Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буенос Айрес

Патагония, Буенос Айрес, Ушуая – величието на дивата природа

Номер на оферта

/

240722

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Буенос Айрес - София с вкл. 7 кг ръчен багаж и 20 кг чекиран багаж /с прекачване в Рим/
Самолетен билет Буенос Айрес - Ел Калафате с вкл 8 кг ръчен багаж и 15 кг чекиран багаж
Самолетен билет Ел Калафате - Ушуая с вкл. 8 кг ръчен багаж и 15 кг чекиран багаж
Самолетен билет Ушуая - Буенос Айрес вкл. 8 кг ръчен багаж и 15 кг чекиран багаж
Летищни такси
2 нощувки със закуска в Буенос Айрес в хотел 4*
5 нощувки със закуска в Ел Калафате в хотел 4*
2 нощувки със закуска в Ушуая в хотел 4*
Полудневна туристическа обиколка на Буенос Айрес
Целодневна екскурзия до национален парк Лос Гласиарес и ледника Перито Морено с вкл. обяд
Целодневна приключение с кораб до Gourmet Glaciers с вкл. обяд
Целодневна до Ел Чалтен с вкл. обяд
Полудневна обиколка с лодка по течението на протока Бийгъл
Целодневна екскурзия в национален парк Tierra del Fuego + билет за влак до "Края на света" с вкл. обяд
Вечеря в традиционен местен ресторант в Ел Калафате
Вечеря с Танго шоу в Буенос Айрес
Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
Водач на български език

Цената не включва

Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Програма на пътуването

Патагония, Буенос Айрес, Ушуая – величието на дивата природа

12 дни / 9 нощувки

ДАТА: 11.04.2024 – 22.04.2024 - последни места

ЦЕНА на човек в двойна стая – ранни записвания: 4 290 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Буенос Айрес /11.04.2024/
Среща на летище София и полет за Буенос Айрес.

ДЕН 2: Буенос Айрес /12.04.2024/
Пристигаме на летището в Буенос Айрес. Трансфер до хотела и ранно настаняване.
Закуска и време за почивка.
Ранен следобед ще направим полудневна обиколка на аржентинската столица Буенос Айрес /вкл. в пакетната цена/. Започваме с емблемата на града - основания от италиански имигранти квартал Ла Бока /La Boca/. Цветните старинни къщи, малките улички, заведенията, музиката и тангото. Панаир за сетивата!

Ще се разходим по улица Caminito, считана за родното място на тангото. Ще продължим към стадион Естадио Алберто Х, по-известен с името Ла Бомбонера - дом на най-известния аржентински футболен отбор Бока Хуниорс. Любимият отбор на Диего Марадона.

Следва посещение на центъра на града с Площад Майо /Plaza de Mayo/, където се намират сградата на Президентството, наричана още "Розовата къща", модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната и една от малкото запазени сгради от 18. век, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо /Avenida de Mayo/, където се помещава Сената /Парламента на Аржентина/, известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19. век. Обиколката продължава към булевард 9 юли /Avenida 9 de julio/, който е и най-широкият булевард в света, с известния Обелиск - символ на града.
Следва спирка в eдин от най-престижните квартали - Риколета, изграден във френски стил, където се намират множество музеи. Посещение на историческото гробище на Риколета - музей на открито, в който са намерили вечен покой известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон.
Обиколката завършва с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата - книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid, построена през далечната 1919 г. като театър - Teatro Gran Splendid.


Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 3: Буенос Айрес - Ел Калафате /13.04.2024/
Закуска. Трансфер до летището и полет за Ел Калафате. Скрит в провинцията Санта Крус, Ел Калафате ще ни разкрие невероятна симфония от ледници, планини и езера.
От тук започва пътешествието ни, наречено Патагония! Място на необятни територии и контрасти. Място, където се докосват величието на земята и небето. Едно от най-величествените места създадени от природата!
Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време и вечеря в традиционен местен ресторант - La Tablita /вкл. в пакетната цена/.
Нощувка.

ДЕН 4: Перито Морено /14.04.2024/
Закуска. Предстои ни необикновен ден! Ден, който ще ни "подари" много спомени.
Отправяме се на целодневна екскурзия до национален парк Лос Гласиарес /Parque Nacional Los Glaciares/, за да се докоснем до величието на Перито Морено.

Симпатичното и звучното име Перито Морено се дължи на аржентинския специалист и учен Франциско Морено. В превод от испански "perito", означава "специалист".
Перито Морено е съкровище, защото е третата най-голяма водна резерва на питейна вода на планетата, като единствено го превъзхождат ледените късове на Антарктика и Гренландия.
Всъщност, той е много повече ... Истински феномен! И докато повечето ледници на планетата се топят, той все повече и повече нараства и се движи напред с по два метра на ден.
Несъмнено, Перито Морено е едно от най-впечатляващите творения на природата. Ще имаме възможност да се разходим по дървените пътеки и мостчета, от които се откриват незабравими гледки към ледника.
Връщане в Ел Калафате.
Нощувка.

ДЕН 5: Gourmet Glaciers /15.04.2024/
Закуска. Предстои ни целодневно приключение с кораб до Gourmet Glaciers. С автобус ще се придвижим до пристанище Ла Соледад, ще се качим кораба Mar?a Turquesa, за да отплаваме към едно незабравимо изживяване.
След Антарктида, Патагонското ледено поле е най-голямата концентрация на лед на планетата. Ледниците му се спускат от 1 500 до 200 метра надморска височина, което дава уникален достъп и невероятна гледка към ледниците. Националният парк Los Glaciares предлага великолепна комбинация от гори, езера, планини, лед и степи с над 200 ледника.

Най-известните са Spegazzini, издигащ се на 135 метра над морското равнище, Ушсала, който обхваща цяла долина с приблизително разширение от 765 кв.км. и дължина 53 км и Перито Морено, който непрекъснато напредва и причинява грандиозното разкъсване на стената от лед, предоставяйки една от най-впечатляващите забележителности на природата.
Gourmet Glaciers е целодневно пътуване до едни от най-прекрасните места в Южна Патагония.
Ще акостираме на пристанище Лас Вакас в залива на канала Spegazzini, където ще направим кратък преход.

Плавайки по канала Упсала ще стигнем до полуостров Ерминита - границата на навигационната зона, разрешена от националните паркове.
Включен обяд по време на тура.
Следобед се връщаме на пристанище и трансфер до Ел Калафате.
Нощувка.

ДЕН 6: Ел Чалтен /16.04.2024/
Закуска. Рано сутрин тръгваме на целодневна екскурзия до Ел Чалтен. Малкото и уютно планинско селище е отправна точка към прочутите върхове в Аржентинска Патагония - Серо Торе и Фиц Рой, както и към Лагуна Торе и Лагуна де Лос Трес. Разположен на 220км северно от Ел Калафате, градът е начална точна за различни експедиции, планински преходи и разходки. Неслучайно Ел Чалтен е обявен за аржентинската трекинг столица.

Веднага щом пристигнeм в Ел Чалтен, ще се отправим към Лагуна Торе. Преходът до Лагуна Торе е един от класическите маршрути в национален парк Ледниците /Los Glaciares National Park/, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Ще се озовем на изумително място сред планини и ледници. По време на прехода пред вас ще се открият многобройни прекрасни гледки към Серо Торе и Фиц Рой. Издигайки се на зашеметяващата височина от 3405м, Фиц Рой е един от най-страхотните върхове, завладяващи света. Местните познават Фиц Рои под името Серо Чалтен /Cerro Chalt?n/ или в буквален превод "Пушещата планина". Коренните жители дават това име на планинския масив, защото почти през цялото време върхът е обвит от гъст облак. Ще имаме 5 часа, за да се насладим на този малък планински град.
Включен обяд по време на тура.
Връщане в Ел Калафате.
Нощувка.

ДЕН 7: Торес дел Пайне /17.04.2024/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до национален парк Торес дел Пайне в Чили /срещу допълнително заплащане/. Отправяме се към Чилийска Патагония - едно от последните, почти неутъпкани места на планетата. На местния индиански език "мапуче" Торес дел Пайне означава "сините кули".

Именно трите заснежени гранитни върхове са символ на парка. Легендите разказват, че който ги види, ще бъде закрилян завинаги от местните индиански духове.
Сред впечатляващите гледки в парка е и близо четириметровият размах на крилете на величествения андски кондор, който понякога се появява в небето над този сюрреалистичен пейзаж.
Тук бушуват едни от най-силните ветрове на планетата. Планини, глетчери, фиорди и езера, които са описани от Чарлс Дарвин и Жул Верн, като магията на края на света!
Връщане в Ел Калафате.
Нощувка.

