Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тромсьо

ПРЕСЛЕДВАНЕ НА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ В ТРОМСЬО, НОРВЕГИЯ - НОЕМВРИ 2024

Номер на оферта

/

241941

Дати & цени

02 ноември 2024 - 06 ноември 2024 г. - Цена от 2730 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Мюнхен – Тромсьо – Франкфурт - София на AK Lufthsnsa с включени летищни такси в размер на 467 лв и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически;
4 нощувки в избрания от вас хотел:
- Smart Hotel Tromso 3* на база нощувка със закуска;
- Clarion Collection Aurora 4* на база нощувка със закуска и вечеря;
Посещение на Magic Ice Bar с включени Welcome drink, сервирана в ледена чаша, зимно пончо и ръкавици;
Целодневна екскурзия на град Тромсьо с включени входни такси на посещаваните обекти:
- Музей на троловете;
- Полярен музей;
- Арктическа катедрала;
- Кабинков лифт;
Electric Light Photo Cruise;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Водач на групата от България.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Услуги, които не са упоменати в програмата, като включени;
Разходи от личен характер;
По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – между 4.5 и 5.5% от общата стойност на пакета.
ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и записват при сключване на договора.

Програма на пътуването

Пътуване до Портата на Арктика
5 дни / 4 нощувки
Период:
02 - 06 ноември 2024

СофияМюнхен – Тромсьо – ФранкфуртСофия

обзорна екскурзия в Тромсьо
Electric Light Photo Cruise
посещение на Magic Ice Bar; Полярен музей; Музея на троловете;
Арктическа катедрала; Изкачване с кабинков лифт
самолетна програма
водач на български език


Северното сияние, още Aurora Borealis, е феномен, който се дължи на взаимодействието между слънчевите заряди и земното магнитно поле. То причинява светлинни ефекти в атмосферата, осигуряващи неповторимо шоу в небето. Всеки, имал късмета да се наслади на тази прекрасна цветна феерия, определя преживяването като неповторимо.
Най-подходящият сезон за наблюдение на северното сияние е от септември до април. През този период нощите са по-дълги и има по-голям шанс за ясно небе, което е от съществено значение за поява на сияние. А едно от най-добрите места за подобно изживяване е Портата на Арктика – град Тромсьо, в Норвегия.
Каним ви на едно вълнуващо преследване на северното сияние през ноември, за да преживеем заедно емоцията от напрегнатото очакване на разноцветните небесни воали. Заедно с това ще повдигнем също и завесата на впечатляващо богата местна саамска култура и история на района.

Молим, имайте предвид, че Северното сияние е природен феномен и като такъв неговото наблюдение не може да бъде гарантирано и предвидено с абсолютна точност по научен път.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН | 02.11.2024 СофияМюнхен – Тромсьо
Отпътуване от София за Мюнхен с АК Lufthansa. Излитане от София в 06:10 ч. и кацане в Мюнхен в 07:10 ч. Полет за Тромсо, Норвегия, в 09:00 ч. и кацане в 12:40 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.
Полярните приключения започват привечер с посещение на леден бар в „сърцето“ на Тромсьо - Magic Ice Bar. Място, което изумява с подробности за живота в Арктическия кръг. Фантастично пътуване сред прекрасната експозиция от ледени скулптури и инсталации, с възможност за почерпка с класно питие.
По желание: Aurora Dinner Cruise в преследване на северното сияние. Вечерна обиколка сред фиордите на по чаша подбрано вино и апетитни севернонорвежки кулинарни специалитети, приготвени от пресни сезонни продукти. А при късмет и благоприятни метеорологични условия, всичко това комбинирано с цветния танц на един от най-красивите природни феномени – северно сияние.
Цена: 320 лв.
Цената включва: 3-часов круиз около Тромсьо; вечеря на сет меню; водачи на английски език; вода; бар с напитки /срещу доплащане/; безплатен Wi-Fi; топли вътрешни салони
Времетраене: 19:00 - 22:30 ч.
Връщане в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН | 03.11.2024 Тромсьо
След закуска се отправяме на целодневна пешеходна екскурзия из Северната столица на Норвегия – Тромсьо /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. Разкриване на тайните на Вратата към Арктика и вековната история на района. Тромсьо е оживен малък град с интензивен градски и приобщаващ нощен живот, интересна история, забележителна култура, вкусна храна и прекрасна природа.
Обиколката преминава през очарователния център, основан през 1795 г. на остров Тромсьой, и започва с единствената дървена църква в Норвегия – Tromso Cathedral. Следва посещение на Музея на троловете, който потапя посетителите в магията на скандинавските народни поверия в мистични същества. Следва най-добре запазеният тюленов кораб в Норвегия, собственост на университетския музей Тромсьо - MS Polstjerna /отвън/. Продължаване към още една от най-старите местни сгради – Полярния музей /посещение/, която се намира в склад от 1830 г. на брега на морето. Тук групата ще се потопи във вълнуващата история на полярната морска традиция, експедициите и оцеляването по тези земи. Следва спирка при най-старата къща в Тромсьо – Skansen, построена като митническа станция през 1789 г. и обградена от по-малки къщи. Кратка фотопауза.
Oтправяне към Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст. Изкачване с кабинков лифт* за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди.
*Лифтената станция работи до 00:00 ч.

