Начало / Статии / Статии - Аржентина

5 европейски града, които не са в Европа

Автор

/

Европа безспорно е имала огромно културно влияние върху част от света през последните векове.

И до днес много градове по цял свят носят духа и атмосферата на европейския континент, макар да се намират на стотици хиляди километри.

В следващите редове ще ви разходим из някои от най-впечатляващите “европейски” градове, които се намират извън Европа.

Макао, Китай

Снимка: iStock by Getty Images

Макао е най-португалското място в Китай. До 1999 г. градът е под властта на Португалия, а след това придобива специален статут в рамките на Китай. Намира се само на 65 км от Хонконг, а усещането е, че е на хиляди километри.

По улиците на Макао можете да видите катедрали и украсени с цветни мозайки стълбища и сгради.

Ню Орлиънс, САЩ

Снимка: iStock by Getty Images

Ню Орлиънс крещи от всяко ъгълче “Франция!”. Тук се намират едни от най-добрите ресторанти със световноизвестни шеф готвачи в САЩ, а френската естетика се вижда с просто око на всяка улица и във всяко заведение. Но най-ценното и разпознаваемо френско в Ню Орлиънс е “joie de vivre” - умението за наслада от живота на неговите жители.

Буенос Айрес, Аржентина

Снимка: iStock by Getty Images

Ако някой ви завърже очите и ви отведе в Буенос Айрес, без да ви казва къде сте, много вероятно е да предположите, че сте в Испания. Аржентинската столица е дом на някои от най-красивите сгради в испански стил, а големият процент европейци, които го населяват, засилват усещането за Европа дори и в този край на Южна Америка.

Гуанахуато, Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

Това цветно градче с криви улички и ярки фасади невинаги намира място в туристическите маршрути на пътуващите из Мексико, но е едно от най-популярните мексикански градове в интернет и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. И отблизо, и отдалеч Гуанахуато носи атмосферата на средиземноморските селца на Италия и най-вече Испания. Перфектно запазеният му колониален център и бароковата архитектура не са за изпускане.

Квебек, Канада

Снимка: iStock by Getty Images

Квебек, наред с Монреал, е един от най-френските градове в Канада. И не само защото жителите му говорят на френски. Крепостните стени на града, бароковата и новофренска арехитектура навсякъде и легендарният хотел-дворец “Шато Фронтенак” допълват усещането за нещо френско.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка!

>
24 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти