Начало / Статии / Статии - Аржентина

Аржентина ти връща част от парите, похарчени за хотел

Автор

/

Нови правила позволяват да си върнете част от парите, похарчени на екскурзия в Аржентина.

От 2 януари 2017 г. Аржентина въведе нови правила за плащане на хотелско настаняване от чуждестранни туристи, благодарение на което посетителите ще могат да получат обратно част от парите си. При заплащане на нощувките ви в хотел, автоматично и веднага ще получавате обратно стойността на ДДС, което в Аржентина е 21%, едно от най-високите в света.

Нововъведението важи за всички категории хотели - от 5-звездни комплекси до селски ранчо гостоприемници и винени имения. Включва дори и данъците, начислени върху закуската и други хранения, включени в пакетната цена за настаняване. Например, ако сте платили 500 долара за настаняване за целия период на престоя си в Аржентина, ще си върнете 105 долара.

Какви са условията за връщане на ДДС от хотелско настаняване

За да можете да се възползвате от тази възможност, трябва да докажете, че сте чужденец, като представите паспорт или лична карта. Освен това трябва да заплатите нощувките си с издадена в друга държава кредитна карта или банков превод от чуждестранна сметка. Удобно е, че приспадането на ДДС става автоматично и на момента на таксуване, така че няма да се налага да попълвате декларации и да чакате връщане на парите си. 

И това ако не е още една причина (вижте още 5 тук) да отидете на екскурзия в Аржентина още сега!

>
21 март 2017 г.

Тагове

любопитно

романтика

хотел

хотели

евтино пътуване

Забележителности наоколо

Избрани оферти