Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Прага и средновекевен фестивал в Кутна Хора - 21.06-25.06.24

Номер на оферта

/

239678

Дати & цени

21 юни 2024 г. - Цена от 1199 лв.
21 юни 2024 г. - Цена от 1029 лв.

Цената включва

ibis Wenceslas Square 3* - 1029 лв
EA Downtown 4* - 1199 лв

Цената включва:

Самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер с включени летищни такси;
Салонен багаж с макс. размери 55х40х23 см до 10 кг;
Чекиран багаж до 23 кг.;
4 нощувки със закуски в избрания хотел;
Трансфер летище - хотел – летище;
"Величието на Пражкия замък" с екскурзовод на български език (допълнително се заплаща входна такса);
"Магията на Стария град" с екскурзовод на български език;
"Кутна Хора - магията на Средновековието" по време на готическия фестивал Royal Silvering с екскурзовод на български език (допълнително се заплащат входни такси)
Медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всяка дата на заминаване и се заплаща задължително;
Слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (задължително доплащане на място);
Градска такса: около 2 € на човек на нощувка (задължително доплащане на място)
Разходи за градски транспорт;
Входни такси;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - може да се сключи до 5 дни след резервация;
Екскурзии по желание /заявяват се и се заплащат от България/

Програма на пътуването

5 дни/ 4 нощувки

*oграничен брой места!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1
СофияПрага
Отпътуване от София (Терминал 2) за Прага в 10:20 ч. с директен полет на България Ер. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и информационна среща.

==>"МАГИЯТА НА СТАРИЯ ГРАД" - пешеходна обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената; продължителност - около 1 ч.). АКценти: Староместкия площад - църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински и Старото кметство, кулата Орлой с астрономическия часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света, Карловия мост (от XIV в.) и др.

Свободно време за самостоятелна разходка и вечеря в някоя от многобройните таверни или бирарии, разположени из малките улички на Стария Град на Прага.

==> ПАНОРАМЕН КРУИЗ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.)
==> ВЕЧЕРЯ С ИСТОРИЧЕСКА ШОУ ПРОГРАМА В СРЕДНОВЕКОВНА ТАВЕРНА В СТАРИЯ ГРАД НА ПРАГА (20:00-22:30 ч.; Включена 5-степенна вечеря с традиционна чешка кухня, неограничена консумация на бира, вино и безалкохолни и историческа шоу програма - фехтовачи, жонгльори, духачи на огън и танцьорки...).
Нощувка.

ДЕН 2
ПрагаКарлови Вари 130 км

Закуска.

==>"ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" пешеходна обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената; продължителност - около 2 ч.; допълнително се заплаща входна такса): катедралата Свети Вит, Старият кралски дворец и Златната уличка
Разглеждане на интериора на готическата катедрала Св. Вит - красивите параклиси с ценни стенописи и витражи, гробницата на чешкия светец Ян от Непомук, изработена от 2 тона сребро, параклиса на покровителя на Чехия Свети Вацлав, украсен със скъпоценни камъни, величествения амвон с изящна декорация и други. Разглеждане на Стария кралски дворец: величествената Владиславска зала (XV в.), в която днес се полагат президентските клетви и се обявяват най-важните за страната решения. Посещение на "Златна уличка" с цветни къщички - миниатюрни етнографски музеи, които представят бита на някогашните занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици от Средновековието. Свободно време за самостоятелна разходка из малките магазинчета за оригинални сувенири и за посещение на музея на оръжията.

Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==>"КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (продължителност - около 7 ч.)
Карлови Вари е създаден през 14 век. Комбинацията от лечебна вода, красива природа и старинна архитектура бързо го превръщат в прочут спа курорт, в който идват Гьоте, руския цар Петър Велики, Бетовен, Вагнер, Шопен, Моцарт ... Днес за ежегодния филмов фестивал „Кристален глобус” в града всяко лято пристигат световноизвестни кинозвезди. Акценти в обиколката на историческия център в Карлови Вари: емблематичните дизайнерски колонади и големия гейзер Вридло, фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона, историческите сгради по протежение на река Тепла. По време на разходката по елегантните улици можете да вкусите лековитата вода от специалните бърдучета - запазената марка на Карлови Вари. През свободното време може да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша ароматно кафе в луксозния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка.


ДЕН 3

Закуска.

==>"КУТНА ХОРА - МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (продължителност: около 6 ч.; Прага - Кутна Хора: 70 км.).

На 23 юни в Кутна Хора ще се проведе колоритният готически фестивал Royal Silvering of Kutna Hora. Зрелищният сценарий връща кралския миньорски град Кутна Хора 620 години назад, в началото на XV век. Целият град и кралското седалище в монетарницата в Италианския двор ще се превърнат в сцена за пристигането на чешкия крал и император на Свещената Римска империя Вацлав IV и неговата свита. Всеки може да облече собственоръчно изработен костюм и да се включи в празника. Готическите улици на историческия център оживяват с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, средновековен театър, музикални представления, както и историческия пазар с автентични чешки специалитети. Целият готически спектакъл се основава на исторически факти и познания за живота на града през XV в.
Средновековният град Кутна Хора е бил вторият по значение град в Бохемия след Прага. До края на ХIII век тук се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става става и седалище на кралската власт. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на Кутна Хора (ЮНЕСКО) - величествената готическа църква Св. Варвара, оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==>„ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА“ - пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език (продължителност 2 ч.). Разглеждане на историческия квартал Мала Страна с посещение на Бамбино ди Прага. Акценти: историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10), панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, Бароковата църква Св. Николай (без включена входна такса), църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); пейката-паметник на Вацлав Хавел, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Дяволския канал, Моста на чешките легионери, Народния театър и историческото кафене Славия (което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага, винаги на масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“).

Нощувка.


ДЕН 4

Закуска.
Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==> "ЗАМЪКА ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 8-9 ч.; Маршрут. Прага-Чешки Крумлов: 170 км; Чешки Крумлов-Хлубока: ~40 км.).
Казват, че нито един замък не може да се мери по „приказност” с чешкия замък Хлубока. Тук са снимани редица приказки, това е замъкът на чешките филмови принцеси. Построен е през 13-ти век в английски готически стил, често сменя господарите си през вековете и днес е впечатляващ калейдоскоп от различните исторически стилове – готика, ренесанс, барок и романтизъм. Ще разгледаме представителните зали с пищна дърворезба и изрисувани тавани, кръглите салони, обазведени с красиви старинни мебели и автентични предмети от бита, библиотеката с над 10 000 книги и залата с ценна оръжейна колекция и други.Чешки Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички са запазили своя средновековен облик и очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на замъка на Чешки Крумлов и символа на града - кръглата ренесансова кула, украсена с астрологични и алхимични знаци. Криволичещите улички ще ни изведат до пъстрите аркади, свързващи къщите с готически и ренесансови фасади около централния площад. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, което е прочут местен специалитет.

==>ВЕЧЕРЯ НА БЛОК-МАСА НА БУТИКОВ КОРАБ С ПАНОРАМЕН КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (3 ч.)

Нощувка.

ДЕН 5
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът може да се остави в стая за съхранение на багажа). Свободно време.
Трансфер до летище Прага. Заминаване с директен полет на България Ер за София. Пристигане на летище София, Терминал 2.

Полетна информация (възможни са промени):
София 10:20 Прага 11:15
Прага 12:00 София 14:50

Разпределението на допълнителните екскурзии е примерно, възможно е разместване в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.


Депозит: 30% при резервация; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни услуги по желание: (заявяват се и се заплащат в България)
1. Круиз по Вълтава: 35 лв на турист;
2. Круиз и вечеря на бутиков кораб с музика на живо: Опция 1, среда - 140 лв на турист; Опция 2, до прозорец - 180 лв на турист
3. "Прага отвисоко" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език: 89 лв на турист (панорамната кула Петршин, Страховския манастир с посещение на бароковата библиотека; на място се заплаща входа за библиотеката);
4. „Тайните на Мала Страна“- пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 50 лв на турист
5. Вечеря с историческа шоу програма в средновековна таверна в Стария Град: 150 лв на човек
6. "Замъка Хлубока и Чешки Крумлов" с местен екскурзовод на български език (включен транспорт; допълнително се заплаща входната такса): 149 лв на турист
7. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" с екскурзовод на бълг. език (включен транспорт): 129 лв на турист

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Лято в чужбина - Чехия |  Лято в чужбина - Прага

Избрани оферти