Вечерта по желание: Вечерно преследване на северното сияние с автобус. Вълнуващо комфортно пътуване в търсене на най-подходящите условия и локация за заснемане на очарователното оптично явление. И докато групата издирва точното място, участниците в това приключение ще научават любопитни подробности за цветната феерия в небето.
Цена: 270 лв.
Цената включва: комфортен топъл автобус; Wi-Fi; водач на английски език; топли напитки и сладкиши.
Времетраене: 17:45 – 24:00 ч /продължителност между 5 и 8 часа. Конкретният маршрут се определя непосредствено преди отпътуване с автобуса.
Индивидуално осигуряване на храна, тъй като по време на тази екскурзия не се сервира вечеря.

Или по желание: Вечерна екскурзия с моторна шейна в преследване на северното сияние. Незабравимо снежно сафари в центъра Camp Tamok, започващо с 90-минутно живописно пътуване с автобус до кемпа. След екипиране и кратка инструкция за безопасност се сформират двойки и се качвате на моторните шейни. За финал успокояване на емоциите с вкусна местна храна в традиционна севернонорвежка обстановка.
Цена: 420 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; каране на моторна шейна; екипировка; екскурзовод на английски език.
Времетраене: 17:00 – 24:00 ч
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 04.11.2024 Тромсьо
Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелни разходки или екскурзии срещу допълнително заплащане.
По желание: Целодневна екскурзия до Troms? Ice Domes. След закуска обиколка с екскурзовод на английски език в магическата зимна страна на чудесата Troms? Ice Domes. 90-минутно пътуване с автобус от центъра на града до ледените куполи и невероятни ледени скулптури сред високите планини в красивата долина Тамок. Всяка година скулптурите от лед изобразяват типични теми от Северна Норвегия като Северно сияние, саамска култура и арктически животни.
Свободно време за разходка сред природата с възможност за доближаване до елените в района. Възможност участниците да се стоплят около огъня и да се отпуснат в палатките лавву. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 250 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; вход и обиколка с екскурзовод на английски език; късометражен филм в леденото кино; безалкохолен леден шот
Времетраене: 10:30 - 16:00 ч.
Имайте предвид, че в Troms? Ice Domes се поддържа температура от минус 5оС, така че се облече топло.

Или по желание: Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 90-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; обиколка на района с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.
Забележка: Тази екскурзия се предлага и във вечерен вариант за същата цена, времетраене: от 17:45 до 22:30 ч.
В късния следобед връщане в хотела.

Вечерта: Electric Light Photo Cruise /включен в цената/, който обикаля сред фиордите в района около Тромсьо в преследване на ясното звездно небе и северното сияние. Топлолюбивите участници в круиза могат удобно да изчакат във вътрешните пространства на кораба, докато се освежават с топли напитки. А най-нетърпеливите да видят северното сияние, могат да се разхождат по просторна палуба и да се наслаждават на прекрасните нощни пейзажи.
Включва: круиз в района на Тромсьо; инструкции за безопасност; водач на английски език; заснемане на борда от водачите; спасителна жилетка; топла супа, хляб и мин. вода; напитки срещу допълнително заплащане; кратка презентация и разказ за феномена полярно сияние.
Времетраене: 19:00 – 22:30 ч.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 05.11.2024 Тромсьо
След закуска, свободно време или по желание допълнителна екскурзия.
По желание: Полудневно забавно приключение с кучешки впряг. Кучешката шейна е била използвана от векове в целия арктически регион, главно за пътуване, лов и транспорт, а сега можете да вземете участие в тази историческа и културна забавна дейност. Необичайно изживяване, което започва с 50-минутно пътуване до лагера в Breivikeidet, разположен в живописна долина близо до морето. И спокойно, нямате нужда от предишен опит! След разходката с кучешки впряг ви очакват топла напитка и вкусна торта около лагерния огън.
Цена: 420 лв
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (50 минути с автобус на посока); топли напитки; торта; каране на шейна с кучешки впряг; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.

ПЕТИ ДЕН | 06.11.2024 Тромсьо – Виена - София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Тромсьо за полет до Франкфурт в 14:45 ч. Каца в 18:15 ч. Полет от Франкфурт до София в 19:20. Каца на летище София в 22:35.

Допълнителна информация

Ранни записвания до 31.05.2024 г.
НАСТАНЯВАНЕ SmartHotel 3* Clarion 4*
Възрастен в двойна стая 2730 лв 3250 лв
Възрастен в единична стая 3030 лв 3970 лв

Стандартни цени
НАСТАНЯВАНЕ SmartHotel 3* Clarion 4*
Възрастен в двойна стая 2930 лв 3450 лв
Възрастен в единична стая 3230 лв 4170 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ЧОВЕКА.

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Тромсьо |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Тромсьо |  Зима 2024 - Норвегия |  Зима 2024 - Тромсьо

Избрани оферти