген и е известен, освен с живописното си разположение в близост от два от най-големите датски фьорда – Роскилдефьорд и Исефьорд, с катедралата си и с единствения в Дания музей на викингските кораби. Катедралата на Роскилде, която е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, е символ на славната история на датското кралство и приютява гробовете на всички крале на Дания от началото на XV век насам. Музеят на викингските кораби излага 5 оригинални викингски кораба, открити на дъното на Роскилдефьорд, известни в целия свят. Музеят е особено интересен, заради синхрона, което се получава, между изложените експонати и създадената интерактивна среда. 18h30 – трансфер до летището. 21h55 – 01h35 (+1) - полет КопенхагенСофия.

Доплащане за чекиран багаж (цената подлежи на препотвърждение):
- до 10 кг в две посоки: 244 лв;
- до 20 кг в две посоки: 370 лв.

Доплащане за съседни места в самолета в двете посоки (цената подлежи на препотвърждение): 70 лв.

Забележки: 1) Съветваме Ви да имате банкови карти, както и да си осигурите от България известно количество местна валута – датски, шведски и норвежки крони; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) Възможно е да се въведе заплащането на сити-такса от порядъка на 2 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Осло |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Осло |  Лято в чужбина - Норвегия |  Лято в чужбина - Осло

Избрани оферти