Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Прага и чешките замъци - 4 нощувки - самолетна екскурзия

Номер на оферта

/

237833

Дати & цени

03 май 2024 г. - Цена от 1299 лв.
17 май 2024 г. - Цена от 1239 лв.
24 май 2024 г. - Цена от 1299 лв.
21 юни 2024 г. - Цена от 1199 лв.
21 юни 2024 г. - Цена от 899 лв.
20 септември 2024 г. - Цена от 1199 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер;
Летищни такси (в размер на 139 € към 04.12.22);
Голям ръчен багаж с макс. размери 55х40х23 см до 10 кг и малък ръчен багаж - чанта/ лаптоп;
Чекиран багаж до 23 кг.;
4 нощувки със закуски в хотел 4* (Downtown или подобен); за дата 21.06.24 - 4 нощувки със закуски в хотел 3* (ibis Wenceslas Square или подобен)
Трансфер летище - хотел – летище;
"Величието на Пражкия замък" с екскурзовод на български език*;
"Магията на Стария град" с екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
Цялостна организация и обслужване на български език

*с посещение на Златната уличка, катедралата Св. Вит и Владиславската зала (допълнително на място се заплаща комбиниран билет - 450 CZK на турист; за деца 6 – 16 г. и за възрастни над 65 г.: 300 CZK)

Цената не включва

Слушалки за пешеходните турове (плаща се на място, задължително при мин. 6 записани за тур): 3 € на човек на ден;
Доплащане за настаняване в хотел 4* със закуски за дата на заминаване 17.04.24: +210 лв на човек;
Доплащане за настаняване в хотел 4* със закуски за дата на заминаване 24.04.24: +110 лв на човек;
Входна такса за обектите в Пражката крепост (катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка): 450 CZK на човек - заплаща се задължително на място;
Градска такса (~1 € на човек на ден) - заплаща се задължително на място;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (препоръчителна)

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия с обслужване на български език

5 дни/ 4 нощувки

Единствената програма с включено посещение на Златната уличка в Пражкия замък

*Цените са валидни до 25.04.24

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага в 10:20 ч. с директен полет на България Ер. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и информационна среща.

==>"МАГИЯТА НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената; около 1 ч.) - пешеходна обиколка из чаровните улички на Стара Прага: Староместкия площад - църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински и Старото кметство, кулата Орлой с астрономическия часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света, Карловия мост (от XIV в.) и др.

Свободно време.
==>РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.)

Нощувка.

ДЕН 2

Закуска.

==>"ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" - пешеходна обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената; около 2 ч.; на място се заплаща комбиниран билет за Златната уличка и още три обекта в Пражкия замък ~10 €)
Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Обиколка на Пражкия замък - Златната уличка, катедралата Св. Вит, базиликата Св. Георги, Стария кралски дворец с Владиславската зала. Готическата катедрала Св. Вит е строена в продължение на почти 6 века и съхранява културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - параклиси с ценни мозайки и цветни витражи (един от които дело на Алфонс Муха), сребърната гробница на чешкия светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; В Стария кралски дворец се намира Владиславската зала (XV в.), в която днес се полагат президентските клетви и се обявяват важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти в. В нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Златната уличка е едно от най-колоритните места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи с автентичните жилища на някогашните занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието.

Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==>"КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 6 ч.)
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура превръща града в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. В централния хотел Термал се провежда и ежегодният филмов фестивал „Кристален глобус”, за който в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Маршрут на обиколката в Карлови Вари: емблематичните дизайнерски колонади и големия гейзер Вридло, фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона, историческите сгради по протежение на река Тепла. По време на разходката по елегантните улици можете да опитвате лековитата вода от специалните бърдучета - запазената марка на Карлови Вари. През свободното време може да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в луксозния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка.


ДЕН 3

Закуска.
Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==>„ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА“с местен екскурзовод на български език (2 ч.).
Маршрут: историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10) , панорама към Карловия мост (пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар. Бароковата църква Св. Николай (за посещение на място се заплаща входна такса). Стената на Джон Ленън, галерия Кампа (дело на Меда Младкова, която казва, че „ако културата не се огъне – ще оцелее и нацията.”), Моста на чешките легионери, Народния театър, кафене Славия и други.

==>"ПРАГА ОТВИСОКО - КУЛАТА ПЕТРШИН И СТРАХОВСКИЯ МАНАСТИР" с местен екскурзовод на български език (2 ч.)
Историческият фуникуляр на Прага ще ни изкачи над 300 метра височина, за да се насладим на красотата на града отвисоко. 60-метровата панорамна кула е поставена на живописния хълм в парка Петршин през 1891 година. Идеята за създаването и се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове. Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г. Посещение на Страховската библиотека - една от най-красивите барокови библиотеки в света, на повече от 800 години. Ще разгледаме богословската и философската зала, съхраняващи на 200 000 книги и ценни ръкописи. В манастирската пивоварна в двора на ареала може да опитате и оригиналната жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

Туристическа програма по желание:

==>"КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 6 ч.; Прага - Кутна Хора: 60 км.). Разположен на 60 км. от Прага, Кутна Хора е вторият по значение град в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

==>ВЕЧЕРЯ НА БЛОК-МАСА НА БУТИКОВ КОРАБ С КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (3 ч.)

Нощувка.


ДЕН 4

Закуска.
Свободно време в Прага или туристическа програма по желание, при мин 18 записани (избира се една от двете екскурзии):

==> 1."ЗАМЪКЪТ ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (7 ч.)

или

==>2. "ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - В ЦАРСТВОТО НА КАРЛ IV-ТИ"- полудневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (4 ч.).


ДЕН 5
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Трансфер до летище Прага. Заминаване с директен полет на България Ер за София в 12 ч. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 14:50 ч.

Разпределението на туровете в дните от програмата е примерно. Възможна е промяна в последователността на изпълнение на екскурзиите в дните от програмата.


Полетна информация (възможни са промени):
България Ер
София 10:20 Прага 11:15/ PRG 12:00 SOF 14:50

Депозит: 30% при резервация; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни услуги по желание: (заявяват се и се заплащат в България)
1. Круиз по Вълтава: 35 лв на турист;
2. Бутиков круиз по Вълтава с включена вечеря на круизния кораб: Опция 1 - 120 лв на турист; Опция 2 - 160 лв на турист (маса до прозорец)
3. "Прага отвисоко" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език: 89 лв на турист (хълма Петршин - на място се заплаща билет за фуникуляр - 60 CZK/~2,5 €, панорамната кула Петршин с включена входна такса, Страховския манастир с историческата бароковата библиотека - на място се заплаща входната такса - 400 CZK);
4. „Тайните на Мала Страна“- пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 69 лв на турист (на място по желание се заплаща вход за за църквата Св. Николай - 100 CZK~4 €)

Допълнителни услуги по желание, при мин. 18 записани туристи: (заявяват се и се заплащат в България)
5. "Замъкът Карлщейн - в царството на Карл IV-ти";
6. "Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов";
7. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия"

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти