Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тромсьо

ПРЕСЛЕДВАНЕ НА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ В ТРОМСЬО, НОРВЕГИЯ - НОЕМВРИ 2024

Номер на оферта

/

241941

Дати & цени

06 ноември 2024 - 10 ноември 2024 г. - Цена от 2930 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Мюнхен – Тромсьо – Франкфурт - София на AK Lufthsnsa с включени летищни такси в размер на 467 лв и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически;
4 нощувки в избрания от вас хотел:
- Smart Hotel Tromso 3* на база нощувка със закуска;
- Clarion Collection Aurora 4* на база нощувка със закуска и вечеря;
Посещение на Magic Ice Bar с включени Welcome drink, сервирана в ледена чаша, зимно пончо и ръкавици;
Целодневна екскурзия на град Тромсьо с включени входни такси на посещаваните обекти:
- Музей на троловете;
- Полярен музей;
- Арктическа катедрала;
- Кабинков лифт;
Electric Light Photo Cruise;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Водач на групата от България.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Услуги, които не са упоменати в програмата, като включени;
Разходи от личен характер;
По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – между 4.5 и 5.5% от общата стойност на пакета.
ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и записват при сключване на договора.

Програма на пътуването

Пътуване до Портата на Арктика
5 дни / 4 нощувки
Период:
06 - 10 ноември 2024

СофияМюнхен – Тромсьо – ФранкфуртСофия

обзорна екскурзия в Тромсьо
Electric Light Photo Cruise
посещение на Magic Ice Bar; Полярен музей; Музея на троловете;
Арктическа катедрала; Изкачване с кабинков лифт
самолетна програма
водач на български език


Северното сияние, още Aurora Borealis, е феномен, който се дължи на взаимодействието между слънчевите заряди и земното магнитно поле. То причинява светлинни ефекти в атмосферата, осигуряващи неповторимо шоу в небето. Всеки, имал късмета да се наслади на тази прекрасна цветна феерия, определя преживяването като неповторимо.
Най-подходящият сезон за наблюдение на северното сияние е от септември до април. През този период нощите са по-дълги и има по-голям шанс за ясно небе, което е от съществено значение за поява на сияние. А едно от най-добрите места за подобно изживяване е Портата на Арктика – град Тромсьо, в Норвегия.
Каним ви на едно вълнуващо преследване на северното сияние през ноември, за да преживеем заедно емоцията от напрегнатото очакване на разноцветните небесни воали. Заедно с това ще повдигнем също и завесата на впечатляващо богата местна саамска култура и история на района.

Молим, имайте предвид, че Северното сияние е природен феномен и като такъв неговото наблюдение не може да бъде гарантирано и предвидено с абсолютна точност по научен път.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН | 06.11.2024 СофияМюнхен – Тромсьо
Отпътуване от София за Франкфурт с АК Lufthansa. Излитане от София в 06:00 ч. и кацане във Франкфурт в 07:40 ч. Полет за Тромсо, Норвегия, в 12:30 ч. и кацане в 16:05 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.
Полярните приключения започват привечер с посещение на леден бар в „сърцето“ на Тромсьо - Magic Ice Bar. Място, което изумява с подробности за живота в Арктическия кръг. Фантастично пътуване сред прекрасната експозиция от ледени скулптури и инсталации, с възможност за почерпка с класно питие.
По желание: Aurora Dinner Cruise в преследване на северното сияние. Вечерна обиколка сред фиордите на по чаша подбрано вино и апетитни севернонорвежки кулинарни специалитети, приготвени от пресни сезонни продукти. А при късмет и благоприятни метеорологични условия, всичко това комбинирано с цветния танц на един от най-красивите природни феномени – северно сияние.
Цена: 320 лв.
Цената включва: 3-часов круиз около Тромсьо; вечеря на сет меню; водачи на английски език; вода; бар с напитки /срещу доплащане/; безплатен Wi-Fi; топли вътрешни салони
Времетраене: 19:00 - 22:30 ч.
Връщане в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН | 07.11.2024 Тромсьо
След закуска се отправяме на целодневна пешеходна екскурзия из Северната столица на Норвегия – Тромсьо /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. Разкриване на тайните на Вратата към Арктика и вековната история на района. Тромсьо е оживен малък град с интензивен градски и приобщаващ нощен живот, интересна история, забележителна култура, вкусна храна и прекрасна природа.
Обиколката преминава през очарователния център, основан през 1795 г. на остров Тромсьой, и започва с единствената дървена църква в Норвегия – Tromso Cathedral. Следва посещение на Музея на троловете, който потапя посетителите в магията на скандинавските народни поверия в мистични същества. Следва най-добре запазеният тюленов кораб в Норвегия, собственост на университетския музей Тромсьо - MS Polstjerna /отвън/. Продължаване към още една от най-старите местни сгради – Полярния музей /посещение/, която се намира в склад от 1830 г. на брега на морето. Тук групата ще се потопи във вълнуващата история на полярната морска традиция, експедициите и оцеляването по тези земи. Следва спирка при най-старата къща в Тромсьо – Skansen, построена като митническа станция през 1789 г. и обградена от по-малки къщи. Кратка фотопауза.
Oтправяне към Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст. Изкачване с кабинков лифт* за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди.
*Лифтената станция работи до 00:00 ч.

Вечерта по желание: Вечерно преследване на северното сияние с автобус. Вълнуващо комфортно пътуване в търсене на най-подходящите условия и локация за заснемане на очарователното оптично явление. И докато групата издирва точното място, участниците в това приключение ще научават любопитни подробности за цветната феерия в небето.
Цена: 270 лв.
Цената включва: комфортен топъл автобус; Wi-Fi; водач на английски език; топли напитки и сладкиши.
Времетраене: 17:45 – 24:00 ч / продължителност между 5 и 8 часа. Конкретният маршрут се определя непосредствено преди отпътуване с автобуса.
Индивидуално осигуряване на храна, тъй като по време на тази екскурзия не се сервира вечеря.

Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 08.11.2024 Тромсьо
Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелни разходки или екскурзии срещу допълнително заплащане.
По желание: Целодневна екскурзия до Troms? Ice Domes. След закуска обиколка с екскурзовод на английски език в магическата зимна страна на чудесата Troms? Ice Domes. 90-минутно пътуване с автобус от центъра на града до ледените куполи и невероятни ледени скулптури сред високите планини в красивата долина Тамок. Всяка година скулптурите от лед изобразяват типични теми от Северна Норвегия като Северно сияние, саамска култура и арктически животни.
Свободно време за разходка сред природата с възможност за доближаване до елените в района. Възможност участниците да се стоплят около огъня и да се отпуснат в палатките лавву. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 250 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; вход и обиколка с екскурзовод на английски език; късометражен филм в леденото кино; безалкохолен леден шот
Времетраене: 10:30 - 16:00 ч.
Имайте предвид, че в Troms? Ice Domes се поддържа температура от минус 5оС, така че се облече топло.

или Арктическо сафари за наблюдение на китове
Крайбрежието на Северна Норвегия предлага не само прекрасни арктически пейзажи, но и пленителни морски обитатели като внушителните китове. Целодневен круиз, който разгръща цялата красота на дивата природа и животни в естествените им местообитания. Приключенците ще тръгнат сред островите и фиордите около Тромсьо по следите на китовете, за да се насладят на тяхното величие.
Цена: 320 лв.
Цената включва: просторен круизен кораб; топъл салон с панорамни прозорци; няколко вътрешни палоби; кафе и чай; топли костюми.
Доплащане по желания за топла сума на борда на кораба: 30 лв.
Времетраене: 08:00 - 17:00 ч. / около 9 часа, но варира в заисимост от локацията на китовете/. Моля да се има предвид, че екипажа на кораба прави всичко възможно да намери и локализира китове, за да бъдат видени, но като всяко природно явление не може да бъде гарантирано на 100 %/.

Или вечерта по желание: Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 45-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/ яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (45 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; обиколка на района с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 18:00 - 22:30 ч.
Забележка: Тази екскурзия се предлага и във вечерен вариант за същата цена, времетраене: от 17:45 до 22:30 ч.
Връщане в хотела.

Вечерта: Electric Light Photo Cruise /включен в цената/, който обикаля сред фиордите в района около Тромсьо в преследване на ясното звездно небе и северното сияние. Топлолюбивите участници в круиза могат удобно да изчакат във вътрешните пространства на кораба, докато се освежават с топли напитки. А най-нетърпеливите да видят северното сияние, могат да се разхождат по просторна палуба и да се наслаждават на прекрасните нощни пейзажи.
Включва: круиз в района на Тромсьо; инструкции за безопасност; водач на английски език; заснемане на борда от водачите; спасителна жилетка; топла супа, хляб и мин. вода; напитки срещу допълнително заплащане; кратка презентация и разказ за феномена полярно сияние.
Времетраене: 19:00 – 22:30 ч.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 09.11.2024 Тромсьо
След закуска, свободно време или по желание допълнителна екскурзия.
По желание: Полудневно забавно приключение с кучешки впряг. Кучешката шейна е била използвана от векове в целия арктически регион, главно за пътуване, лов и транспорт, а сега можете да вземете участие в тази историческа и културна забавна дейност. Необичайно изживяване, което започва с 50- минутно пътуване до лагера в Breivikeidet, разположен в живописна долина близо до морето. И спокойно, нямате нужда от предишен опит! След разходката с кучешки впряг ви очакват топла напитка и вкусна торта около лагерния огън.
Цена: 420 лв
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (50 минути с автобус на посока); топли напитки; торта; каране на шейна с кучешки впряг; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.

Или по желание: Екскурзия с еленски впряг. Вълнуваща среща с величествените елени, хилядолетната култура и традиции на местните саами сред пленителните зимни картини в района на долината Тамок. 90-минутно пътуване до едноименния кемп, където след като се екипирате топло, поемате с еленски впряг из района. След преживяването с шейните ще имате възможност да храните елени, да се насладите на безброй истории за някогашните обитатели на тези земи. След обиколката се сервира традиционна норвежка супа/ яхния (зеленчуци с месо или риба), вкусен хляб и топли напитки.
Цена: 395 лв.
Цената включва: двупосочен трансфер с автобус (90 минути с автобус на посока); супа или яхния; топли напитки; обиколка на района с еленски впряг; хранене на елени; екипировка; екскурзовод на английски език
Времетраене: 10:00 - 14:30 ч.
Забележка: Тази екскурзия се предлага и във вечерен вариант за същата цена, времетраене: от 17:45 до 22:30 ч.
В късния следобед връщане в хотела.

ПЕТИ ДЕН | 10.11.2024 Тромсьо – Франкфурт - София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Тромсьо за полет до Франкфурт в 14:45 ч. Каца в 17:50 ч. Полет от Франкфурт до София в 19:10. Каца на летище София в 22:25.

Допълнителна информация

Стандартни цени
НАСТАНЯВАНЕ SmartHotel 3* Clarion 4*
Възрастен в двойна стая 2930 лв 3450 лв
Възрастен в единична стая 3230 лв 4170 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ЧОВЕКА.

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Тромсьо |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Тромсьо |  Зима 2024 - Норвегия |  Зима 2024 - Тромсьо

Избрани оферти