Начало / Екскурзии / Екскурзии - Колмар

Предколедна магия в Елзас – пътешествие във времето

Номер на оферта

/

239516

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Базел – София с директен полет на авиокомпания Уиз Ер
- Летищни такси
- 1 бр. малък салонен багаж с размери 40/30/20 см
- 3нощувки със закуски в хотел 3* в Колмар с удобна локация
- Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване

Цената не включва

- Трансфери летище - хотел - летище: около 40 евро /използват се влак и автобус/
- Градска такса за хотела – около 2 евро на човек на ден /заплаща се предварително от България/
- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Целодневна екскурзия до Страсбург – около 80 лв. /използва се влак/
- Целодневна екскурзия до Риквир и Рибовил – около 99 лв. /използва се автобус/
- Целодневна екскурзия до Базел – около 50 лв. /използва се влак/
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Елзас е един от най-привлекателните региони във Франция. Наситен с исторически забележителности, средновековна архитектура, вкусна храна и прочути вина. А когато е и с Коледна премяна, оставя незабравими спомени у всеки посетител.

ДАТИ:
25.11.2023

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 999 лв.
- Доплащане за единична стая: 390 лв.
- Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 850 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден
Отпътуване от София, Терминал 1 с полет на Уиз Ер в 07.25 часа. Кацане на летище Базел-Мюлуз-Фрайбург в 08.55 часа. Трансфер до Колмар /използват се автобус и влак/ и настаняване в хотел. Пешеходна разходка в града, който сякаш е излязъл от приказка. Той е наситен с архитектурни забележителности и добре запазени през вековете къщи. Една от тях е родното място на Фредерик Огюст Бартолди – създателя на Статуята на свободата. Разходка из квартала на кожарите и „Малката Венеция“. Потапяне в атмосферата на един от най-красивите Коледни базари в Европа, разположен в Стария град. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Страсбург /използва се влак/. Пешеходна разходка из романтичния квартал „Малката Франция“ с множество канали и автентични средновековни къщи, катедралата „Нотр Дам“ – истински шедьовър на готиката, дворецът Роан, площад Гутенберг с паметника на създателя на първата печатна машина в Европа, площад Клебер. Свободно време за посещение на музеи или разходка из Коледните базари. Връщане в Колмар. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време в изпълнения с Коледна магия и приключения Колмар. Възможност за посещение на красивите градчета Риквир или Рибовил /използват се автобуси/. Запазили своя средновековен облик, с многоцветни къщи и прекрасни гледки към планината Вогези/Вож, те ни пренасят векове назад във времето. Свободно време за разходка в градчетата. Връщане в Колмар. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време в Колмар или допълнителна полудневна екскурзия до Базел, Швейцария /използва се влак/. Градът е интересен с това, че е разположен около големия завой на река Рейн, близо до границите с Франция и Германия. Пешеходна разходка в стария Базел с Пазарния площад (Марк плац), Красивата сграда на Кметството, катедралата Мюнстер, мостът Митлер. Свободно време за разглеждане на Коледните базари. Трансфер до летището за полет до София в 13.50 часа. Пристигане на Терминал 1 в 17.05 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
- NB: Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция
- Необходими документи: валидни лична карта или задграничен паспорт
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/
- Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Срокове за анулации и неустойки:
1. За автобусни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация
*До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация

2. За самолетни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване – заплаща се стойността на самолетния билет
*До 21 дни преди тръгване - 80% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Колмар |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Колмар |  Предколедни екскурзии - Франция |  Предколедни екскурзии - Колмар

Избрани оферти