Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Прага и чешките замъци

Номер на оферта

/

237833

Дати & цени

09 октомври 2022 г. - Цена от 949 лв.
04 ноември 2022 г. - Цена от 899 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
Летищни такси
2 броя ръчен багаж - 1 брой до 10 кг с макс. размери 55х40х23 см и 1 дамска чанта/лаптоп;
1 брой чекиран багаж до 23 кг.;
4 нощувки със закуски в хотел 3* (ibis Praha Mala Strana 3* или подобен)
"В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" - туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на български език;
"ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" - туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на български език(на място се заплаща входна такса)*;
Трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
Медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;

*Задължително доплащане за комбиниран билет с вход за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка в Пражката крепост: 250 CZK~10 € на човек;

Цената не включва

Слушалки за пешеходните турове (плаща се на място, задължително при мин. 6 записани за тур): 3 € на човек на ден;
Разходи за ползване на градски транспорт в свободното време (на място);
Входна такса за обектите в Пражката крепост (катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка): 250 CZK/ ~10 € на човек - заплаща се задължително на място;
Градска такса (~1 € на човек на ден) - заплаща се задължително на място;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (препоръчителна)

Допълнителни услуги по желание: (заявяват се и се заплащат в България)
1. Круиз по Вълтава: 30 лв на турист;
2. Бутиков круиз по Вълтава с включена вечеря на круизния кораб
3. "Прага отвисоко" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език: 80 лв на турист (хълма Петршин, панорамната кула Петршин, Страховския манастир с посещение на бароковата библиотека; на място се заплаща вход за панорамната кула - 150 CZK/~6 €; вход за библиотеката на Страховския манастир - 150 CZK/~6 €; билет за фуникуляр - 60 CZK/~2,5 €);
4. „Тайните на Мала Страна“- пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 80 лв на турист (на място се заплаща вход за за църквата Св. Николай - 100 CZK~4 €)

Допълнителни услуги по желание, при мин. 10 записани туристи: (заявяват се и се заплащат в България)
5. "Замъкът Карлщейн - в царството на Карл IV-ти" при минимум 2 записани туристи;
6. "Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия при мин. 12 записани туристи;

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма "Прага и чешките замъци"

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер от Терминал 2 в 10:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.).
==>Пешеходен тур "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" с екскурзовод на български език (включен в цената; Продължителност: около 1 1/2 час; ползва се градски транспорт): Ще се потопим в магията на Стария Град на Прага и неговите чаровни улички - по време на обиколката ще разгледаме Карловия мост (от XIV в.), наричан още "галерия на открито" заради творческата атмосфера, създавана от местните художници, артисти и улични музиканти и неповторимата живописна гледка към река Вълтава; Вацлавския площад - "Пражкото сити", "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Староместкия площад - църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство, кулата Орлой с приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света и др.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

==>Пешеходен тур "ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" с екскурзовод на български език (включен в цената; включва входни такси, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Турът включва посещение на трите външни двора на комплекса с посещение на катедралата Св. Вит, на базиликата Св. Георги, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Обогатеният тур ще ни даде достъп до културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - венец от параклиси, всеки от които - произведение на изкуството, ценни мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на големия чешки светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Ще посетим и Старият кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век е мястото, където днес президентът полага президентската си клетва и обявява важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти век и в нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Ще посетим Златната уличка - едно от най-колоритните и живописни места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи със стаички на занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието. Когато напуснем Пражката крепост, пред нас ще се открие величествена панорамна гледка към цяла Прага.
Свободно време.

Екскурзия по желание:

„Тайните на Мала Страна - романтика и аристократизъм“- пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.): историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (градината с пауните), панорама към Карловия мост (пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага. Бароковата църква Св. Николай (на място се заплаща входна такса). Стената на Джон Ленън, галерия Кампа (дело на Меда Младкова, която казва, че „ако културата не се огъне – ще оцелее и нацията.”), Моста на чешките легионери, Народния театър, кафене Славия.

Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време.

Екскурзия по желание (избира се една от двете):
"Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Казват, че нито един чешки замък не може да се мери по „приказност” с белия Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готика, ренесанс, барок и романтизъм. По време на визитата ще разгледаме представителните зали с пищна дърворезба и изрисувани тавани, с кръгли салони и красиви старинни мебели, с автентични предмети от бита, между които и един от първите модели прахосмукачка, библиотеката с над 10 000 книги и залата с ценна оръжейна колекция
Градчето Чешки Крумлов е разположено между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички са запазили своя средновековен облик и очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на замъка на Чешки Крумлов и символа на града - кръглата ренесансова кула, украсена с астрологични и алхимични знаци. Криволичещите улички ще ни изведат до пъстрите аркади, свързващи къщите с готически и ренесансови фасади около централния площад. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, което е прочут местен специалитет.

"Прага отвисоко - кулата Петршин и Страховския манастир" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.)
С историческия фуникуляр ще се качим на над 300 метра височина, за да се насладим на красотата на Прага отвисоко. 60-метровата стоманена кула е поставена на живописния хълм в парка Петржин през 1891 година. Идеята за създаването и се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). Петршинската кула предлага най-красивата 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове...Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г. и посещение на една от най-красивите барокови библиотеки в света на повече от 800 години. Ще разгледаме двете зали – по-старата, барокова богословска зала и по-новата, класицистична философска зала, съхраняващи на 200 000 книги, между които безценни ръкописи. Ще завършим разходката в манастирската пивоварна в двора на ареала, където можете да опитате жива, непастьоризирана оригинална бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Вечеря на круизен кораб по р. Вълтава/

Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време.

Екскурзия по желание

"Замъкът Карлщейн - в царството на Карл IV-ти" с екскурзовод на български език (Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност.). Готическа крепост Карлщайн се намира на около 35 км от Прага и е построена през 14-ти век от краля на Бохемия и владетел на Свещената римска империя - Карл IV. В Голямата кула, заключени зад четири метални врати, императорът пазел най-ценни християнски светини и богатства, събирани в продължение на много години. Ползван за национална съкровищница, замъкът все още пази важни кралски регалии и скъпоценности. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Визитата продължава около 55 минути и включва разглеждане на първия и втория етаж от императорския дворец. От паркинга в ниската част до входа на замъка се стига по алея (1,5 км), от двете страни на която са разположени различни павилиони, магазинчета и работилници за сувенири. 

Нощувка. 

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време.Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Пролет 2022 - Чехия |  Пролет 2022 - Прага

Избрани оферти