ДЕН 8: Ел Калафате - Ушуая /18.04.2024/
Ако някога сте се чудили къде се намира краят на света, днес ще ви отведем точно там! :)
След закуска тръгваме към летището за полет до Ушуая - най-големият град в архипелага Огнена земя и най-южното населено място на планетата.
Добре дошли на ... КРАЯ НА СВЕТА!
Навремето, когато все още не знаели, че Земята е кръгла, явно са разбирали понятието най-южен, като най-краен. И ето така се родил митът за "края на света". Тук се намират Фарът на края на света, последната поща на света, от която може да изпратите картичка с печат Fin del Mundo.
А историята на града е повече от любопитна. Първоначално не е било замисленo като традиционно населено място, а е било построено, за да може там да се изпращат затворници. Мястото е било толкова диво, че никой не искал да живее тук. Днес, обаче, градът е повече от жив!
Настаняваме се в хотела и се отправяме към близкото пристанище, качваме се на лодка и се пускаме по течението на протока Бийгъл /Beagle Channel/. Митичният канал се характеризира със сливането на Атлантическия и Тихия океан. Каналът, минава между островите на архипелага, отделяйки архипелага Огнена Земя от по-малките южни островчета. Кръстен е на кораба "Бийгъл" на Чарлз Дарвин. През 1833 г., по време на 5-годишното си околосветско плаване, английският учен стигнал до глетчерите тук и ги описал така: "Едва ли е възможно да си представим нещо по-красиво от изумрудено-синьото на тези ледници, особено в контраста им с мъртво-бялата шир на снега над тях".
Планината от северната страна на канала ни предлага невероятни гледки на фона на Алеята на глетчерите /петте глетчера: Holanda, Italia, Francia, Alemania, Romanche/. Точно в сърцето на канала е остров Алисия - дом на внушителна колония тюлени. Ще минем и покрай остров Les Eclaireurs. Фарът му е една от иконите на Ушуая, още от построяването му през 1919 г.
Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 9: Ушуая /19.04.2024/
Закуска. Поемаме по маршрут №3 към националния парк Tierra del Fuego. След като пресечем моста на река Пипо, ще стигнем гарата на Austral Fueguino Railway. А какво правим тук ли? Естествено, качваме се на влак и поемаме в посока КРАЯ НА СВЕТА!

А какво ще видите и преживеете...? Ще го запазим в тайна за тези, които дойдат с нас. :)
Обяд, включен в пакета.
Връщане в града и свободно време.
Нощувка.

За малко да пропуснем най-важното - всеки човек, пристигнал в Ушуая, трябва да си вземе сертификат, че е стигнал до края на света! Това е задължително за всеки пътешественик и приключенец!

ДЕН 10: Ушуая - Буенос Айрес /20.04.2024/
Закуска. Трансфер до летището и полет за Буенос Айрес. След като се настаним хотел в аржентинската столица, ще имаме свободно време.
Вечерта, вечеря с Танго шоу в La Ventana /вкл. в пакетната цена/.
Разположено в сърцето на Сан Телмо, стария квартал на Буенос Айрес, шоуто включва над 30 артисти и оркестър на живо, който ще ви остави без думи. Влизането в сградата е като пътуване назад във времето.

Нощувка.

ДЕН 11: Буенос Айрес - София /21.04.2024/
Закуска. Трансфер до летището и полет за София /с прекачване в Рим/.

ДЕН 12: София /22.04.2024/
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ:
Буенос Айрес - 2 нощувки със закуска в хотел Dazzler Maipu 4* или подобен
Ел Калафате - 5 нощувки със закуска в хотел Kosten Aike 4* или подобен
Ушуая - 2 нощувки със закуска в хотел Alto Andino 4* или подобен

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ПОЛЕТИ:
18.04.2024 София - Рим 19:40 - 20:35
18.04.2024 Рим - Буенос Айрес 22:25 - 07:25 +1 /пристига в Буенос Айрес на 19.04.2024/
20.04.2024 Буенос Айрес - Ел Калафате 12:10 - 15:30
25.04.2024 Ел Калафате - Ушуая 08:05 - 09:25
27.04.2024 Ушуая - Буенос Айрес 09:10 - 12:40
28.04.2024 Буенос Айрес - Рим 12:45 - 06:40 +1 /пристига в Рим на 29.04.2024/
29.04.2024 Рим - София 09:15 - 12:05

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Буенос Айрес |  Екзотична почивка 2024 - Аржентина |  Екзотична почивка 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти