Начало / Статии / Статии - Аржентина

Фолклендските острови: накрай света за среща с пингвините

Автор

/

Представете си място, което е толкова отдалечено от всичко, че имате километри плажове, природа и птици само за себе си. Тук през повечето време ще чувате само собствените си стъпки, плясъка на вълните и песните на птиците.

Тези, които се осмеляват да изминат хилядите километри до това кътче накрай света, са истински ценители на непосредствения досег с най-дивите места на нашата планета.

Пингвини, тюлени и никакви хора

Снимка: iStock by Getty Images

Фолклендските острови са едно от най-обширните места, които хората посещават, за да се докоснат до природата и да избягат от цивилизацията. Популярни са сред орнитолозите и почитателите на наблюденията на животни. На островите се срещат пет вида пингвини. Забавно е да поседнете край тях и да ги наблюдавате как се грижат за малките си, как мътят яйцата си или строят гнездата си - често с материали, откраднати от пингвините от съседния плаж.

Тук живее най-голямата колония от албатроси в света, а по белите пясъчни плажове се излежават на слънце различни видове тюлени.

С много малко изключения между туристите и животните няма никакви прегради и посетителите могат, подхождайки с уважение към дивия свят, да се превърнат в част от него. Освен това е много малко вероятно да се засекат с други туристи - местата за среща с животните са толкова много!

Това, което отличава Фолклендските острови, е изключително запазената им околна среда - отдалечени от замърсяването, тук животните и хората живеят в хармония. На островите са разпръснати малки села и градчета, обикновено толкова отдалечени едно от друго, че е трудно да се отърсите от усещането за изолация.

Хората на Фолклендските острови

Снимка: iStock by Getty Images

На островите живеят предимно наследници на заселилите се на островите уелсци и шотландци през 1833 г. Около половината от населението на островите е родено тук, а останалите хора са чужденци, които обаче бързо попиват местната култура и начин на живот. Животът тук напомня на всичко, което познавате от Великобритания с малко влияние от испаноезична Южна Америка.

Дори кухнята е типично британска, като повечето местни специалитети, които можете да опитате, са сготвени с произведени на острова зеленчуци, месо, риба. Не пропускайте да изпиете и следобедния си чай, поднесен с бисквитки и кексове.

Времето на Фолклендските острови и кога да ги посетите

Снимка: iStock by Getty Images

Красивите острови в южната част на Атлантическия океан се намират на около 500 км от бреговете на Южна Америка. Те са отвъдморска територия на Великобритания. Климатът е хладен, тъй като се намират в близост до Антарктида (на около 700 км от най-северната част на континента), но не и смразяващ, тъй като тъкмо край Фолклендските острови студените арктически води се срещат с по-топлите от север.

Тъй като се намират в южното полукълбо, Фолклендските острови са идеални за посещение през нашата зима. През януари и февруари температурите достигат своя максимум - около 24 градуса, като денят е дълъг заради близостта до южния полюс.

Вижте актуални оферти за пътуване до Аржентина!

>
25 октомври 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти